Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: De ce sunt ascunse informaţii din ancheta epidemiologică de la Centrul Ghergani?

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedinte PRO România Dâmboviţa şi-a exprimat o poziţie foarte dură vizavi de situaţia apărută la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ghergani (oraş Răcari), unde 54 de pesoane au fost infectate cu coronavirus.

„Am observat, dincolo de știrile oficiale, scurte și statistice, un interes disperat de a se ține sub control orice informații sau întrebări care ar putea să ne ofere răspunsuri despre capacitatea autorităților locale (Primărie, Consiliu Local) de a fi gestionat situația din momentul testării și confirmării primului caz.

Câteva întrebări legitime:

– Câte persoane AU MURIT în Centrul Răcari anterior (10 zile) apariției în spațiul public a primului caz de persoană infectată? Persoanele respective au fost testate?

– Centrul de Asistență se află ÎN SUBORDINEA PRIMĂRIEI. Având în vedere categoriile de beneficiari vulnerabili, riscurile de îmbolnăvire erau previzibile. Autoritatea locală trebuia să fie pregătită. Cum s-a pregătit? Cunoscând că era un spațiu cu risc major de pericol epidemiologic, ce măsuri au luat administrația locală, respectiv Comitetul Județean pentru Situații de Urgență? Ce firmă s-a ocupat cu dezinfecția în Centru? La ce costuri?

– Cine se ocupă cu MUȘAMALIZAREA situației grave de acolo? Primarul Caravețeanu (PNL)? Prefectul (PNL)? Care e motivul pentru care sunt ascunse informații esențiale din ancheta epidemiologică? PNL?

Am observat și modul rapid în care s-a mișcat prefectul județului în această situație. Diametral opus comportamentului pe care l-a avut față de Corbii Mari, când nu răspundea nici la telefoane. Care e motivul acestei agitații – poate faptul că, înainte de a ajunge la Prefectură,a fost subalternul primarului de la Răcari?”, a scris senatorul Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

Doamnele din PSD Dâmbovița, alături de persoanele din trei centre sociale din județ

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban – președinta Organizației Femeilor Social Democrate Târgoviște, Luciana Cristea – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia – lidera OFSD Dâmbovița, Ionela Sandu – director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției a Copilului Dâmbovița și cu alte reprezentate ale celor două structuri politice au mers în câteva centre de ocrotire socială din județ pentru a duce daruri și stropi de speranță și încredere celor care beneficiază de serviciile asigurate de stat. Femeile social-democrate au oferit fructe și sucuri de mere donate din toată inima de pomicultorii de pe Valea Dâmboviței.

„Merele și sucul natural pe care le-am dus la centrele Casa Speranței și Floare De Colț din Târgoviște și la Centrul Sfântul Andrei din Gura Ocniței vor îndulci perioada sărbătorilor de iarnă de care ne apropiem cu repeziciune”, a spus Carmen Holban.

Acțiunea de astăzi este doar una din multele activități de ajutorare a semenilor, de susținere a centrelor rezidențiale subordonate DGASPC Dâmbovița, cu gândul și speranța că vor ușura puțin din greutățile vieții persoanelor împovărate de tristețe și nevoi.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT