Connect with us

SOCIAL

Poliţiştii locali au intrat în grevă japoneză. Sunt supăraţi pe ministrul Vela

Publicat

pe

Sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Afirmaţiile ministrului de Interne, Marcel Vela, critice la adresa cadrelor din poliţiile locale, au inflamat sistemul. Sindicaliştii de la PRO LEX au anunţat că vor declanşa un protest tip grevă japoneză.

La Giurgiu, poliţiştii locali, aflaţi încă sub coordonarea Ministerului de Interne, şi-au pus deja banderole albe pe braţ, ca reacţie împotriva declaraţiilor lui Marcel Vela. La aceasstă acţiune ar fi aderat circa 70% dintre reprezentanţii Poliţiilor Locale din România. Protestul a fost stabilit să se consume în perioada 6-8 mai 2020.

Marcel Vela i-a enervat pe lucrătorii poliţiilor locale când a declarat în media că trebuie făcută o analiză atentă a competenţelor care revin acestei instituţii dar şi a avantajelor pe care le-ar avea în comparaţie cu Poliţia Naţională.

Aceştia sunt angajaţi ai primăriilor, li s-au mărit salariile, care sunt consistente, comparativ cu ale poliţiştilor naţionali. A dat ministrul Vela şi un exemplu. Un angajat al Poliţiei Locale de la Timişoara ar câştiga 8-9 mii de lei lunar, iar un poliţist de la MAI, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii mult mai dificile, are un venit lunar pe jumătate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

O cisternă încărcată cu biodiesel a luat foc pe DN 1

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Gazeta de Sud)

Traficul rutier a fost blocat astăzi după-amiază pe DN1, în județul Prahova. O cisternă încărcată cu biodiesel a luat foc în timpul deplasării.

Conform informațiilor comunicate de Poliţie, incidentul s-a produs în apropierea localității Izvoarele, pe sensul de mers către Ploiești. Nu au fost depistate scurgeri de combustibili pe carosabil, dar a existat pericolul producerii unei explozii.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri pentru putea interveni echipele specializate ale ISU. La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la cauciucuri fără să se extindă la cisterna care avea trei compartimente pline cu biodiesel.

Citește în continuare

Prahova

Jandarmii au adunat șerpii ieșiți la soare în Ploiești

Publicat

pe

Încălzirea vremii determină reptilele să iasă de pe unde au stat în amorțire și să caute locuri însorite. Așa s-a întâmplat în aceste zile într-un cartier din municipiul Ploiești și în localitatea Posești.

Șerpii ieșiți din hibernare s-au întins la soare. Oamenii sunt speriați când îi vad puzderie în jurul locuințelor. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a îndepărta târâtoarele de lângă case.

„Două astfel de cazuri s-au petrecut în acest weekend în județul Prahova când jandarmii au intervenit pentru capturarea și eliberarea în zone împădurite a unor exemplare de șerpi din apropierea locuințelor.

Vă sfătuim să aveți grijă atunci când alegeți locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili și agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri și tratament”, a comunicat Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT