Comunicat: Un deputat PNL a girat adoptarea tacită a minciunii autonomiei Ţinutului Secuiesc!

România a devenit în ultimele trei luni terenul de joacă al preşedintelui României şi al Guvernului Orban. Absurdul declaraţiilor politice ale preşedintelui Klaus Iohannis te face să te întrebi care este însă adevăratul motiv al acestora şi de ce s-a ales să se meargă până la a învrăjbi cetăţenii ţării.

Manipularea murdară a preşedintelui Klaus Iohannis are doar un singur răspuns: acoperirea a ceea ce de fapt se întâmplă cu adevărat în România. Klaus Werner Iohannis a mers până acolo încât, conspectând parcă din manualele de manipulare din Al Doilea Război Mondial, a acuzat PSD că vrea să cedeze Ardealul. Minciuna aruncată în spaţiul public a avut scopul clar ca emoţia provocată de aceasta să acopere raţiunea românilor.

Ieşirea preşedintelui reprezintă soluţia finală prin care încearcă să acopere lipsa măsurilor luate de Guvernul Orban, măsuri care să rezolve adevăratele probleme ale românilor: nivelul de trai, pierderea locurilor de muncă, blocarea sistemului sanitar pentru toți cei care au alte probleme de sănătate în afară de COVID-19, distrugerea firmelor românești prin lipsa unui ajutor concret al statului.

Cum poate unul ca Iohannis să spună că PSD dă Ardealul ungurilor, când el este cel care a girat „exportul” românilor pe plantații din Germania şi vânzarea pădurilor României la firme austriece???

Revenind la proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, acesta a fost iniţiat de către deputaţii UDMR Biro Zsolt-Istvan şi Kulcsár-Terza József-György. Proiectul de lege a fost introdus în Camera Deputaţilor la 23 decembrie 2019, fiind trimis la 10 februarie 2020 către Comisia pentru administrație publică si amenajarea teritoriului, pentru raport. Deşi termenul pentru depunerea raportului era fixat pentru 20 februarie, documentul a venit abia în data de 4 martie 2020.

De subliniat: preşedinta Comisiei pentru Administraţie Publică este deputata PNL Angelica Fador.

Preşedintele uită să mai spună însă că, în 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins propunerea „autonomiei Ținutului Secuiesc” SUSȚINUTĂ la vremea aceea de PNL.

PSD Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.