Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cezar Preda, deputat: Problemele muncitorilor români în străinătate nu au apărut acum din neant

Publicat

pe

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, astăzi, la Antena 3, că situaţia muncitorilor români care au probleme în afara ţării, care sunt trataţi necorespunzător de către angajatorii occidentali, nu este una nouă, apărută acum din neant. Se cunoaşte şi despre comisioane şi despre sistemul de recrutare de multă vreme, dar niciun Guvern nu a reuşit să rezolve până acum acestă problemă. Lucrurile acestea se întâmplă de mai bine de 20 de ani – a spus Cezar Preda.

„Am înţeles că, în această stare de urgenţă, totuşi, nu am fost trataţi egal. Noi asta am văzut. O zonă roşie care nu permitea deplasarea. Românii trebuiau să stea în case. Dacă nu era Clujul, dacă nu erau ziariştii acolo, cred că nici nu aflam.

Iată, ne-am trezit până la urmă cu explozia mămăligii şi trebuie să o luăm, pe rând, sistematic, şi să ne facem treaba, astfel încât românii să vadă, să simtă, că le sunt apărate drepturile”, a spus deputatul Cezar Preda.

Parlamentarul liberal consideră că nu cei doi miniştri, Bogdan Aurescu de la Externe şi Violeta Alexandru de la Muncă, sunt vinovaţi de această situaţie. De asemenea, Preda nu crede că a existat vreo înţelegere la nivel diplomatic pentru plecarea românilor la muncă în Germania.

„Cei 4.000 de români care au ieşit din ţară cu maşinile proprii aveau contracte semnate, că eu nu văd cum puteau să iasă. Şi atunci acest comandament şi domnul ministru de Interne sunt cei care trebuie întrebaţi cum au ieşit cei 4.000 de români în condiţiile astea. Cum s-au dus aceşti oameni şi au trecut graniţa când nimeni nu avea voie să mişte în Europa?”.

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, solicitare la Guvern pentru reabilitarea blocului din Găești afectat de explozie

Publicat

pe

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a aflat cu stupoare că găeștenii din blocul care a fost afectat grav de o deflagrație cu mai multe luni în urmă sunt și acum pe drumuri, autoritățile statului neimplicându-se în rezolvarea acestei probleme deosebite.

Disperați, oamenii l-au căutat pe demnitarul social-democrat pentru a-i expune problema cu care se confruntă și a-i solicita sprijin. Ieri, senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare pe această temă premierului Florin Cîțu. Titus Corlățean i-a adus la cunoștință primului ministru și faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a implicat deloc pentru rezolvarea acestei probleme. Prefectul Aurelian Popa, ca președinte al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ar fi putut interveni pentru a găsi soluții de reconsolidare a imobilului afectat de explozie.

„Am fost contactat recent în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Senatul României, de locuitori ai blocului menționat. Oameni disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român.

Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României.

Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați.

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru, doresc să vă adresez următoarea interpelare: Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, soluții pentru a simplifica interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni

Publicat

pe

Una dintre prioritățile președintelui Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o constituie sprijinirea mediului de afaceri local, dezvoltarea sănătoasă a economiei dâmbovițene. La atingerea acestui deziderat, spune șeful administrației județene, nu se poate ajunge decât prin muncă în echipă, prin implicarea tuturor factorilor de decizie, printr-o colaborare strânsă cu partenerii din mediul privat.

„Vom sprijini mediul de business dâmbovițean, iar, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere și dezvoltarea sectorului economic din domeniul IT.

„Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din Regiunea Sud Muntenia”, a mai precizat presedintele CJ Dâmbovița.

Se are în vedere digitalizarea administrației, atât la nivel județean cât și la nivel local. Astfel încât să fie simplificată interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni.

„Nu se vor mai pierde ore întregi în fața ghișeelor pentru obținerea unui document, cererile vor fi trimise de acasă, în format electronic, iar răspunsul va fi furnizat în același mod”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT