Connect with us

ACTUALITATE

Deputat de Dâmboviţa solicită testarea pentru COVID-19 a tuturor angajaţilor din farmacii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: blogspot.com)

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, a transmis o solicitare către ministrul Sănătăţii în vederea testării pentru COVID-19 a tuturor farmaciştilor din ţară. Situaţia acestora este una delicată – explică parlamentara, întrucât intră zilnic în contact cu mai mult de 300 de persoane, ceea ce înseamnă un risc ridicat de infectare, în ciuda faptului că, în fiecare farmacie comunitară, s-au luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii.

„În România există în prezent aproximativ 9.000 de farmacii comunitare autorizate, în care lucrează cel puțin 18.000 de farmaciști și aproximativ 40.000 de asistenți de farmacie. La aceștia se adaugă alte câteva mii de farmaciști și asistenți de farmacie din sistemul public de sănătate, din cele peste 500 de farmacii care aparțin spitalelor.

În această perioadă de două luni, respectiv de la începutul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, în fiecare unitate farmaceutică din țară au intrat milioane de oameni, având în vedere realitatea conform căreia într-o farmacie comunitară pot intra zilnic 300 – 400 persoane.

În aceste condiții, riscul de infecție cu COVID-19 este extrem de ridicat, în ciuda faptului că farmaciile comunitare și-au luat toate măsurile de precauție, angajații folosind măști, mănuși și viziere, precum și prin instalarea panourilor de protecție, toate acestea fără niciun ajutor din partea guvernului.

Domnule ministru,

În calitate de farmacist și membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, vă semnalez situația delicată în care se află angajații tuturor farmaciilor din țară. În acest moment, aceștia nu au nicio garanție că nu sunt infectați cu COVID-19, caz în care ar putea fi, la rândul lor, transmițători ai bolii către populație. Astfel, o acțiune de testare la nivel național a tuturor farmaciștilor și asistenților de farmacie va fi nu doar binevenită și absolut necesară, dar ar contribui în mod esențial la limitarea răspândirii virusului.

Vă solicit în mod oficial, prin prezenta întrebare parlamentară, să aveți în vedere propunerea mea și să dispuneți de urgență o operațiune națională de testare a farmaciștilor și a celorlalți angajați care deservesc aceste unități aflate în prima linie a bătăliei împotriva virusului. În consecință, vă întreb respectuos când veți pune în practică demersul de testare a farmaciștilor și asistenților de farmacie, ca măsură de prevenție imperios necesară în această perioadă?”.

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Leroy Merlin a deschis în 14 mai magazinul din Târgoviște. 5 motive pentru care poate deveni magazinul tău preferat de bricolaj

Publicat

pe

de

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a deschis, vineri – 14 mai 2021, cel de-al 19-lea magazin din România, în municipiul Târgoviște.

Noul magazin este situat pe strada Laminorului numărul 93 și va fi deschis de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta și care te vor ajuta la organizarea cumpărăturilor tale pentru casă și grădină.

1. Ce produse vei găsi?

În noul magazin Leroy Merlin Târgoviște vei avea la dispoziție o ofertă diversificată de peste 25.000 de produse din categorii de interes precum: materiale de construcții, produse pentru grădină, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Astfel, vei avea posibilitatea de a găsi cât mai multe produse pentru casă și grădină într-un singur loc, în condiții de maximă siguranță, evitând nevoia mai multor deplasări.

2. Ce servicii vei avea la dispoziție?

În cadrul magazinului vei putea beneficia și de alte servicii utile pentru tine, precum: serviciul gratuit de mixare vopsea, serviciul de închiriere unelte sau cel de debitare a lemnului, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări eficiente oferite de partenerul Oney, pentru achiziția de produse direct în magazin, prin cardul de credit Leroy Merlin sau credit de nevoi personale.

În plus, dacă vei face cumpărături în noul magazin, vei avea prilejul de a obține un card de client cu numeroase beneficii, printre care: retur extins la 365 de zile, livrare gratuită la cumpărături de minimum 4.000 lei și la o distanță maximă de 15 km față de magazin, dar și verificarea rapidă a stocului produselor din magazin.

3. Ce soluții alternative de cumpărături sunt disponibile?

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru o vizită mai lungă în magazinul nostru, poți apela cu încredere la una dintre soluțiile alternative de cumpărare, precum: Rezervă și Ridică, prin care îți poți rezerva produsele dorite din magazin cu ridicare personală ulterioară, Comanda telefonică – dacă îți dorești să plasezi rapid o comandă cu ridicare din magazin sau cu livrare la domiciliu sau Comanda online cu livrarea produselor la domiciliu.

4. Cu ce oferte te întâmpinăm la deschidere?

În perioada 14-31 mai, am pregătit oferte promoționale pentru zeci de produse cu ocazia deschiderii noului magazin. Te așteptăm să le descoperi!

În plus, până pe 31 mai, te invităm să îți creezi cardul de client LEROY MERLIN pe www.leroymerlin.ro/cont-card, să selectezi magazinul preferat Târgoviște și intri în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 10 vouchere de cumpărături în valoare de 500 lei fiecare.

5. Ce suprafață are noul magazin și ce zonă deservește?

Magazinul Leroy Merlin Târgoviște se desfășoară pe o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 2.000 metri pătrați vor fi alocați sectorului de materiale pentru construcții și 500 metri pătrați sectorului dedicat produselor pentru grădină. Magazinul dispune și de un număr de 264 de locuri de parcare.

Noul magazin Leroy Merlin din Târgoviște beneficiază și de o poziție avantajoasă, aflându-se în proximitatea orașelor Moreni, Pucioasa sau Găești, dar și cu acces direct din județele Argeș, Prahova și Ilfov, fiind o alternativă în plus pentru cei interesați de produsele comercializate de retailerul francez.

În plus, magazinul Leroy Merlin Târgoviște are peste 100 de angajați bine pregătiți și instruiți, care îți vor asigura consultanță pentru a beneficia de o experiență de cumpărături cât mai eficientă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT