Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE Dâmboviţa: Autoritățile nu au fost altceva decât niște ”vânzători de frică”!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

De aproape două luni de zile, starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Atrăgeam atenția la jumătatea lunii martie că NU avem suficiente teste pentru Covid-19, NU sunt suficienți specialiști care pot interpreta corect rezultatele unui astfel de test, NU avem spitale suficiente, NU avem spații de izolare, NU avem suficientă responsabilitate, NU avem mai nimic… NU trebuie să fii diplomat pentru a conștientiza bâlbâiala autorităților în această luptă pe viață și pe moarte cu coronavirusul. Și acum s-a dovedit că am avut dreptate.

Odată ce s-a confirmat faptul că modelul suedez a fost cel mai eficient în lupta cu Covid-19, informație făcută publică de Organizația Mondială a Sănătății, s-a confirmat și eșecul autorităților în țările în care s-au impus restricții extreme, țări printre care o regăsim și pe a noastră. În loc de izolare, Suedia a ”implementat o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor plasate pe termen în instituţii de îngrijire. Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora de a implementa auto-distanţarea socială şi auto-reglementarea”, conform declarațiilor Dr. Mike Ryan, directorul executiv care se ocupă de programele de Urgență ale OMS în Geneva.

Autoritățile care iau deciziile în țara noastră nu au gândit situația, ci s-au grăbit să închidă pe toată lumea. Au preferat să nu își bată capul, ci să ne izoleze. Au ales varianta simplă, ordonanțe militare cu măsuri extreme și nu au făcut nimic pentru a schimba ceva în țara paralizată din punct de vedere economic. Deși sistemul medical a fost, din nou, la pământ într-o situație critică, ”iluminații” de la centru nu au făcut nimic pentru o posibilă evoluție.

Suedia a dat o lecție importantă la nivel mondial, referitor la gestionarea unei situații de criză. Cu toții am fost cobai în fața Covid-19, iar Suedia a ieșit învingătoare. Nu în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri sau de decese din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, ci grație faptului că au luptat cu acest virus mortal în timp ce au muncit, în timp ce au produs, în timp ce industria a funcționat, iar economia a prosperat.

Nu același lucru putem spune și noi. În România, economia este la pământ, iar noi, cetățenii preocupați pentru ziua de mâine, ne facem cele mai negre scenarii. De ce? Pentru că știm că nu are cine să gândească un plan eficient, pentru a ieși din această criză. Ai noștri fac doar gafe repetate și vor îndatora țara și mai mult în fața coloșilor europeni.

Astfel că, revenim la gândurile de la începutul pandemiei, care se confirmă tot mai mult. Autoritățile române nu au fost altceva decât niște ”vânzători de frică” în tot acest scenariu, iar Covid-19 a avut un marketing extraordinar, practicat de principalele autorități din multiple țări. Scenariul mondial continuă… Urmează apariția vaccinului și ”lupta” pentru obținerea acestuia. Alte sume aruncate prin buzunarele oamenilor deștepti, altă învrăjbire a populației.

Autoritățile române nu vor un popor educat, asemenea scandinavilor suedezi, vor un popor temător, supus și cât se poate de dezbinat, pentru a-l uni înainte de alegeri, nu de alta, dar dă bine în campania electorală!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT