Connect with us

Dâmboviţa

Primarul de la Niculeşti cere conducerii PSD să pună tunurile pe liberali!

Publicat

pe

Primarul de la Niculeşti, Dorinel Soare, a ieşit astăzi în videoconferinţă de presă şi a atacat, în ordine, toate problemele cu care se confruntă, ba o să vedeţi, mai spre final, şi-a spus chiar şi păsurile politice, aşa cum a făcut-o mereu, fără să îi fie teamă de cineva. De fapt, pentru cine a uitat, Soare este primarul care, la un congres, undeva, cândva, a candidat pentru şefia partidului, într-un moment în care la cârmă era Ion Iliescu. Aşa că există curaj pentru a-şi asuma zicerile şi faptele.

Dar să revenim la început. Pentru a avea mesajul său cursivitate, cheag, cum zice românul, edilul de la Niculeşti a început să vorbească despre proiectele administraţiei şi cum se mişcă ele în perioada de pandemie. Două dintre ele sunt foarte importante pentru viaţa comunităţii. Unul ar fi cel legat de lucrările de reabilitare şi dotare a Şcolii cu clasele 1-8 Niculeşti. Lucrările, ne-a precizat Dorinel Soare, vor demara săptămâna viitoare. Edilul speră ca, până pe 15 septembrie, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom scăpa de coronavirus şi va începe pe bune şcoala. Un alt proiect care va mai dura şi, cum spune primarul, este de mare încărcătură, este realizarea reţelei de gaze naturale în localitate. Investiţia se ridică la aproximativ 52 de miliarde de lei vechi.

Şi, pe lângă problemele curente generate de administraţie, de supraveghere a investiţiilor aflate pe rol, de pregătirea altor proiecte, a mai apărut şi pandemia de coronavirus. De aici, ordonanţe militare, restricţii, izolări, carantină, cărora, evident, administraţia publică locală a trebuit să le facă faţă. După cum a precizat Dorinel Soare, până acum, s-au descurcat bine. Au alocat ceva bani pentru procurarea de materiale de protecţie şi dezinfectanţi, au dat bani pentru Centrul de Asistenţă Socială care funcţionază la nivelul comunei şi unde sunt internaţi 55 de bătrâni. Ba pentru această instituţie socială au mai venit bani, 15.000 de lei, şi de la Consiliul Judeţean. Mai mult decât atât, până acum, datorită măsurilor luate, nu au înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în comună.

„Suntem într-o situaţie bună, prin faptul că nu am înregistrat nicio persoană pozitivă pe teritoriul comunei. Am avut oameni izolaţi la domiciliu, s-au respectat în mare restricţiile impuse. Mai avem 5 persoane în carantină. Nu am avut probleme deosebite, să fie nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Oamenii au înţeles apelul făcut prin mass-media şi au respectat obligaţiile pe care le au”, ne-a spus primarul de la Niculeşti.

Şi, cum peste tot mai răsar şi nemulţumiri, nu putea Niculeştiul să lipsească de la acest capitol, normal până la urmă. Oamenii din comună l-au întrebat în nenumărate rânduri pe primar de ce nu pot merge şi ei la pescuit. Aşa, de plăcere. Să mai uite de coronavirus. Sunt atâtea bălţi în jur şi ei nu pot beneficia de o doză de reconfortare în vremuri de pandemie. Edilul nu prea a ştiut ce să le răspundă. A întors ordonanţele militare pe toate părţile, dar nu a găsit răspunsul. Drept pentru care s-a gândit să ne întrebe pe noi, care, la rândul nostru, să cerem răspunsuri mai departe. Cetăţenii, a precizat primarul, sunt cam nemulţumiţi pe treaba asta. Adică, alţi români, pleacă puzderie în plină stare de urgenţă cu avioanele, la muncă în Germania, şi nimeni nu îi întreabă de sănătate, iar ei nu pot merge la un amărât de peşte pe malul unei bălţi din apropierea satului. Zic ei că nu prea a fost corect…

Şi, de la peşte, am ajuns la politică. Dorinel Soare, în modul care îl caracterizeză, deschis, senin, şi-a etalat dezamăgirile în acest domeniu. În primul rând, este convins că nu vom avea anul acesta alegeri locale şi nici parlamentare. Asta dacă poate fi încadrată la dezamăgiri sau la simple constatări! Crede Dorinel Soare că liberalii care au cam tot scăzut în sondaje pe fondul guvernărilor proaste, incoerente, la care s-a mai adăugat şi gestionarea pandemiei, nu prea vor alegeri anul acesta. Edilul este convins că vor încerca să le ţină în 2021.

Este supărat Dorinel Soare, să nu mai repet dezamăgit, de modul în care reacţionează conducerea centrală a PSD la atacurile venite dinspre palatele Cotroceni şi Victoria. Ultima mare lovitură sub centură le-a aplicat-o social-democraţilor preşedintele Klaus Iohannis, când le-a reproşat public că vor să vândă ţara ungurilor. Un clişeu care, chiar dacă a fost fals, a prins şi a agitat spiritele, a trezit naţionalismul în români, şi aşa nervoşi din cauza stării de izolare.

Adică, cine l-a sfătuit pe Iohannis să tragă cu tunul acum, în pandemie, a fost deştept. Necazul, l-a remarcat Dorinel Soare. Liderii PSD nu au percutat la timp şi cu aplomb. Soare a spus că ar fi timpul ca aceşia să se trezească şi să treacă la acţiuni în ton cu statutul de cel mai mare partid de opoziţie.

„Eu am rămas surprins de felul în care conducerea centrală, respectiv domnul Ciolacu, abordează în această perioadă chestiunea politică. Indiferent, cu pandemie sau fără pandemie, reacţia este foarte firavă la ceea ce a declarat preşedintele ţării în legătură cu vânzarea Ardealului. Declaraţia lui Iohannis trebuia să fie aspru taxată şi de domnul Ciolacu şi de alţi lideri. Or, mie mi se pare puţin cam fără vlagă această poziţie”.

Dorinel Soare, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, le-a adus cuvinte de laudă lui Victor Ponta şi Traian Băsescu care, în opinia sa, şi s-a simţit sinceritatea în voce, „au început să ia faţa PSD. Sunt mai incisivi şi mai prezenţi în mass-media. Aşteptăm reacţii pe măsură de la liderii noştri, or nu se văd aceste reacţii”, a spus, mâhnit, Dorinel Soare.

Primarul de la Niculeşti vrea atitudine, reacţie politică promptă, în valuri. Să se răspundă la focurile de artilerie politică cu acelaşi armament greu.

„Eu v-am spus. Personal, sunt dezamăgit de poziţia PSD. Ei (nota redacţiei: liberalii) au fost pe fază şi au taxat dur această «greşeală». Aşa se procedează politic… Aşa trebuie să le facem şi noi. Haideţi, să facem politică, dacă ne-am angajat la aşa ceva”, a cerut Dorinel Soare.

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT