Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Comisarul european Adina Vălean îţi răspunde la întrebările privind transportul

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Comisia Europeană în România

Vineri – 8 mai 2020, de la ora 13:30, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va intra într-un dialog live pe Facebook având ca temă criza mobilităţii, în contextul măsurilor luate de Uniunea Europeană pentru pre venirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Deja, mai mulţi cetăţeni români au postat o serie de întrebări la care aşteaptă răspuns:

– După data de 15 mai o sa se poata relua transportul internațional de persoane cu autocarul?Si daca da in ce conditii?

– Din data de 18 martie am comunicat companiei aeriene care mi-a anulat zborul pentru Italia pe care ar fi trebuit sa il efectuez in aprilie ca, dintre cele doua optiuni prezentate de ei, voucher sau rambursarea banilor platiti pe bilete, aleg rambursarea. De atunci, nimic. Inteleg ca acum mai multe tari, la cererea acestor companii aeriene, vor ca rambursarile sa nu se mai aplice. Se poate lua o astfel de masura retroactiv? Si nu exista, totusi, un termen legal pana la care se ramburseaza sumele, la cererea clientilor? Mentionez ca am platit inclusiv asigurare de calatorie atunci cand am achizitionat biletele de avion.

– In cat timp se va armoniza legislatia ca raspuns la criza covid 19 a UE in domeniul transporturilor rutiere? Ma refer in principal la propunerea adoptata de Comisia Europeana in data de 29.04.2020 privind prelungirea valabilitatii certificatelor de competenta profesionala a soferilor de camioane.

– Cum îmi pot recupera banii plătiți pentru un bilet de avion cu o cursă anulată? Am primit un voucher fară să fiu întrebat dacă vreau rambursarea banilor sau dacă vreau voucher.

– Ce soluții aveți pentru navetiștii care sunt chemați la muncă, nu au asigurat transportul iar transportul in comun este suspendat?

– Am un zbor la final de iunie despre care am solicitat informații în repetate rânduri și nu am primit niciun răspuns de mai bine de 1 lună. Ce sfătuiți?

ACTUALITATE

Revoltă: Suntem sfătuiți să mergem la vot, dar nu putem depune o coroană în memoria eroilor noștri!

Publicat

pe

Constantin Ana, edilul orașului Pucioasa, din județul Dâmbovița, este unul dintre puținii primari care iau poziție împotriva deciziilor proaste venite de sus, pe cale administrativă sau politică. Constantin Ana nu s-a sfiit să-și critice public șefii pe linie de partid. La fel a procedat și când a fost vorba despre miniștri neperformanți sau despre funcționari din diferite instituții de stat.

Astăzi, Costi Ana și-a arătat mâhnirea față de decizia guvernanților de a interzice organizarea de acțiuni publice pentru marcarea Zilei Naționale a României în orașe și comune, cu excepția municipiilor reședință de județ, sub motivația prevenirii răspândirii noului coronavirus. Măsura este într-adevăr una controversată din moment ce sunt permise diferite alte activități. Pur și simplu, nu ai cum să nu te întrebi de ce ne-au confiscat ai noștri conducători Ziua Națională?

„Avem voie să organizăm manifestări la care participă sute de persoane atunci când, spre exemplu, premierul face o vizită în județ, dar nu avem voie să organizăm nicio manifestare de Ziua Națională în orașe sau în comune!

Avem voie să facem campanie electorală, dar nu putem să facem o slujbă creștinească la Monumentul Eroilor, spre exemplu!

Avem voie, ba chiar suntem sfătuiți, să mergem la vot, dar nu putem aprinde o lumânare sau depune o coroană în memoria eroilor noștri, într-o ceremonie creștină!

Vreau să le aduc aminte guvernanților că țara asta, neamul nostru, au supraviețuit și datorită modului în care ne-am respectat trecutul, datorită modului în care ne-am prețuit și cinstit înaintașii! Această legătură nu poate, nu are voie să fie ruptă, pentru niciun motiv pe lumea aceasta!

1 Decembrie este un moment istoric, un moment unic! Un moment în care, copleșiți de emoție, realizăm mai mult ca oricând cine suntem și care este rolul nostru în această lume! Noi suntem români! Și pentru mine nu este mândrie mai mare pe pământul acesta!

Nu o să îndemn niciodată pe nimeni să nesocotească legea! Dar parcă este prea mult! Mult prea mult pentru această zi sfântă! Așa că, eu voi merge astăzi la Monumentul Eroilor pentru a face un gest creștinesc, acela de a depune o coroană în cinstea eroilor noștri, cu speranța că nu o să fiu singurul!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Dumnezeu să ne ocrotească!”, a scris Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu, senator: Uitându-mă la 1918, rămân uluit de fiecare dată

Publicat

pe

de

De câteva zile tot mă gândesc la acest mesaj. Un mesaj care ne găsește pe toți într-o situație foarte ciudată. Grea din toate punctele de vedere, irespirabilă pe alocuri. Națiunea pare atacată chiar de la vârful ei, iar conducătorii parcă s-au îndreptat împotriva propriului popor și duc un război cu el. E un sentiment apăsător de jur-împrejur. Și azi e Ziua Națională a României.

Îmi place mult istoria și citesc tot ce prind cu referire la figurile uriașe ale neamului. Uitându-mă la 1918, rămân uluit de fiecare dată. Viziunea, sclipirea, curajul nebun al celor care au „împins” de la spate unirea sunt la mii de ani distanță de ce vedem azi la pseudo-liderii țării. Acolo erau oameni cărora le curgea patriotismul prin sânge, azi avem un carnaval de impostură și diletantism. Acolo era un singur țel, o singură patrie, un singur interes românesc – azi avem „țara lor” și „țara noastră”. Acolo oamenii își iubeau conducătorii, azi se urăsc cu furie. Atât de mare să fie prăpastia?

Nu sunt omul sloganurilor când vine vorba de țara mea. Nici al mesajelor „cuminți”, care nu transmit nimic, de fapt. Dar îmi iubesc țara cu adevărat și o s-o iubesc cu fiecare respirație a mea. Pentru că ăsta nu e un slogan. De popor și de conducătorii lui de azi va scrie istoria. La mulți ani, români!

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmboviţa

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!