Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţeanul Claudiu Dumitrache a stabilit un record mondial în literatură

Publicat

pe

Cântărețul dâmboviţean Claudiu Dumitrache, din comuna Costeștii din Vale, este “cel mai tânăr autor de autobiografie din lume”, record mondial recunoscut de World Records Academy. Tânărul artist a refuzat însă să plătească cei 5.000 de euro solicitaţi de WRA pentru expedierea certificatului, astfel că performanţa urmează să fie omologată doar de Asociația Cărții Recordurilor din România.

Volumul autobiografic “20” a fost publicat în noiembrie 2019, la Editura Coresi, şi a fost lansat la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus”. Cartea a fost prefațată de Dida Drăgan, Raoul, Romanița Iovan, Rodica Elena Lupu, actorul american Michael Airington, Eb Davis, soprana Diana Pap și Michaela Rose din celebrul grup muzical Arabesque. Este cel de-al doilea volum al lui Claudiu, după “Boemia unui mort” – poezie și filosofie, publicat în 2018 și prefațat de scriitoarea Dana Staicu-Pănoiu.

„20” prezintă activitatea lui Claudiu Dumitrache până la vârsta de 20 de ani și cuprinde: proză scurtă despre semidoctism, Interviu de la Elita României “Claudiu Dumitrache, urmașul lui Bacovia, revelația generației pierdute în spațiu”, cuvânt de Dragoș Popa (Radio România), recenzii de Valentina Vasile, Rodica Elena Lupu (Uniunea Scriitorilor din România), Ștefan Lucian Mureșanu (din partea Academiei Române), “Selecție de Creații” incluzând poemul “Slujitorii lui Apollo”, studiile și discografia.

Cărțile lui Claudiu Dumitrache se pot citi și achiziționa și online, pe Google Play sau Google Books, la fel ca și muzica sa.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT