Connect with us

SOCIAL

Austria vrea să înfiinţeze coridor de călătorie pentru îngrijitoarele din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.jurnaldinromania.ro/)

Austria are mare nevoie, în această perioadă de pandemie, de îngrijitori pentru persoanele vârstnice. De luna viitoare, se pare că austriecii vor înfiinţa un coridor de călătorie feroviar pentru transportul lucrătorilor români. Autorităţile austriece sunt interesate de funcţionarea acestui program pe care îl consideră unul prioritar.

Andreas Herz, președintele FG Personalberatung & Personenbetreuung, a declarat că împreună cu guverrnul federal caută soluţii pentru intrarea pe teritoriul Austriei a îngrijitoarelor românce. În Landul Stiria se pare că lucrează peste 6.000 de femei din România.

„Landul Stiria se alătură astfel eforturilor inițiate de PflegeHELP, alături de autoritățile guvernamentale române, Administrația Prezidențială, Ambasada României din Viena, care au dus săptămâna trecută și la apariția unor clarificări necesare și semnificative privind posibilitatea îngrijitoarelor de a părăsi România, în perioada pandemiei, pe cale ferată sau prin curse de avion de tip charter. Începând din luna mai 2020 ar urma ca îngrijitoarele să fie testate COVID19. Costurile ar urma să fie preluate de landul Stiria. Bravo! O veste bună pentru noi toți!”, a spus dr. Alex Todericiu – reprezentantul PflegeHelp, pentru Știri Diaspora.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Mormintele celor decedați de COVID, săpate cu excavatorul!

Publicat

pe

Imagini de coșmar a postat, pe pagina sa de Facebook, Valeriu Petre Roșca – directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia, județul Ialomița. Gropile unde vor fi înmormântați cei care au fost răpuși de COVID-19 sunt săpate cu excavatorul!

Groparii nu mai fac față. În ajutorul lor au venit cu utilaje angajații de la DADP. Fotografiile care pur și simplu te îngrozesc sunt însoțite de un îndemn la vaccinare, la responsabilitate.

Ieri, la Slobozia, au fost îngropați 8 oameni, iar astăzi 7 și alte gropi reci așteaptă să fie ocupate…

„Haideți să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoși, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultați sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeți să vă imunizați. Nu, nu imunizarea naturală e soluția. Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectați și în proporție de 60%!

Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume! Vaccinarea este singura solutie!!

Este momentul să fim cu toții responsabili, să evităm aglomerațiile şi să ne protejăm prin purtarea permanentă a măştii în spațiile publice. Dacă nu înțelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toții rudele şi prietenii”, a scris Valeriu Petre Roșca.

Citește în continuare

Ialomiţa

37 de copii din Ialomița, folosiți pentru săvârșirea de furturi în Spania

Publicat

pe

NuAutoritățile din Madrid, Spania, au arestat 26 de persoane și au plasat în Centrul de Minori din cadrul Departamentului Politici Sociale, Familii, Egalitate și Natalitate 37 de copii care au fost folosiți pentru săvârșirea a peste 200 de infracțiuni comise la bancomate. Dosarul a fost instrumentat în cooperare cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița

„Din cercetări a reieșit că ar fi existat mai mult de 20 de adulți, din cel puțin 5 familii sau clanuri, înrudiți între ei, poziționați ierarhic, care ar fi exploatat peste 30 de minori, de vârste diferite, instruiți pentru comiterea faptelor.

Copiii nu ar fi frecventat școala și s-ar fi dedicat exclusiv comiterii de infracțiuni. Adulții i-ar fi transportat pe minori în locul ales și ar fi rămas în zonă, monitorizând acțiunile lor.

În unele cazuri, minorii ar fi folosit forța fizică, iar în altele, aceștia le-ar fi atras atenția victimelor și i-ar fi hărțuit, în timp ce alți minori ar fi comis furtul. În majoritatea cazurilor, minorii nu au răspundere penală având sub 14 ani.

Unii dintre minori ar fi locuit cu alte familii, departe de nucleul lor familial cel mai apropiat, care îi ignora complet, fiind obligați să comită infracțiuni în fiecare zi, mai mult de 12 ore pe zi rătăcind pe străzi, prin diferitele secții de poliție sau centre pentru minori.

Astfel, uneori, membrii organizației criminale ar fi transportat minorii cu mașina în alte locații, din afara Comunității Madrid, cu scopul de a-i face să comită infracțiuni împotriva bunurilor, în locuri în care sunt necunoscuți autorităților de poliție.

Aceste practici au fost verificate în Sevilla, Zaragoza, Barcelona, Valencia, Toledo și Ciudad Real, existând un „fel de rotație” între minori, pe măsură ce îmbătrânesc sau devin bine cunoscuți, în faptele pe care le desfășoară.

Polițiștii au descoperit, pe rețelele sociale, videoclipuri în care minorii s-ar fi lăudat că fură, explicând cum procedează și chiar înregistrându-se în timp ce comit faptele, iar, în altele, aceștia ar fi afișat bani, telefoane mobile sau ceasuri, în timp ce dansează sau se filmează în vecinătatea bancomatelor”, se precizează într-un comunicat remis de IGPR.

Cooperarea politiei la nivel internațional a fost esențială pentru instrumentare acestei cauze.

„Biroul Atașaului de Interne Spaniol din România a făcut posibil fluxul de informați. Pe de altă parte, EUROPOL și INTERPOL au oferit informații cu fapte asemănătoare din Austria, Belgia, Germania, Franța, Italia, Olanda, România și Regatul Unit, care au ajutat la stabilirea faptului că aceste clanuri au antecedente de săvârșiri de infracțiuni de exploatarea a minorilor și în alte țări europene.

Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița au oferit sprijin pentru identificarea minorilor exploatați, precum și pentru identificarea diferitelor clanuri și relații dintre ele”, ne informează IGPR.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT