Comunicat: Un deputat PNL a girat adoptarea tacită a minciunii autonomiei Ţinutului Secuiesc!

România a devenit în ultimele trei luni terenul de joacă al preşedintelui României şi al Guvernului Orban. Absurdul declaraţiilor politice ale preşedintelui Klaus Iohannis te face să te întrebi care este însă adevăratul motiv al acestora şi de ce s-a ales să se meargă până la a învrăjbi cetăţenii ţării.

Manipularea murdară a preşedintelui Klaus Iohannis are doar un singur răspuns: acoperirea a ceea ce de fapt se întâmplă cu adevărat în România. Klaus Werner Iohannis a mers până acolo încât, conspectând parcă din manualele de manipulare din Al Doilea Război Mondial, a acuzat PSD că vrea să cedeze Ardealul. Minciuna aruncată în spaţiul public a avut scopul clar ca emoţia provocată de aceasta să acopere raţiunea românilor.

Ieşirea preşedintelui reprezintă soluţia finală prin care încearcă să acopere lipsa măsurilor luate de Guvernul Orban, măsuri care să rezolve adevăratele probleme ale românilor: nivelul de trai, pierderea locurilor de muncă, blocarea sistemului sanitar pentru toți cei care au alte probleme de sănătate în afară de COVID-19, distrugerea firmelor românești prin lipsa unui ajutor concret al statului.

Cum poate unul ca Iohannis să spună că PSD dă Ardealul ungurilor, când el este cel care a girat „exportul” românilor pe plantații din Germania şi vânzarea pădurilor României la firme austriece???

Revenind la proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, acesta a fost iniţiat de către deputaţii UDMR Biro Zsolt-Istvan şi Kulcsár-Terza József-György. Proiectul de lege a fost introdus în Camera Deputaţilor la 23 decembrie 2019, fiind trimis la 10 februarie 2020 către Comisia pentru administrație publică si amenajarea teritoriului, pentru raport. Deşi termenul pentru depunerea raportului era fixat pentru 20 februarie, documentul a venit abia în data de 4 martie 2020.

De subliniat: preşedinta Comisiei pentru Administraţie Publică este deputata PNL Angelica Fador.

Preşedintele uită să mai spună însă că, în 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins propunerea „autonomiei Ținutului Secuiesc” SUSȚINUTĂ la vremea aceea de PNL.

PSD Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.

Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News