Connect with us

ACTUALITATE

Măştile de protecţie, adevărate mine de aur pentru afaceriştii veroşi!

Publicat

pe

Afacerile dubioase cu măști de protecție și dezinfectanți din România au ajuns să țină pagina ziarelor și în publicațiile de dincolo de Atlantic. Prestigiosul Washington Post a făcut radiografia acestui fenomen în mai multe țări europene, descoperind care sunt profitorii pandemiei. România a fost menționată ca statul în care prețurile la produsele de protecție sunt extrem de ridicate, numind aici măști, ba chiar și ventilatoarele.

Au remarcat analiștii renumitului cotidian din SUA că explozia prețurilor apare mai ales în contractele pe care statul le are încheiate cu diferite firme, societăți, companii care au un istoric nemedical, adică care, până la declanșarea pandemiei, nu au operat în acest domeniu sau care nici măcar nu existau. Se vorbește de faptul că procesele firești ale licitațiilor au fost suspendate pentru a se face loc achizițiilor directe destul de dubioase în unele cazuri.

Washington Post dă ca exemplu o firmă aflată la mai puțin de 50 km de București care, deși specializată în comerțul cu tutun și băuturi alcoolice, a reușit să prindă cu statul două contracte de 12,6 milioane de dolari, pentru a produce măști sanitare la un preț de două ori mai mare decât cel de pe piață. La capitolul afaceri dubioase în vremuri de pandemie, România se află lângă Argentina, Columbia și Bangladesh.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT