Connect with us

Dâmboviţa

Preşedintele Iohannis încalcă flagrant Constituţia şi drepturile cetăţenilor

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa şi profesor de drept, a avut, astăzi – 11 mai 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, o poziţie foarte dură la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că încalcă flagrant, aproape zilnic, Constituţia şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

„Pentru Iohannis și ai lui, legea nu contează, iar românii nu sunt importanți decât dacă sunt sclavi pe plantațiile de sparanghel din Germania. Incapabil să gestioneze o criză care pare să afunde tot mai mult România și cu aroganța-i bine cunoscută, Preşedintele a ieșit să își apere Guvernul incompetent, în chestiunea legată de neconstituționalitatea amenzilor. Ne-am fi așteptat la un mesaj pentru respectarea Constituției și mai ales pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Dar, «ghinion», nu a făcut-o”.

Klaus Iohannis a ales, în schimb, spune deputata Claudia Gilia, să dea vina, ca de fiecare dată, pe PSD, însă nu PSD se află la guvernare, iar „incompetența, inconștiența şi abuzul nu mai pot fi tolerate de către români”.

„Din păcate, premierul Orban, neasumându-și neconstituționalitatea actelor pe care Guvernul său le emite, acuză Curtea de politizare și spune cinic că va căuta noi formule de sancționare a cetățenilor.

Nici în al 12-lea ceas, liberalii nu au înțeles că legiuitorul este Parlamentul României și starea de urgență nu poate să le acopere nepriceperea în guvernarea țării.

Domnilor guvernanți, controlul de constituționalitate este un element esențial al statului de drept, deci Curtea Constituțională joacă un rol esențial în arhitectura constituțională a statului român.

Da, știu, atunci când CCR emite decizii care nu convin PNL-ului, Curtea trebuie reformată, este politizată, este virusată de PSD, trebuie să se modifice Constituția și, dacă se poate, să fie eliminată această instituție”, a precizat Claudia Gilia, care atrage, totodată, atenţia că orice manifestare prin care este negat rolul CCR reprezintă un abuz de putere.

Dâmboviţa

S-a făcut dreptate după 10 ani! Tâlharii de la Mătăsaru au ajuns după gratii

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Cinci bărbați din Mătăsaru, județul Dâmbovița, cu vârste între 30 și 37 de ani, au ajuns astăzi după gratii, la 10 ani de la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, urmată de moartea uneia dintre victime.

În anul 2011, aceștia au bătut cu bestialitate și au jefuit trei ciobani din Argeș, care se deplasau cu oile către stână. Una dintre victime a decedat la puțin timp după ce a fost dus la spital.

Cei cinci agresori și de executat între 6 ani și 8 luni și 8 ani de închisoare. Bărbații au fost duși la Penitenciarul Mărgineni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT