Connect with us

SOCIAL

Apel pentru sprijinirea unui adăpost de câini de lângă Târgovişte

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Codin Maticiuc, cunoscutul vip bucureștean, face un apel pe pagina sa de Facebook către toți iubitorii de animale și nu numai către ei, pentru a sprijini un dâmbovițean care deține un adăpost pentru câini în apropierea municipiului Târgoviște.

„Nu știu câți dintre voi știu sau mai țin minte că eu am grijă și de un adăpost de câini din Târgoviște. Este al domnului din imagine, un domn în vârstă și cu probleme de sănătate. Domnul Crețulescu. El se ocupă singur de adăpostul de câini pe care l-a construit lângă Târgoviște, pe proprietatea lui personală.

De ajutat am convins firma HusHusse Romaniare ne mai trimite de mâncare. Chiar vă rog să le dați un follow sau să luați mâncare pentru animăluţele voastre de la ei în semn de apreciere.

Apelez din nou la voi căci domnul Crețulescu nu se descurcă mai ales cu mâncarea. Știu că e greu, mai ales cu restaurantele în perioada asta, dar fac un apel la voi cei din Târgoviște care puteți ajuta:

Sunați la +40 723 319 187 Mihaela, o tipă care îl ajută pe domnul Crețulescu și trimiteți ceva de mâncare regulat la acest adăpost.

Știu că sunt vremuri grele și că eu vă cer să ajutați niște căței amărâți și un bătrân. Dar poate se poate și de data asta”, a scris Codin pe pagina sa.

Dâmboviţa

Deficiențe constatate de ITM Dâmboviţa la angajatorii din industria extractivă de suprafață

Publicat

pe

Inspecția Muncii derulează, pe parcursul anului 2021, o acțiune națională de verificare la angajatorii din industria extractivă de suprafață având ca temă implementarea măsurilor de securitate și sănătate a lucrătorilor. Decizia este motivată de incidența accidentelor de muncă și de gravitatea acestora.

De menționat că cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc în acest domeniu sunt cele legate de echipamentele de muncă, incendiile provocate de blocarea benzilor transportoare și a altor utilaje de transport a substanțelor minerale utile, cât și ca urmare a subdimensionării cablurilor de alimentare a instalațiilor cu energie electrică.

„Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a efectuat 22 de controale, la angajatorii din industria extractivă. În cadrul acestora, s-au constatat 51 de deficiențe, s-au dispus 51 de măsuri si au fost sanționate 19 societăți, cu 48 de avertismente și 3 amenzi în valoare de 8.500 de lei.

Principalele neconformități constatate de inspectorii de muncă, în cadrul acțiunilor de control sunt: lipsa avizelor ISCIR pentru echipamentele de muncă de ridicare a sarcinilor, lipsa instruirii lucrătorilor privitor la riscurile locului de muncă, neacordarea echipamentelor de protecție corespunzătoare riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională, dar și faptul că nu sunt menținute libere căile de acces și nu sunt stabilite măsuri de protecție împotriva electrocutării prin atingere directă”, precizează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmboviţa.

Citește în continuare

Prahova

Alertă! Radiații cu cobalt la fosta Rafinărie Astra din Ploiești

Publicat

pe

Sursa foto: playtech.ro

Specialiștii au depistat un nivel crescut al radiațiilor cu cobalt în perimetrul fostei Rafinării Astra din Ploiești. La fața locului, au fost trimise echipaje de la ISU pentru a monitoriza întreaga zona.

Nu s-a transmis niciun mesaj RoAlert până acum, deoarece sursa a fost izolată pe o rază de 80 de metri. Este vorba de o antenă tip paratrăsnet.

Autoritățile prahovene au solicitat Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare să recupereze sursa radiațiilor cu cobalt.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT