Connect with us

ACTUALITATE

Comisarul european Adina Vălean îţi răspunde la întrebările privind transportul

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Comisia Europeană în România

Vineri – 8 mai 2020, de la ora 13:30, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va intra într-un dialog live pe Facebook având ca temă criza mobilităţii, în contextul măsurilor luate de Uniunea Europeană pentru pre venirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Deja, mai mulţi cetăţeni români au postat o serie de întrebări la care aşteaptă răspuns:

– După data de 15 mai o sa se poata relua transportul internațional de persoane cu autocarul?Si daca da in ce conditii?

– Din data de 18 martie am comunicat companiei aeriene care mi-a anulat zborul pentru Italia pe care ar fi trebuit sa il efectuez in aprilie ca, dintre cele doua optiuni prezentate de ei, voucher sau rambursarea banilor platiti pe bilete, aleg rambursarea. De atunci, nimic. Inteleg ca acum mai multe tari, la cererea acestor companii aeriene, vor ca rambursarile sa nu se mai aplice. Se poate lua o astfel de masura retroactiv? Si nu exista, totusi, un termen legal pana la care se ramburseaza sumele, la cererea clientilor? Mentionez ca am platit inclusiv asigurare de calatorie atunci cand am achizitionat biletele de avion.

– In cat timp se va armoniza legislatia ca raspuns la criza covid 19 a UE in domeniul transporturilor rutiere? Ma refer in principal la propunerea adoptata de Comisia Europeana in data de 29.04.2020 privind prelungirea valabilitatii certificatelor de competenta profesionala a soferilor de camioane.

– Cum îmi pot recupera banii plătiți pentru un bilet de avion cu o cursă anulată? Am primit un voucher fară să fiu întrebat dacă vreau rambursarea banilor sau dacă vreau voucher.

– Ce soluții aveți pentru navetiștii care sunt chemați la muncă, nu au asigurat transportul iar transportul in comun este suspendat?

– Am un zbor la final de iunie despre care am solicitat informații în repetate rânduri și nu am primit niciun răspuns de mai bine de 1 lună. Ce sfătuiți?

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT