Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Aplicaţiile de localizare folosite în lupta cu COVID-19 şi regulile UE privind protecţia datelor

Publicat

pe

Deputaţii europeni vor discuta, joi – 14 mai, despre aplicațiile mobile în curs de dezvoltare sau deja utilizate în unele state membre pentru a urmări deplasările persoanelor infectate cu COVID-19 sau ale celor cu risc ridicat de a contacta virusul şi impactul acestora asupra drepturilor fundamentale europene, cum ar fi protecția datelor și a vieții private.

„Într-o rezoluție adoptată în plen la data de 17 aprilie, Parlamentul a subliniat că autoritățile naționale și cele europene trebuie să respecte pe deplin legislația privind protecția datelor și confidențialitatea. Potrivit rezoluției, «datele de localizare mobile pot fi prelucrate doar în conformitate cu Directiva asupra confidențialității și comunicațiilor electronice și cu RGPD».

La 16 aprilie, Comisia a publicat orientări privind dezvoltarea de noi aplicații de localizare pentru a se asigura că acestea respectă legislația UE în materie de protecție a vieții private și a datelor cu caracter personal”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

ACTUALITATE

Nelu Tătaru: Nu este exclusă o nouă prelungire a stării de alertă!

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi – 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este exclus ca starea de alertă, care expiră în data de 17 iulie, să fie prelungită. Totul din cauza faptului că, de trei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în țara noastră.

A accentuat Nelu Tătaru că românii aproape că nu mai respectă deloc regulile de distanțare fizică și au renunțat și la portul măștii de protecție. De altfel, deja s-au conturat zone extrem de vulnerabile, precum litoralul sau Valea Prahovei. În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că se vor organiza acțiuni de verificare cu efective mărite. Totodată, se vor opera detașări de personal, în special polițiști și jandarmi.

În ceea ce-i privește pe bolnavii asimptomatici, aceștia vor putea fi internați pentru 10 zile, după care medicul infecționist poate hotărî să-l plaseze în izolare la domiciliu. Pacienții care nu vor respecta aceasta măsură se vor alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de prahoveni care fac dializă, infectați cu COVID-19!

Publicat

pe

Foto arhivă

Situație critică la Ploiești, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu temutul coronavirus. 46 de oameni cu afecțiuni renale au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia erau pacienții a două centre medicale unde făceau dializă.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Prahova, aflat tot în municipiul Ploiești, cinci asistente medicale au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

”Două dintre acestea au primit rezultatele la începutul săptămânii, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Direcția de Sănătate Publică și conducerea unității medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secției unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2“, precizează Instituția Prefectului Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!