Connect with us

Dâmboviţa

Primarul de la Niculeşti cere conducerii PSD să pună tunurile pe liberali!

Publicat

pe

Primarul de la Niculeşti, Dorinel Soare, a ieşit astăzi în videoconferinţă de presă şi a atacat, în ordine, toate problemele cu care se confruntă, ba o să vedeţi, mai spre final, şi-a spus chiar şi păsurile politice, aşa cum a făcut-o mereu, fără să îi fie teamă de cineva. De fapt, pentru cine a uitat, Soare este primarul care, la un congres, undeva, cândva, a candidat pentru şefia partidului, într-un moment în care la cârmă era Ion Iliescu. Aşa că există curaj pentru a-şi asuma zicerile şi faptele.

Dar să revenim la început. Pentru a avea mesajul său cursivitate, cheag, cum zice românul, edilul de la Niculeşti a început să vorbească despre proiectele administraţiei şi cum se mişcă ele în perioada de pandemie. Două dintre ele sunt foarte importante pentru viaţa comunităţii. Unul ar fi cel legat de lucrările de reabilitare şi dotare a Şcolii cu clasele 1-8 Niculeşti. Lucrările, ne-a precizat Dorinel Soare, vor demara săptămâna viitoare. Edilul speră ca, până pe 15 septembrie, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom scăpa de coronavirus şi va începe pe bune şcoala. Un alt proiect care va mai dura şi, cum spune primarul, este de mare încărcătură, este realizarea reţelei de gaze naturale în localitate. Investiţia se ridică la aproximativ 52 de miliarde de lei vechi.

Şi, pe lângă problemele curente generate de administraţie, de supraveghere a investiţiilor aflate pe rol, de pregătirea altor proiecte, a mai apărut şi pandemia de coronavirus. De aici, ordonanţe militare, restricţii, izolări, carantină, cărora, evident, administraţia publică locală a trebuit să le facă faţă. După cum a precizat Dorinel Soare, până acum, s-au descurcat bine. Au alocat ceva bani pentru procurarea de materiale de protecţie şi dezinfectanţi, au dat bani pentru Centrul de Asistenţă Socială care funcţionază la nivelul comunei şi unde sunt internaţi 55 de bătrâni. Ba pentru această instituţie socială au mai venit bani, 15.000 de lei, şi de la Consiliul Judeţean. Mai mult decât atât, până acum, datorită măsurilor luate, nu au înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în comună.

„Suntem într-o situaţie bună, prin faptul că nu am înregistrat nicio persoană pozitivă pe teritoriul comunei. Am avut oameni izolaţi la domiciliu, s-au respectat în mare restricţiile impuse. Mai avem 5 persoane în carantină. Nu am avut probleme deosebite, să fie nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Oamenii au înţeles apelul făcut prin mass-media şi au respectat obligaţiile pe care le au”, ne-a spus primarul de la Niculeşti.

Şi, cum peste tot mai răsar şi nemulţumiri, nu putea Niculeştiul să lipsească de la acest capitol, normal până la urmă. Oamenii din comună l-au întrebat în nenumărate rânduri pe primar de ce nu pot merge şi ei la pescuit. Aşa, de plăcere. Să mai uite de coronavirus. Sunt atâtea bălţi în jur şi ei nu pot beneficia de o doză de reconfortare în vremuri de pandemie. Edilul nu prea a ştiut ce să le răspundă. A întors ordonanţele militare pe toate părţile, dar nu a găsit răspunsul. Drept pentru care s-a gândit să ne întrebe pe noi, care, la rândul nostru, să cerem răspunsuri mai departe. Cetăţenii, a precizat primarul, sunt cam nemulţumiţi pe treaba asta. Adică, alţi români, pleacă puzderie în plină stare de urgenţă cu avioanele, la muncă în Germania, şi nimeni nu îi întreabă de sănătate, iar ei nu pot merge la un amărât de peşte pe malul unei bălţi din apropierea satului. Zic ei că nu prea a fost corect…

Şi, de la peşte, am ajuns la politică. Dorinel Soare, în modul care îl caracterizeză, deschis, senin, şi-a etalat dezamăgirile în acest domeniu. În primul rând, este convins că nu vom avea anul acesta alegeri locale şi nici parlamentare. Asta dacă poate fi încadrată la dezamăgiri sau la simple constatări! Crede Dorinel Soare că liberalii care au cam tot scăzut în sondaje pe fondul guvernărilor proaste, incoerente, la care s-a mai adăugat şi gestionarea pandemiei, nu prea vor alegeri anul acesta. Edilul este convins că vor încerca să le ţină în 2021.

Este supărat Dorinel Soare, să nu mai repet dezamăgit, de modul în care reacţionează conducerea centrală a PSD la atacurile venite dinspre palatele Cotroceni şi Victoria. Ultima mare lovitură sub centură le-a aplicat-o social-democraţilor preşedintele Klaus Iohannis, când le-a reproşat public că vor să vândă ţara ungurilor. Un clişeu care, chiar dacă a fost fals, a prins şi a agitat spiritele, a trezit naţionalismul în români, şi aşa nervoşi din cauza stării de izolare.

Adică, cine l-a sfătuit pe Iohannis să tragă cu tunul acum, în pandemie, a fost deştept. Necazul, l-a remarcat Dorinel Soare. Liderii PSD nu au percutat la timp şi cu aplomb. Soare a spus că ar fi timpul ca aceşia să se trezească şi să treacă la acţiuni în ton cu statutul de cel mai mare partid de opoziţie.

„Eu am rămas surprins de felul în care conducerea centrală, respectiv domnul Ciolacu, abordează în această perioadă chestiunea politică. Indiferent, cu pandemie sau fără pandemie, reacţia este foarte firavă la ceea ce a declarat preşedintele ţării în legătură cu vânzarea Ardealului. Declaraţia lui Iohannis trebuia să fie aspru taxată şi de domnul Ciolacu şi de alţi lideri. Or, mie mi se pare puţin cam fără vlagă această poziţie”.

Dorinel Soare, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, le-a adus cuvinte de laudă lui Victor Ponta şi Traian Băsescu care, în opinia sa, şi s-a simţit sinceritatea în voce, „au început să ia faţa PSD. Sunt mai incisivi şi mai prezenţi în mass-media. Aşteptăm reacţii pe măsură de la liderii noştri, or nu se văd aceste reacţii”, a spus, mâhnit, Dorinel Soare.

Primarul de la Niculeşti vrea atitudine, reacţie politică promptă, în valuri. Să se răspundă la focurile de artilerie politică cu acelaşi armament greu.

„Eu v-am spus. Personal, sunt dezamăgit de poziţia PSD. Ei (nota redacţiei: liberalii) au fost pe fază şi au taxat dur această «greşeală». Aşa se procedează politic… Aşa trebuie să le facem şi noi. Haideţi, să facem politică, dacă ne-am angajat la aşa ceva”, a cerut Dorinel Soare.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ și ACoR Dâmbovița, împreună pentru dezvoltarea comunităților locale

Publicat

pe

În Sala Unirii din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan s-a întâlnit, ieri – 27 martie 2024, cu primarii membri ai Asociația Comunelor din România (ACoR)- Filiala Dâmboviţa, coordonată de edilul de la Niculești, Dorinel Soare.

Discuțiile au vizat parteneriatul aflat în plină desfășurare dintre autoritățile județene și cele locale, implementarea proiectelor de interes comunitar la care Consiliul Județean a asigurat o parte importantă a finanțării.

„Programul Județean de Dezvoltare Locală este un real ajutor pentru 76 de primării dâmbovițene! Sunt derulate investiții de peste 360.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 145.000.000 de lei din această valoare.

Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița de 65.000.000 de lei, cu suma accesată prin PNRR, vom dota cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice 61 de unități de învățământ din 54 de unități administrativ-teritoriale dâmbovițene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște.

Pentru elevii navetiști din 48 de localități vor fi achiziționate microbuze electrice sau hibrid. Consiliul Județean Dâmbovița a atras și banii necesari, 55.000.000 de lei, sumă neambursabilă accesată prin PNRR și AFM.

Unul dintre cele mai mari proiecte, 2.200.000.000 de lei, este cel prin care se vor înființa sau extinde rețelele de apă și canalizare în 52 de localități ale județului Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a fost primul care a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Vorbim de finanțarea a 163 de proiecte cu o valoare de peste 1.500.000.000 lei, sumă care va fi investită în drumuri, poduri, rețele de apă, canalizare și gaze.

Am lucrat împreună pentru a dezvolta fiecare localitate în parte, iar pentru acest lucru le mulțumesc președintelui ACOR , Emil Drăghici, și președintelui filialei județene ACOR, Dorinel Soare, precum și tuturor primarilor din Dâmbovița”, a transmis Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Femeie tâlhărită în scara unui bloc din Târgoviște!

Publicat

pe

Un bărbat de 37 de ani, din Târgoviște, a fost prins de polițiști și reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul la un sistem informatic.

Practic, individul, în noaptea de 21 martie, în jurul orei 20:00, a tâlhărit o tânără de 28 de ani exact când aceasta se pregătea să intre în scara unui bloc din Târgoviște. Atacul s-a consumat după ce a urmărit-o pe femeie pe stradă. Tâlharul, pur și simplu, s-a repezit asupra acesteia și, prin violență, a deposedat-o de un rucsac în care avea 50 de lei, un card bancar și alte câteva bunuri personale.

Când s-a văzut cu prada, tâlharul s-a deplasat la sediul unei bănci, unde a încercat să extragă bani dintr-un bancomat, cu ajutorul cardului furat. Din fericire, cele 5 tranzacții pe care le efectuase au fost un eșec, reușind să scoată doar 10 lei.

După identificare, oamenii legii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului pe care l-au condus la sediului Poliției pentru audieri. Astăzi, a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Târgoviște care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite