Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Măsuri pentru combaterea efectelor secetei, dispuse de CJSU Argeş

Publicat

pe

Primarii din Argeş au primit sarcină din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, să implementeze, împreună cu furnizorii de apă, o serie de măsuri pentru combaterea efectelor negative ale secetei, după cum urmează:

– eliminarea pierderilor de apă de pe conductele de rețea;
– asigurarea funcționării dispozitivelor de măsurare a apei;
– identificarea persoanelor fizice/utilizatorilor care folosesc apa în scop nerațional, fără contorizare și punerea în legalitate a acestora;
– identificarea unor surse de rezervă de alimentare cu apă pe raza localităților: fântâni, puțuri, izvoare etc. ce vor putea fi folosite pentru uzul casnic în perioadele de secetă prelungită.

În acelaşi timp, edilii trebuie să ducă la îndeplinire şi următoarele măsuri de prevenire a producerii de inundaţii:

– verificarea existenţei depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, și salubrizarea acestor zone;
– verificarea existenţei depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite care, prin antrenare, pot conduce la blocarea secțiunii de scurgere și salubrizarea acestor zone;
– decolmatarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere a apelor pluviale;
– verificarea zonelor critice de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anii anteriori și asigurarea secțiunii de scurgere, cu informarea / consultarea / avizul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea;
– verificarea materialelor, a mijloacelor și a utilajelor de intervenție de la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, pentru asigurarea eventualor intervenții.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Se toarnă asfalt pe 9 străzi din satele Voinești și Mânjina

Publicat

pe

Edilii de la Voinești profită de vremea bună din aceste zile, astfel că sunt în toi lucrările de asfaltare a 9 străzi din satele Voinești și Mânjina, care măsoară 2,6 km.

Investiția se derulează în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, iar termenul de execuție este de 90 de zile de la momentul semnării ordinului de începere, undeva la jumătatea lunii septembrie.

Reamintim faptul că Primăria Voinești are în diferite stadii de implementare și alte proiecte care vizează modernizarea drumurilor locale, după cum urmează:

– Asfaltare strada Muret, proiect în valoare de 1 milion de euro, depus prin GAL Valea Ialomiței. Se vor realiza, de asemenea, șanțuri betonate și podețe de acces în gospodării. Primăria Voinești va contribui cu 550.000 de lei. Strada Muret este singura din satul Voinești care a rămas neasfaltată.

– 7,4 km de drumuri agricole care deservesc 620 hectare de teren între Gheboieni și Voinești. Proiectul a fost depus la AFIR în vederea obținerii finanțării.

– În luna septembrie, au fost finalizate lucrările de betonare a pantelor acces în DJ 412A, în satul Manga, pentru străzile Peste Gârlă, Costel Mănescu și Carva – punctul Nabârjoiu. De asemenea, s-a turnat beton pe o porțiune de 100 metri în prelungirea străzii Valea Adâncă, din satul Suduleni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Titu a premiat cei mai buni elevi din oraș

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria și Consiliul Local Titu au recompensat și anul acesta performanța în educație. Premiile au fost înmânate, astăzi – 20 octombrie 2021, de viceprimarul Gabriela Chițu.

Cei cinci elevi din Titu cu rezultate deosebite la învățătură sunt:
– Cojocaru Amelia Andreea – 10 la Evaluarea Națională (Școală Gimnazială Pictor Nicolae Grigorescu – prof. diriginte Sandu Nicoleta)
– Stan Adriana Maria – Locul II la Concursul Național de Fizică PHI (lLiceul Teoretic I.C. Vissarion – prof. Băjănaru Mădălina)
– Andrei Mihai Cosmin – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I.C Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Barbu Andrei Cristian – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Șerban Raluca – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT