Connect with us

ACTUALITATE

Tot respectul pentru dr. Cristina Seltea, om, medic şi manager de excepţie!

Publicat

pe

Tânărul găeştean Răzvan Buţă, recent implicat în politică, a postat, astăzi – 12 mai, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de apreciere pentru medicul Cristina Seltea, căreia i-a expirat contractul de manager al Spitalului Găeşti şi, la dorinţa primarului Grigore Gheorghe, nu a mai fost prelungit deşi traversăm o perioadă de pandemie. Spune Răzvan Buţă că acţiunea edilului este de neînţeles şi într-o totală contradicţie cu premiile de excelenţă pe care le-a acordat, în cadrul festiv, Cristinei Seltea.

„Tot respectul pentru doamna dr. Cristina Seltea, a cărei activitate în cadrul Spitalului Gaești a fost caracterizată de profesionalism, responsabilitate, preocupare și interes pentru pacienți și personalul medical, empatie, omenie și bună comunicare, calități ale omului, doctorului și managerului CristinaSeltea.

Am postat săptămâna trecută câteva rânduri, scrise cu respect față de dr. #CristinaSeltea. De atunci, am discutat cu multe persoane și toate, fără exceptie, mi-au comunicat surprinderea și revolta lor față de decizia fără sens a dlui Grigore Gheorghe, de a nu prelungi mandatul managerului Spitalului Gaesti.

Iată că din motive total subiective ce țin de bunul plac al domnului primar Grigore Gheorghe, orașul nostru a pierdut un manager al Spitalului Gaesti, medic și om de exceptie, care a condus spitalul orăşenesc în perioadele 1996-2009 şi 2017-2020, până săptămâna trecută. În total… 16 ani!

Noi știm, așa este legislatia, că managerii spitalelor, cei de care depinde soarta acestor unități, trebuie să fie selectaţi de «sistem». Desigur, în reglementare, legiuitorul ar fi avut în vedere faptul că «sistemul», respectiv administrația locală, ar trebui să judece deciziile luate spre binele obștei, în cazul nostru, spre binele locuitorilor orașului și al celor din localitățile învecinate, pe care Spitalul Gaești le deservește.

Știrea înlocuirii managerului spitalului Gaești, dintr-o lipsă crasă de respect față de locuitori, nu este adusă la cunoștința acestora de cel care a luat decizia, și anume de primarul Grigore Gheorghe, ci de… Incomod Media.

Ne-am fi așteptat ca dl primar, care are o activitate intensă pe FB – de autosusținere a cultului personalității, postând frecvent pe pagina sa informații (laudative) la adresa «acțiunilor» sale, chiar de câteva ori pe săptămână, postări similare fiind, de asemenea, regăsite pe site-ul primăriei la secțiunea ACTIVITATE PRIMAR, să aducă la cunoștința cetățenilor și acesta decizie a dumnealui, care privește, într-un fel, întreaga populație a orasului, mai ales în perioada pe care o traversăm.

Actiunile și părerile domnului primar în legătură cu managerul Spitalului GAESTI sunt CONTRADICTORII şi de NEINTELES; astfel, în fiecare an, cu ocazia sărbătoririi zilelor orașului, și-a arătat aprecierea personală față de d-na dr. Cristina Seltea, felicitând-o în cadru festiv și acordându-i premii de excelență, recunoscând-o ca personalitate marcantă a orașului, ultima oară în 19 iulie 2019 (vedeți postările de pe FB).

Deci, noi, găeștenii, numiți în ultimul timp pe site-ul Primăriei Găești «dragi prieteni», suntem îndreptățiți să ne facem griji față de posibile probleme suferite de „prietenul nostru», care ani la rând premiază și laudă pentru realizările sale un specialist, după care, fără justificare, hotărăște înlocuirea acestuia, numind ca interimar pe fostul manager tehnic al spitalului, aflat în perioada de preaviz, deoarece și-a dat demisia săptămâna trecută, în semn de revoltă față de hotărârile primarului”, a scris Răzvan Buţă pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Sens unic pe drumul județean dintre Gura Ocniței și Răzvad!

Publicat

pe

Foto arhivă

De săptămână viitoare, se va introduce sens unic de circulație pe tronsonul drumului județean care leagă comuna Gura Ocniței de Răzvad, cunoscut drept strada Luncă.

Practic, la intersecția mare din Răzvad, cea unde există cel mai mare semn de circulație stop, șoferii nu vor mai putea vira spre Gura Ocniței și Moreni, fiind nevoiți să meargă până la intersecția cu Nisipuri, unde se vor putea încadra spre Gura Ocniței-Moreni.

Măsura va fi instituită pentru următoarele două-trei luni, cât timp se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean Nisipuri-Matraca, iar circulația a fost deviată prin Răzvad – ne-a precizat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad. În acest moment, la intersecția mare din Răzvad se crează blocaje, în special după-amiaza, din cauza mașinilor care virează către Gura Ocniței-Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT