Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE Dâmboviţa: Autoritățile nu au fost altceva decât niște ”vânzători de frică”!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

De aproape două luni de zile, starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Atrăgeam atenția la jumătatea lunii martie că NU avem suficiente teste pentru Covid-19, NU sunt suficienți specialiști care pot interpreta corect rezultatele unui astfel de test, NU avem spitale suficiente, NU avem spații de izolare, NU avem suficientă responsabilitate, NU avem mai nimic… NU trebuie să fii diplomat pentru a conștientiza bâlbâiala autorităților în această luptă pe viață și pe moarte cu coronavirusul. Și acum s-a dovedit că am avut dreptate.

Odată ce s-a confirmat faptul că modelul suedez a fost cel mai eficient în lupta cu Covid-19, informație făcută publică de Organizația Mondială a Sănătății, s-a confirmat și eșecul autorităților în țările în care s-au impus restricții extreme, țări printre care o regăsim și pe a noastră. În loc de izolare, Suedia a ”implementat o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor plasate pe termen în instituţii de îngrijire. Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora de a implementa auto-distanţarea socială şi auto-reglementarea”, conform declarațiilor Dr. Mike Ryan, directorul executiv care se ocupă de programele de Urgență ale OMS în Geneva.

Autoritățile care iau deciziile în țara noastră nu au gândit situația, ci s-au grăbit să închidă pe toată lumea. Au preferat să nu își bată capul, ci să ne izoleze. Au ales varianta simplă, ordonanțe militare cu măsuri extreme și nu au făcut nimic pentru a schimba ceva în țara paralizată din punct de vedere economic. Deși sistemul medical a fost, din nou, la pământ într-o situație critică, ”iluminații” de la centru nu au făcut nimic pentru o posibilă evoluție.

Suedia a dat o lecție importantă la nivel mondial, referitor la gestionarea unei situații de criză. Cu toții am fost cobai în fața Covid-19, iar Suedia a ieșit învingătoare. Nu în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri sau de decese din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, ci grație faptului că au luptat cu acest virus mortal în timp ce au muncit, în timp ce au produs, în timp ce industria a funcționat, iar economia a prosperat.

Nu același lucru putem spune și noi. În România, economia este la pământ, iar noi, cetățenii preocupați pentru ziua de mâine, ne facem cele mai negre scenarii. De ce? Pentru că știm că nu are cine să gândească un plan eficient, pentru a ieși din această criză. Ai noștri fac doar gafe repetate și vor îndatora țara și mai mult în fața coloșilor europeni.

Astfel că, revenim la gândurile de la începutul pandemiei, care se confirmă tot mai mult. Autoritățile române nu au fost altceva decât niște ”vânzători de frică” în tot acest scenariu, iar Covid-19 a avut un marketing extraordinar, practicat de principalele autorități din multiple țări. Scenariul mondial continuă… Urmează apariția vaccinului și ”lupta” pentru obținerea acestuia. Alte sume aruncate prin buzunarele oamenilor deștepti, altă învrăjbire a populației.

Autoritățile române nu vor un popor educat, asemenea scandinavilor suedezi, vor un popor temător, supus și cât se poate de dezbinat, pentru a-l uni înainte de alegeri, nu de alta, dar dă bine în campania electorală!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT