Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Cercetări. Noul coronavirus, mult mai complex şi mai invaziv decât s-a crezut!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: arges-stiri.ro)

Infecția provocată de noul coronavirus afectează întregul organism. Se știa că COVID-19 distruge doar plămânii, dar medicii susțin că virusul produce leziuni la nivelul tuturor organelor, respectiv inimă, vasele de sânge, rinichi, intestine, ochilor și creier. Virusul, se precizează pe site-ul revistei Science, acționează diferit de orice alt agent patogen cunoscut până acum.

Noul coronavirus își începe călătoria în organismul uman intrând în gât, ochi și nas, suprafața celulelor care aliniază interiorul nasului fiind de fapt bogată în receptorul Ace 2, principala poartă pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane, unde se înmulțește. După ce virusul a început să trimită copii în celulele umane, persoana infectată îl poate răspândi, fie rămânând asimptomatică, fie începând să manifeste febră, tuse uscată, dureri în gât, pierderea gustului și a mirosului, dureri musculare și de cap.

Dacă în această fază de început a bolii sitemul imunitar nu este în stare să respingă virusul, acesta începe deja să atace plămânii cauzând pneumonie. Sunt cazuri în care situația se poate agrava brusc apărând sindromul de stres respirator acut. Nivelul oxigenului din sânge se diminuează vertiginos, iar respirația devine tot mai dificilă, ducând în finala la deces.

Specialiștii bănuiesc că acest parcurs al virusului este condus de o hiper-reacție a sistemului imunitar, numită „furtună de citokine”. Moleculele care ghidează răspunsul imunitar sănătos, încep să atace celulele sănătoase. Organele încep să cedeaze unul după altul. Vasele de sânge se deteriorează, tensiunea arterială scade, se formează cheaguri, iar organismul în asemenea condiții poate ceda. Apar probleme de coagulare și aritmii. De asemenea, au fost raportate ischemii la nivelul degetelor și picioarelor, durere și necroză a țesuturilor.

Capacitatea virusului de a ataca vasele de sânge ar explica motivul pentru care persoanele care au avut deja probleme cardiovasculare, de exemplu diabet sau hipertensiune arterială, sunt mai expuse riscului. Noul coronavirus poate ataca intestinul, unde receptorii Ace 2 sunt abundenți, dar și ficatul. De asemenea, poate deteriora rinichii și poate afecta iremediabil și creierul.

ACTUALITATE

Primăria Gura Șuții, anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Publicat

pe

de

PRIMĂRIA COMUNEI GURA ȘUȚII anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizare șanț betonat, trotuare și podețe cu intrare la fiecare proprietate pe DJ 721 în satul Gura Șuții, comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în satul Gura Șuții, comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dambovița, din Municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței nr.1, județul Dâmbovița, în zilele de luni-vineri, între orele 09:00-16:00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Mănești, anunț de mediu proiect modernizare uliță spre biserică și uliță Bolovani

Publicat

pe

de

ALEXANDRU CONSTANTIN, reprezentant al UAT Mănești, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmboviţa: Nu se supune evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare uliță spre biserică și uliță Bolovani, în comuna Mănești, sat Mănești, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Mănești, sat Mănești, județul Dâmbovița.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot și consultate la APM Dâmboviţa, din municipiul Târgoviște, strada Calea Ialomiței, Nr. 1, județul Dâmbovița, în zilele de luni-vineri, între orele 09:00-16:00, precum și la următoarea adresă de internet: http:/apmdb.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii / observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!