Connect with us

Călăraşi

Răzbunare de tip mafiot în judeţul Călăraşi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Antena3.ro)

Răzbunările tip mafiot se practică nu numai în țările și orașele europene cu tradiție în domeniu, ci și în localitățile mai puțin însemnate din România. De pildă, la Borcea, comună aflată în județul Călărași, zilele trecute, un bărbat a fost la un pas să moară tocmai pe fondul unei acțiuni de răzbunare. Omul s-a ales cu o rană deosebit de gravă la unul dintre brațe, fiindcă a avut curajul să depună mărturie împotriva unui consătean care săvârșise un furt din locuință. Putea să fie mort, dar printr-un gest reflex a parat cu mâna lovitura pe care urma să o primească în cap cu o macetă.

Înfiorătorul episod s-a consumat la sfârșitul lunii aprilie. Victima se afla pe drum împreună cu soția și cei doi copii minori. Mergeau la socri când s-a întâlnit nas în nas cu individul împotriva căruia depusese mărturie la Poliție și care ar fi vrut ca el să-și retragă declarația de martor. Acesta era însoțit de alte trei persoane care au sărit rapid să-l pună la pământ pe bietul om. De bătaie nu a scăpat nici soția victimei, care a încasat și ea mai multe lovituri.

După acest eveniment sângeros, de o periculozitate extremă, agresorul, cercetat și într-un dosar de furt, a fost reținut de oamenii legii pentru loviri și alte violențe, dar și pentru tentativă de omor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Directorul AJOFM Călărași, trimis în judecată pentru luare de mită

Publicat

pe

Sursa foto: Observator de Călărași

Directorul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Împreună cu acesta, a ajuns în fața magistraților judecători de la Tribunalul Călărași și o persoană fizică acuzată de complicitate la luare de mită

„În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În contextul implementării proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL” (destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă), în perioada iunie – iulie 2014, inculpatul Chirana Nicolae, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași), ar fi pretins, prin intermediul celeilalte inculpate, de la mai multe persoane participante la implementarea proiectului amintit anterior, un comision de 10% din venitul salarial, redus ulterior la 100 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat ca urmare a îndeplinirii unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv transmiterea către o societate comercială, partener de proiect cu A.J.O.F.M. Călărași, a propunerii de angajare a persoanelor respective în cadrul implementării proiectului menționat mai sus.

În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, se precizează într-un comunicat transmis de DNA.

Citește în continuare

Călăraşi

44 de persoane săltate de polițiștii din Călărași într-un dosar de înșelăciune

Publicat

pe

Polițiștii din Călărași au efectuat, astăzi – 6 mai, 32 de percheziții în cinci județe (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Călărași) și în municipiul București, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. 44 de persoane au fost conduse la sediul IPJ Călărași pentru audieri.

Cei în cauză ar fi declarat în fals, în cursul anului 2020, activitatea desfășurată și au primit ilegal indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență și de alertă. Prejudiciul a fost calculat la 200.000 de euro.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT