Connect with us

Dâmboviţa

Preşedintele Iohannis încalcă flagrant Constituţia şi drepturile cetăţenilor

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa şi profesor de drept, a avut, astăzi – 11 mai 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, o poziţie foarte dură la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că încalcă flagrant, aproape zilnic, Constituţia şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

„Pentru Iohannis și ai lui, legea nu contează, iar românii nu sunt importanți decât dacă sunt sclavi pe plantațiile de sparanghel din Germania. Incapabil să gestioneze o criză care pare să afunde tot mai mult România și cu aroganța-i bine cunoscută, Preşedintele a ieșit să își apere Guvernul incompetent, în chestiunea legată de neconstituționalitatea amenzilor. Ne-am fi așteptat la un mesaj pentru respectarea Constituției și mai ales pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Dar, «ghinion», nu a făcut-o”.

Klaus Iohannis a ales, în schimb, spune deputata Claudia Gilia, să dea vina, ca de fiecare dată, pe PSD, însă nu PSD se află la guvernare, iar „incompetența, inconștiența şi abuzul nu mai pot fi tolerate de către români”.

„Din păcate, premierul Orban, neasumându-și neconstituționalitatea actelor pe care Guvernul său le emite, acuză Curtea de politizare și spune cinic că va căuta noi formule de sancționare a cetățenilor.

Nici în al 12-lea ceas, liberalii nu au înțeles că legiuitorul este Parlamentul României și starea de urgență nu poate să le acopere nepriceperea în guvernarea țării.

Domnilor guvernanți, controlul de constituționalitate este un element esențial al statului de drept, deci Curtea Constituțională joacă un rol esențial în arhitectura constituțională a statului român.

Da, știu, atunci când CCR emite decizii care nu convin PNL-ului, Curtea trebuie reformată, este politizată, este virusată de PSD, trebuie să se modifice Constituția și, dacă se poate, să fie eliminată această instituție”, a precizat Claudia Gilia, care atrage, totodată, atenţia că orice manifestare prin care este negat rolul CCR reprezintă un abuz de putere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Anii de pandemie, răzbunați la „Ziua comunei Gura Șuții”!

Publicat

pe

Cald ca în mijlocul verii, ieri – 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Primavara s-a vărsat brusc în cuptorul fierbinte al verii. O vreme, spuneau bătrânii, cum nu a mai fost niciodată. Nicio adiere de vânt, iar firicelele de nori curgeau iute pe cer, nevrând parcă să rămână nicio clipă în fața soarelui dogoritor.

La Gura Șuții, oamenii, cu mic cu mare, s-au adunat în incinta târgului săptămânal gătit de Primărie pentru marea sărbătoare a comunei. Totul era aranjat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente: tarabe cu diferite obiecte trebuincioase în gospodărie, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și, bineînțeles, micii și berea, nelipsite de la astfel de petreceri tradiționale.

Primarul Constantin Dinu a avut grijă ca oameni, pe lângă toate aceste elemente ale decorului destins de târg, să se poată bucura și de un spectacol muzical pe cinste. Așa că, ieri, la Gura Șuții au fost răzbunați cei doi ani în care pandemia ne-a ținut mai mult în case, izolați, departe de tumultul manifestărilor cultural-artistice.

Pe scenă au evoluat, spre încântarea sutelor de localnici, soliști ai Ansamblul de Muzică Populară Chindia din Târgoviște, dar și nume cunoscute ale spectacolului românesc. Vorbim aici despre interpreții Elisabeta Vasile, Cornel Cojocaru și Viorica și Ioniță de la Clejani, care au electrizat atmosfera. Cei doi renumiți artiști, cu talentul și verva lor, i-au ridicat pe oameni de pe scaune, determinându-i să se prindă în hore. Entuziasmat de prestația Vioricăi de la Clejani a fost și edilul Constantin Dinu, care a urcat pe scenă pentru a-i oferi un superb buchet cu flori.

Prin târgul de la Gura Șuții, prilejuit de Ziua comunei, așa cum se obișnuiește, pentru a arăta că sunt alături de oameni la bine și la rău și că nu le sunt indiferente evenimentele și trăirile, au trecut și reprezentanții administrației publice județene, parlamentari, șefi de instituții, primari ai comunelor învecinate, consilieri județeni.

Au zăbovit printre localnicii strânși la sărbătoare, pentru a-i saluta politicos și pentru a le ura un călduros „La mulți ani!”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa și Marian Țachianu și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Au avut zile! Accident feroviar în Gulia, comuna Tărtășești

Publicat

pe

Două persoane au văzut moartea cu ochii, în această dimineață, după ce au fost implicate într-un accident feroviar la trecerea cu calea ferată din zona satului Gulia, comuna Tărtășești. Mașina în care se aflau a fost acroșată de un tren.

Potrivit ISU Dâmboviţa, cele două persoane s-au autoevacuat înainte de producerea impactului. Nu au fost identificate alte victime. Pompierii au intervenit la fața locului cu o autospecială de tingere și o ambulanță SMURD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT