Connect with us

SOCIAL

Proiect de lege: Victimele violenţei domestice vor avea garantată reprezentarea în instanţă

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ndvlaw.com)

Astăzi – 27 aprilie 2020, PRO România a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care victimele violenţei domestice vor avea garantată reprezentarea în instanţă – spune Oana Vlăducă, deputat de Dâmboviţa. De asemenea, actul normativ prevede înăsprirea pedepselor pentru agresori în cazul nerespectării ordinului de protecție, respectiv minim 6 luni şi maximum 5 ani – faţă de o lună şi 1 an, cum este în prezent.

„Sunt mândră să stau alături de colegele mele din PRO ROMÂNIA, Gabriela Podașcă (deputat), Mihaela Huncă (deputat), Anca Bălășoiu (coordonator Departamentul pentru Egalitate de Șanse), într-o luptă care are permanent nevoie de aliați.

Sursa foto: Facebook / Vlăducă Oana Silvia

Avem în față cifre îngrijorătoare, cu o dublare a numărului victimelor violenței domestice față de aceeași perioadă a anului trecut, într-un context în care, măsurile generate de pandemie determină, practic, în multe cazuri, izolarea în același spațiu a victimei cu agresorul. În acest moment, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse trebuie să intervină urgent cu măsuri de sprijin”, ne-a declarat deputata Oana Vlăducă.

Reprezentanţii PRO România au recomandat, totodată, crearea unor sisteme de alertă în farmacii, care să poată fi utilizate de victimele violenței domestice, transformarea unor hoteluri în spații de găzduire, consiliere și suport, identificarea de finanțări care să susțină construcția de centre noi, susținerea de alocări bugetare corecte per județ și extinderea echipelor de specialiști, implementarea de campanii de informare și conștientizare care să ajute cetățenii să acționeze corespunzător în relația cu victime ale violenței și susținerea furnizorilor privați de servicii sociale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

O cisternă încărcată cu biodiesel a luat foc pe DN 1

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Gazeta de Sud)

Traficul rutier a fost blocat astăzi după-amiază pe DN1, în județul Prahova. O cisternă încărcată cu biodiesel a luat foc în timpul deplasării.

Conform informațiilor comunicate de Poliţie, incidentul s-a produs în apropierea localității Izvoarele, pe sensul de mers către Ploiești. Nu au fost depistate scurgeri de combustibili pe carosabil, dar a existat pericolul producerii unei explozii.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri pentru putea interveni echipele specializate ale ISU. La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la cauciucuri fără să se extindă la cisterna care avea trei compartimente pline cu biodiesel.

Citește în continuare

Prahova

Jandarmii au adunat șerpii ieșiți la soare în Ploiești

Publicat

pe

Încălzirea vremii determină reptilele să iasă de pe unde au stat în amorțire și să caute locuri însorite. Așa s-a întâmplat în aceste zile într-un cartier din municipiul Ploiești și în localitatea Posești.

Șerpii ieșiți din hibernare s-au întins la soare. Oamenii sunt speriați când îi vad puzderie în jurul locuințelor. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a îndepărta târâtoarele de lângă case.

„Două astfel de cazuri s-au petrecut în acest weekend în județul Prahova când jandarmii au intervenit pentru capturarea și eliberarea în zone împădurite a unor exemplare de șerpi din apropierea locuințelor.

Vă sfătuim să aveți grijă atunci când alegeți locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili și agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri și tratament”, a comunicat Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT