Connect with us

Dâmboviţa

Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa: Pentru ce a luat liderul PNL Dâmboviţa salariu de la Guvern în ultimele 50 de zile?

Publicat

pe

Radu Popa - vicepreşedinte PSD Dâmboviţa

Tăcerea aproape suspectă a liderilor Partidului Naţional Liberal, faptul că după atâtea săptămâni de criză, de izolare pandemmică, de carantină, nu au ieşit în faţa opiniei publice cu proiecte concrete de salvare a economiei i-a alarmat pe social-democraţi.

Viepreşedintele PSD Dâmboviţa Radu Popa a ieşit în faţă solicitându-le mai marilor PNL, atât de la nivel judeţean, cât şi de la nivel naţional, să vină în faţa românilor, în faţa dâmboviţenilor, cu propuneri viabile de redresare a economiei naţionale, de salvare a României din coşmarul crizei economice.

Ţintele spre care s-a îndreptat mesajul, într-un fel ultimativ, al fostului deputat Radu Popa sunt premierul Ludovic Orban şi Virgil Guran – liderul PNL Dâmboviţa. A spus Radu Popa că, de 49 de zile, nici o mărinimie de la liberali nu a ieşit în faţă, cu date, cu cifre, cu sume, să spună poporului în ce a constat preocuparea lor faţă de România. Să aducă exemple concrete, vii, despre implicarea în rezolvarea problemelor create pe fondul panemiei, a opririi bruşte a motoarelor economiei.

„Suntem în cea de-a 49-a zi de criză şi o tăcere zgomotoasă acompaniază toată această situaţie pe care România nu a mai traversat-o niciodată. Trecem prin cea mai violentă, mai agresivă, cea mai dureroasă criză din istoria modernă a ţării. Am văzut că primul ministru, ministrul de Finanţe şi alţi membri ai Cabinetului nu vin în faţa românilor să spună, concret, care sunt măsurile pe care le au în vedere pentru relansarea economică. România nu poate fi salvată cu sloganuri, nu se poate salva prin apariţiile la televizor ale premierului, în care ne spune să ne spălăm pe mâini. Este nevoie de un plan, de măsuri clare”, a precizat Radu Popa.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa a mai spus, doar-doar vor auzi şi reprentanţi puterii liberale, că sunt o mulţime de companii care se află acum cu un picior în groapă, care aşteaptă soluţii de la Guvern. Din păcate, Cabinetul Orban nu are nicio variantă de ajutorare a companiilor mari, a celor care reprezintă marii contribuitori la bugetul de stat.

„Nicio trompetă PNL-istă nu a ieşit la televizor să spună ce este de făcut. Guvernul fără idei a lăsat România fără soluţii”, a adăugat fostul parlamentar PSD.

Critica lui Radu Popa s-a îndreptat către preşedintele PNL Dâmboviţa, Vigil Guran, care, de când şade mai mult în preajma premieruui Orban, a cam lăsat judeţul la o parte. Apare sporadic şi nu spune nimic despre nevoile Dâmboviţei.

„Avem aici, la Dâmboviţa, un lider marcant al PNL care este mare şef în administraţia centrală, consilier la cabinetul primului ministru, secretar de stat, nu ştiu ce este. Aş vrea să-l întreb pentru ce a luat salariul timp de 50 de zile? Care sunt măsurile pe care, el, în calitatea pe care o are, le-a gândit, le-a creionat pentru români? Este al doilea apel pe care PSD Dâmboviţa îl face către liderii naţionali ai PNL şi către cei judeţeni. Săptămâna trecută, deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele organizaţiei noastre, atrăgea atenţia asupra faptului că PNL tace în mod nepermis într-o situaţie de criză majoră”, a amintit Radu Popa.

Şi nu l-a slăbit deloc pe Virgil Guran, sfetnicul de taină al premierului Orban şi lider al liberalilor dâboviţeni. Popa îi cere, aproape ultimativ, să organizeze o conferinţă de presă în cadrul căreia să anunţe două măsuri pe care le-a gândit pentru români.

„Una naţională pentru că lucrează cu premierul Orban şi una judeţeană sau regională. Să spună concret pentru ce a luat salariul pe ultimele 50 de zile”, insistă dur Radu Popa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT