Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Englezii fug de munca la câmp. Se plâng că îi dor şalele!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://newsromania.net/)

Românii sunt cei mai tari câ nd vine de vorba de munca la câmp! Asta au spus-o nemţii, spaniolii, austriecii, dar şi englezi. Dacă nu ar fi fost românaşii, culturile de diferite legume şi fructe ar fi rămas nerecoltate.

Fermierii britanici au încercat să culeagă roadele câmpului şi cu englezi de-ai lor. Din păcate, nu prea au avut cu cine. Un agricultor s-a plâns că a angajat 50 de muncitori şi a mai rămas cu 7. Au fugit, neputând face faţă la efortul prelungit.

Conform unor statistici, din 50.000 de britanici înscrişi la muncă sezonieră, doar 200 au acceptat condiţiile de muncă şi cazare din ferme. Şi, uite aşa, sunt buni românii. Localnicii nu sunt capabili să îi înlocuiască pe români sau pe cetăţenii de alte naţionalităţi care vin anual să ajute la recoltarea legumelor, scrie renumita publicaţe „Daily Mail” într-un articol bine documentat despre această situaţie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Sute de instituții publice au fost înșelate cu servicii de mentenanță a echipamentelor PSI

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș efectuează, la această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, 218 percheziții în București și în 28 de județe, între care și Argeș, Călărași, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova și Teleorman, la persoane bănuite de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„Din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate <activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora>, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național.
 
În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.
 
Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.
 
Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii.
 
Totodată, pentru maximizarea profitului și evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate.
 
Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Printre cei înșelați se regăsesc o serie de institiții, precum: ISU, Penitenciar Gherla, Penitenciar Craiova, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalul Novaci, Spitalul de Urgență Roman, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Județean de Urgență Slatina, Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava, Primăria Orașului Gătaia, Spitalul Marie Curie, Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, Tarom, RATBV (Brasov), Spitalul Municipal Gherla, Compania de Transport Public Cluj, CT BuS SA (Constanța).

Se efectuează percheziții în: București (40), Mureș (23), Arad (2), Alba (3), Argeș (7), Bacău (1), Brașov (8), Buzău (8), Bistrița-Năsăud (2), Călărași (2), Cluj (32), Constanța (8), Dâmbovița (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galați (1), Giurgiu (1), Iași (4), Ilfov (7), Maramureș (7), Mehedinți (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiș (6) Teleorman (1) și Vâlcea (6).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Violată în pădurea Dragodana de un bărbat cunoscut pe Facebook!

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Raciu, județul Dâmbovița, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația că a violat o fată de 18 ani.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 8 spre 9 martie, în pădurea Dragodana. Cei doi s-ar fi cunoscut pe Facebook, iar bărbatul a invitat-o pe tânăra la o plimbare cu mașina. A dus-o în pădurea de la Dragodana și, prin amenințări, ar fi constrâns-o să întrețină cu el relații sexuale – scrie Cronica de Găești. A doua zi, fata a depus plângere la Poliție.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT