Connect with us

ACTUALITATE

Amenzile pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt neconstituţionale. Vezi cum le anulezi!

Publicat

pe

Curtea Constituţională a României a admis, ieri – 6 mai 2020, cu unanimitate de voturi, sesizarea Avocatului Poporului şi a declarat neconstituţională, în ansamblul ei, OUG 34/2020, prin care a fost majorat nivelul amenzilor pentru încălcarea ordonanţelor militare.

De asemenea, CCR a declarat neconstituţionale şi dispoziţiile din OUG 1/1999 prin care s-au stabilit amenzi pentru încălcarea stării de urgenţă, întrucât nu au fost definite faptele care sunt pedepsite şi nu a fost stabilit un nivel clar al amenzilor, lăsându-se la latitudinea agentului constator să decidă ce sancţiune aplică.

Atenţie! Decizia CCR nu anulează automat amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă. Fiecare proces-verbal în parte trebuie contestat în instanţă – a declarat, la Digi 24, fostul preşedinte CCR – Augustin Zegrean.

De reţinut încă un amănunt! Pot merge în instanţă doar cei care sunt în termenul legal de contestare prevăzut în procesul verbal, indiferent că au plătit sau nu amenda. Evident, nu este obligatoriu ca judecătorul să şi admită contestaţiile.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  mai 7, 2020 at 12:02 pm

  păi n-am fost io proasta proștilor de-am respectat la punct și virgulă totul?
  am fost! 🙁
  da’ las’ că mă reabilitez eu în ochii mei după 15 mai, că văzui cu cine ține Weberitza
  sau poate anulează și alerta, buluc pe biserici, mor pensionarii pe capete și vor fi fonduri să-mi crească mie pensia
  cinism, dar asta-i judecata unuia cu două clase mai mult ca trenul! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alertă! Cum sunt păcăliți românii care merg în Grecia!

Publicat

pe

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra faptului că au apărut site-uri prin intermediul cărora sunt escrocați românii care merg în Grecia și au nevoie să completeze formularul solicitat la intrarea în această țară.

“Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moment festiv la Jandarmeria Dâmboviţa. 73 de avansări în grad și 5 ieșiri la pensie

Publicat

pe

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a organizat, astăzi – 30 iulie 2021, festivitatea de avansare în gradul următor, la termen, a 73 de militari care au obţinut rezultate deosebite în activitatea profesională.

Au primit noile grade 3 ofiţeri şi 70 de subofiţeri, cu toții fiind felicitați de col. Viorel Matei – inspectoratul șef al IJJ Dâmbovița. De asemenea, comandantul unității a acordat și cinci diplome de apreciere pentru cinci subofițeri care au trecut în rezervă cu drept de pensie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT