Connect with us

Dâmboviţa

Primarul de la Niculeşti cere conducerii PSD să pună tunurile pe liberali!

Publicat

pe

Primarul de la Niculeşti, Dorinel Soare, a ieşit astăzi în videoconferinţă de presă şi a atacat, în ordine, toate problemele cu care se confruntă, ba o să vedeţi, mai spre final, şi-a spus chiar şi păsurile politice, aşa cum a făcut-o mereu, fără să îi fie teamă de cineva. De fapt, pentru cine a uitat, Soare este primarul care, la un congres, undeva, cândva, a candidat pentru şefia partidului, într-un moment în care la cârmă era Ion Iliescu. Aşa că există curaj pentru a-şi asuma zicerile şi faptele.

Dar să revenim la început. Pentru a avea mesajul său cursivitate, cheag, cum zice românul, edilul de la Niculeşti a început să vorbească despre proiectele administraţiei şi cum se mişcă ele în perioada de pandemie. Două dintre ele sunt foarte importante pentru viaţa comunităţii. Unul ar fi cel legat de lucrările de reabilitare şi dotare a Şcolii cu clasele 1-8 Niculeşti. Lucrările, ne-a precizat Dorinel Soare, vor demara săptămâna viitoare. Edilul speră ca, până pe 15 septembrie, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom scăpa de coronavirus şi va începe pe bune şcoala. Un alt proiect care va mai dura şi, cum spune primarul, este de mare încărcătură, este realizarea reţelei de gaze naturale în localitate. Investiţia se ridică la aproximativ 52 de miliarde de lei vechi.

Şi, pe lângă problemele curente generate de administraţie, de supraveghere a investiţiilor aflate pe rol, de pregătirea altor proiecte, a mai apărut şi pandemia de coronavirus. De aici, ordonanţe militare, restricţii, izolări, carantină, cărora, evident, administraţia publică locală a trebuit să le facă faţă. După cum a precizat Dorinel Soare, până acum, s-au descurcat bine. Au alocat ceva bani pentru procurarea de materiale de protecţie şi dezinfectanţi, au dat bani pentru Centrul de Asistenţă Socială care funcţionază la nivelul comunei şi unde sunt internaţi 55 de bătrâni. Ba pentru această instituţie socială au mai venit bani, 15.000 de lei, şi de la Consiliul Judeţean. Mai mult decât atât, până acum, datorită măsurilor luate, nu au înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în comună.

„Suntem într-o situaţie bună, prin faptul că nu am înregistrat nicio persoană pozitivă pe teritoriul comunei. Am avut oameni izolaţi la domiciliu, s-au respectat în mare restricţiile impuse. Mai avem 5 persoane în carantină. Nu am avut probleme deosebite, să fie nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Oamenii au înţeles apelul făcut prin mass-media şi au respectat obligaţiile pe care le au”, ne-a spus primarul de la Niculeşti.

Şi, cum peste tot mai răsar şi nemulţumiri, nu putea Niculeştiul să lipsească de la acest capitol, normal până la urmă. Oamenii din comună l-au întrebat în nenumărate rânduri pe primar de ce nu pot merge şi ei la pescuit. Aşa, de plăcere. Să mai uite de coronavirus. Sunt atâtea bălţi în jur şi ei nu pot beneficia de o doză de reconfortare în vremuri de pandemie. Edilul nu prea a ştiut ce să le răspundă. A întors ordonanţele militare pe toate părţile, dar nu a găsit răspunsul. Drept pentru care s-a gândit să ne întrebe pe noi, care, la rândul nostru, să cerem răspunsuri mai departe. Cetăţenii, a precizat primarul, sunt cam nemulţumiţi pe treaba asta. Adică, alţi români, pleacă puzderie în plină stare de urgenţă cu avioanele, la muncă în Germania, şi nimeni nu îi întreabă de sănătate, iar ei nu pot merge la un amărât de peşte pe malul unei bălţi din apropierea satului. Zic ei că nu prea a fost corect…

Şi, de la peşte, am ajuns la politică. Dorinel Soare, în modul care îl caracterizeză, deschis, senin, şi-a etalat dezamăgirile în acest domeniu. În primul rând, este convins că nu vom avea anul acesta alegeri locale şi nici parlamentare. Asta dacă poate fi încadrată la dezamăgiri sau la simple constatări! Crede Dorinel Soare că liberalii care au cam tot scăzut în sondaje pe fondul guvernărilor proaste, incoerente, la care s-a mai adăugat şi gestionarea pandemiei, nu prea vor alegeri anul acesta. Edilul este convins că vor încerca să le ţină în 2021.

Este supărat Dorinel Soare, să nu mai repet dezamăgit, de modul în care reacţionează conducerea centrală a PSD la atacurile venite dinspre palatele Cotroceni şi Victoria. Ultima mare lovitură sub centură le-a aplicat-o social-democraţilor preşedintele Klaus Iohannis, când le-a reproşat public că vor să vândă ţara ungurilor. Un clişeu care, chiar dacă a fost fals, a prins şi a agitat spiritele, a trezit naţionalismul în români, şi aşa nervoşi din cauza stării de izolare.

Adică, cine l-a sfătuit pe Iohannis să tragă cu tunul acum, în pandemie, a fost deştept. Necazul, l-a remarcat Dorinel Soare. Liderii PSD nu au percutat la timp şi cu aplomb. Soare a spus că ar fi timpul ca aceşia să se trezească şi să treacă la acţiuni în ton cu statutul de cel mai mare partid de opoziţie.

„Eu am rămas surprins de felul în care conducerea centrală, respectiv domnul Ciolacu, abordează în această perioadă chestiunea politică. Indiferent, cu pandemie sau fără pandemie, reacţia este foarte firavă la ceea ce a declarat preşedintele ţării în legătură cu vânzarea Ardealului. Declaraţia lui Iohannis trebuia să fie aspru taxată şi de domnul Ciolacu şi de alţi lideri. Or, mie mi se pare puţin cam fără vlagă această poziţie”.

Dorinel Soare, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, le-a adus cuvinte de laudă lui Victor Ponta şi Traian Băsescu care, în opinia sa, şi s-a simţit sinceritatea în voce, „au început să ia faţa PSD. Sunt mai incisivi şi mai prezenţi în mass-media. Aşteptăm reacţii pe măsură de la liderii noştri, or nu se văd aceste reacţii”, a spus, mâhnit, Dorinel Soare.

Primarul de la Niculeşti vrea atitudine, reacţie politică promptă, în valuri. Să se răspundă la focurile de artilerie politică cu acelaşi armament greu.

„Eu v-am spus. Personal, sunt dezamăgit de poziţia PSD. Ei (nota redacţiei: liberalii) au fost pe fază şi au taxat dur această «greşeală». Aşa se procedează politic… Aşa trebuie să le facem şi noi. Haideţi, să facem politică, dacă ne-am angajat la aşa ceva”, a cerut Dorinel Soare.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT