Connect with us

ACTUALITATE

Poliţiştii cer testări pentru coronavirus şi cazare separată în perioada de pandemie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: IPJ Ialomiţa)

Sindicatul poliţiştilor europeni „Europol” atrage atenţia guvenanţilor că, în momentul de faţă, câteva sute de poliţişti au fost infectaţi cu COVID-19, iar alte câteva mii se află în carantină.

„În contextul extinderii pandemiei de coronavirus și având în vedere numărul alarmant de polițiști trimiși în izolare sau infectați cu acest virus, riscul ca membrii de familie ai acestora să se îmbolnăvească e destul de ridicat.Încă de la începutul pandemiei am solicitat Ministerului Afacerilor Interne testarea de urgență a polițiștilor aflați în prima linie, care prin natura activităților pe care le desfășoară, riscă să fie infectați.

Ei bine, acum, la mai bine de o lună și jumătate, preconizările pe care le-am făcut atunci s-au adeverit. Statistic vorbind, avem mii de polițiști trimiși în izolare și câteva sute de polițiști infectați, însă nu a fost dispusă nicio măsura la nivel ministerial pentru testarea celor aflați în primă linie, deși numărul acestora crește de la o zi la alta. Dacă celelalte categorii de bugetari, cum sunt cei din asistență socială sau polițiștii de penitenciare, au fost testate cu miile, polițiștii din MAI au rămas doar cu mulțumirile si aplauzele președintelui sau ale ministrului de interne.

Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, conducerea MAI trebuie să conștientizeze că testarea polițiștilor, pentru a identifica o posibila infectare, necesită a fi tratată ca o prioritate, ci nu ca un moft și nici nu trebuie sa fie o decizie politică. Chiar președintele Klaus Iohannis a afirmat ieri în cadrul unei conferințe că testarea se face cu prioritate pentru cei simptomatici, cât și pentru cei care sunt expuși la riscul de infectare.

Sunt sute de polițiști aflați în primă linie, care după o tură de patrulare de 8 sau 12 ore, dorm fie în mașină sau printr-o anexă a gospodăriei pentru a-și proteja familia de o eventuală infectare cu acest virus, având în vedere că în acest timp sunt în prima linie și intră în contact cu diferite persoane. Mai mult de atât, polițiștii care sunt trimiși în izolare la domiciliu, în eventualitatea în care sunt depistați pozitiv, vor răspândi acest virus și în rândul membrilor familiilor acestora, având în vedere că majoritatea dintre ei nu dispun de locuințe separate.

Este o situație critică, fapt pentru care solicităm ministrului Marcel Vela să întreprindă măsuri urgente ca tuturor polițiștilor care sunt trimiși în izolare la domiciliu și care nu dispun de un spațiu/locuință separată de ceilalți membri ai familiei, să li se asigure spații în hoteluri/pensiuni sau alte unități de cazare pentru toată această perioadă”, se precizează într-un material publicat de Sindicatul Poliţiştiolor Europeni.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT