Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul USR Dumitru Lupescu cere anchetă de la Ministerul Mediului în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, i-a solicitat ministrului Mediului, Costel Alexe, să trimită Corpul de Control în judeţul Dâmboviţa, pentru a efectua verificări cu privire la depozitele ilegale de deşeuri.

„La data de 16 martie 2020, un coleg de la USR Vlădeni a sesizat Garda Națională de Mediu – Comisariatul General și Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița, cu privire la o zonă plină cu anvelope uzate și resturi de caroserii auto, abandonate în câmp, lângă localitatea respectivă.

Pe 14 aprilie 2020, după aproape o lună, Garda de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița i-a trimis un răspuns, prin care confirmă că depozitele respective de deșeuri erau ilegale și îl informează că a dispus «un set de măsuri pentru desființarea și curățarea» depozitelor și că a sancționat Primăria Vlădeni cu AVERTISMENT.

Aceasta în condițiile în care sancțiunile prevăzute în Legea 211/2011 privind Regimul deșeurilor sunt următoarele:
– De la 3.000 la 6.000 de lei pentru persoane fizice;
– De la 20.000 la 40.000 de lei pentru persoanele juridice;
– De la 5.000 la 15.000 de lei pentru administrațiile publice locale.

Două săptămâni mai târziu, pe 26 aprilie 2020, «desființarea și curățarea depozitelor» s-a transformat în INCENDIEREA LOR!

E halucinant! Iată cu ce ușurință se încalcă legea chiar sub ochii Gărzii de Mediu și cu ce indulgență tratează această structură încălcarea legilor de protecție a mediului și ale sănătății publice.

Ținând cont de cele arătate, vă solicit să dispuneți de urgență o anchetă a Corpul de control al ministerului ce îl conduceți, care să cerceteze (cel puțin) următoarele aspecte:
a) identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere (din imaginile filmate este puțin probabil ca deșeurile să provină din ”curtea” unui cetățean, foarte posibil să fie vorba de un service auto ori de un atelier de dezmembrări auto, care a ales această variantă mai ”ieftină” pentru a scăpa de deșeuri ;
b) modul în care Garda de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, a colaborat cu Poliția și conducerea UAT Vlădeni pentru identificarea autorilor;
c) motivele pentru care răspunsul Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița a fost transmis cu o asemenea întârziere;
d) temeiul legal al sancționării doar cu ”avertisment” a Autorității Administrației Publice Locale a comunei Vlădeni;
e) ce ”set de măsuri pentru desființarea și curățarea” depozitelor ilegale a dispus; s-a numărat incendierea lor în acest set?
f) cine a incendiat deșeurile și ce demersuri a făcut Garda de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița pentru a-i identifica pe autori;
g) evaluarea pagubelor pentru mediu și sănătatea umană produse de incendiul produs atât de aproape de localitate, de o pădure și de terenurile agricole și grădini de legume;
h) orice alte aspecte relevante legate de depozitele ilegale și incendierea lor și modul în care Garda de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, conducerea UAT Vlădeni și Poliția au acționat în aceste cazuri.

Îmi exprim speranța că înțelegeți pe deplin gravitatea faptelor pentru protecția mediului și sănătatea publică, atât în ceea ce privește abandonarea ilegală a deșeurilor în natură, cât și în ceea ce privește incendierea lor (ce pare o acțiune de tip mafiot de ștergere a urmelor și probelor care ar fi putut ajuta la identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere, profitând de indiferența dacă nu chiar complicitatea prin neimplicare a autorităților locale și a inspectorilor Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița.

Sper că fiți convinși că tolerarea unor astfel de cazuri slăbește încrederea oamenilor în lege, în autoritățile și instituțiile publice și crește tupeul celor care încalcă legea, punând în pericol mediul și sănătatea publică”, a precizat deputatul Lupescu.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT