Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Se solicită testarea oamenilor de afaceri la intrarea în România şi renunţarea la carantinare

Publicat

pe

Eugen Terteleac – președintele Asociației Românilor din Italia şi al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia solicită premierului Ludovic Orban, ministrului de Interne – Marcel Vela şi ministrului Sănătăţii – Nelu Tătaru să ia în calcul relaxarea măsurilor care se aplică antreprenorilor, români şi străini, care vin din statele afectate de COVID-19. Practic, se cere testarea oamenilor de afaceri la intrarea în ţară şi eliberarea unui paşaport COVID-19, nu introducerea lor în carantină instituţionalizată, cum se întâmplă în momentul de faţă.

„Credem că importanța investitorilor străini pentru economia românească nu mai trebuie accentuată. Numai cu Italia, spre exemplu, al doilea partener comercial al României, schimburile economice au atins cifra de aproape 15 miliarde de Euro.

Măsurile de relaxare și de suport sunt așteptate de către toți oamenii de afaceri și investitori români și străini, care în acest moment nu pot intra în România, riscând compromiterea afacerilor. O bună parte dintre ei sunt dispuși să preia, contra cost, testarea anterior menționată.

Combaterea crizei economice cauzată de COVID-19, domnilor miniștri, trebuie să plece tocmai de la aceste măsuri elementare de deblocare a comunicării directe, nemijlocite, dintre titulari și firmele lor.

Deja politica penală a țării s-a dovedit greșită, abuzivă și păguboasă în relația cu mediul de afaceri autohton, procedându-se la măsuri coercitive exagerate, populiste, inclusiv cu lipsire de libertate, pentru infracțiuni care – în alte state UE – sunt pedepsite în primul rând cu recuperarea prejudiciului și, în planul doi, cu sancționarea administrativă. La noi, inversându-se prioritățile și procedându-se penal de-a valma, pentru scopuri propagandistice, s-a produs o comprimare artificială, împotriva interesului național, a mediului de afaceri.

Prelungirea actualelor măsuri restrictive nu face decât să adâncească această contracție – care nici măcar nu e coerentă și consecventă, existând deja mai multe excepții cunoscute, care introduc dubla măsură în evaluarea diverselor categorii, unele mai importante decât altele, nu se știe pe ce criterii.

Prin asemenea gen de acțiuni, s-au pierdut zeci de mii de locuri de muncă, închinzându-se cele mai importante firme românești, altele fiind vulnerabilizate până la limita preluării lor la un preț modic de firme din străinătate. Or, efectul crizei economice cauzate de pandemie va fi exact același, de slăbire a capitalului autohton, adâncind o stare deja precară, dacă nu oferim de urgență “libera circulație” oamenilor de afaceri și învestitorilor.

Testarea multiplicată, ca măsură extinsă, de politică generală, nu are voie să mai întârzie, nici pentru cei vulnerabili (medici, bătrâni, oameni ai străzii, etc.), dar nici pentru oamenii de afaceri, chemați să contribuie la sănătatea economică a vieții populației și, în final, la stabilitatea țării”, a precizat Eugen Terteleac în demersul său către oficialii români.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nelu Tătaru: Nu este exclusă o nouă prelungire a stării de alertă!

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi – 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este exclus ca starea de alertă, care expiră în data de 17 iulie, să fie prelungită. Totul din cauza faptului că, de trei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în țara noastră.

A accentuat Nelu Tătaru că românii aproape că nu mai respectă deloc regulile de distanțare fizică și au renunțat și la portul măștii de protecție. De altfel, deja s-au conturat zone extrem de vulnerabile, precum litoralul sau Valea Prahovei. În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că se vor organiza acțiuni de verificare cu efective mărite. Totodată, se vor opera detașări de personal, în special polițiști și jandarmi.

În ceea ce-i privește pe bolnavii asimptomatici, aceștia vor putea fi internați pentru 10 zile, după care medicul infecționist poate hotărî să-l plaseze în izolare la domiciliu. Pacienții care nu vor respecta aceasta măsură se vor alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de prahoveni care fac dializă, infectați cu COVID-19!

Publicat

pe

Foto arhivă

Situație critică la Ploiești, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu temutul coronavirus. 46 de oameni cu afecțiuni renale au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia erau pacienții a două centre medicale unde făceau dializă.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Prahova, aflat tot în municipiul Ploiești, cinci asistente medicale au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

”Două dintre acestea au primit rezultatele la începutul săptămânii, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Direcția de Sănătate Publică și conducerea unității medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secției unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2“, precizează Instituția Prefectului Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!