Connect with us

SOCIAL

Austria vrea să înfiinţeze coridor de călătorie pentru îngrijitoarele din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.jurnaldinromania.ro/)

Austria are mare nevoie, în această perioadă de pandemie, de îngrijitori pentru persoanele vârstnice. De luna viitoare, se pare că austriecii vor înfiinţa un coridor de călătorie feroviar pentru transportul lucrătorilor români. Autorităţile austriece sunt interesate de funcţionarea acestui program pe care îl consideră unul prioritar.

Andreas Herz, președintele FG Personalberatung & Personenbetreuung, a declarat că împreună cu guverrnul federal caută soluţii pentru intrarea pe teritoriul Austriei a îngrijitoarelor românce. În Landul Stiria se pare că lucrează peste 6.000 de femei din România.

„Landul Stiria se alătură astfel eforturilor inițiate de PflegeHELP, alături de autoritățile guvernamentale române, Administrația Prezidențială, Ambasada României din Viena, care au dus săptămâna trecută și la apariția unor clarificări necesare și semnificative privind posibilitatea îngrijitoarelor de a părăsi România, în perioada pandemiei, pe cale ferată sau prin curse de avion de tip charter. Începând din luna mai 2020 ar urma ca îngrijitoarele să fie testate COVID19. Costurile ar urma să fie preluate de landul Stiria. Bravo! O veste bună pentru noi toți!”, a spus dr. Alex Todericiu – reprezentantul PflegeHelp, pentru Știri Diaspora.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deficiențe constatate de ITM Dâmboviţa la angajatorii din industria extractivă de suprafață

Publicat

pe

Inspecția Muncii derulează, pe parcursul anului 2021, o acțiune națională de verificare la angajatorii din industria extractivă de suprafață având ca temă implementarea măsurilor de securitate și sănătate a lucrătorilor. Decizia este motivată de incidența accidentelor de muncă și de gravitatea acestora.

De menționat că cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc în acest domeniu sunt cele legate de echipamentele de muncă, incendiile provocate de blocarea benzilor transportoare și a altor utilaje de transport a substanțelor minerale utile, cât și ca urmare a subdimensionării cablurilor de alimentare a instalațiilor cu energie electrică.

„Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a efectuat 22 de controale, la angajatorii din industria extractivă. În cadrul acestora, s-au constatat 51 de deficiențe, s-au dispus 51 de măsuri si au fost sanționate 19 societăți, cu 48 de avertismente și 3 amenzi în valoare de 8.500 de lei.

Principalele neconformități constatate de inspectorii de muncă, în cadrul acțiunilor de control sunt: lipsa avizelor ISCIR pentru echipamentele de muncă de ridicare a sarcinilor, lipsa instruirii lucrătorilor privitor la riscurile locului de muncă, neacordarea echipamentelor de protecție corespunzătoare riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională, dar și faptul că nu sunt menținute libere căile de acces și nu sunt stabilite măsuri de protecție împotriva electrocutării prin atingere directă”, precizează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmboviţa.

Citește în continuare

Prahova

Alertă! Radiații cu cobalt la fosta Rafinărie Astra din Ploiești

Publicat

pe

Sursa foto: playtech.ro

Specialiștii au depistat un nivel crescut al radiațiilor cu cobalt în perimetrul fostei Rafinării Astra din Ploiești. La fața locului, au fost trimise echipaje de la ISU pentru a monitoriza întreaga zona.

Nu s-a transmis niciun mesaj RoAlert până acum, deoarece sursa a fost izolată pe o rază de 80 de metri. Este vorba de o antenă tip paratrăsnet.

Autoritățile prahovene au solicitat Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare să recupereze sursa radiațiilor cu cobalt.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT