Connect with us

ACTUALITATE

Cercetători români, reacţie la „declaraţia importantă pentru ţară” a răzeşului de pe Facebook

Publicat

pe

Ştefan Szedlacsek (stânga) şi Cristian Presură (dreapta) - Sursa foto: Facebook

Doi cercetători români de prestigiu, Cristian Presură și Ştefan Szedlacsek, îi răspund „răzeşului” care a înregistrat un mesaj video despre COVID-19, devenit viral de Facebook, în care spune că va ignora regulile de prevenire impuse de autorităţi şi va face absolut orice va dori, întrucât coronavirusul „nu există decât în statistici sau la TV”.

„Dragă Cezar Ionașcu, postarea ta intitulată «Declarație importantă pentru țară» (despre Covid 19) m-a făcut pe mine și pe Stefan Szedlacsek să ne întrebăm dacă tu (și societatea) mai aveți nevoie de cercetători ca noi. De ce să mai cercetăm vaccinuri, medicamente și aparate medicale în laboratoarele noastre dacă tu (și cei care îți dau drepate) nu veți folosi cercetările noastre? De ce să o facem dacă tu consideri că noi (și grupurile de cercetare în care lucrăm) am face parte din conspirații mondiale? Oare nu ar fi mai bine să renunțăm la cercetare și să ne apucăm de agricultură? Speranța noastră este că cei care te urmăresc nu vor fi de acord cu tine și vor folosi cercetările noastre. Iată mai jos, ai răspunsurile noastre directe la «declarația» ta:

1. Nu vrei să porți mască pentru că facilitează reproducerea bacteriilor în plămâni!

Prin urmare, doctorii care stau cu masca pe față câte 10 ore zilnic sunt toți bolnavi de plămâni, așa o fi? Chiar crezi că obligativitatea purtării ei în mijloacele de transport și în mall-uri din Germania, Austria și unele state din SUA, este o tâmpenie? Nu uita, dacă vei fi infectat cu Covid, vor fi câteva zile de început în care tu nu vei ști asta. Fără mască, crește șansa că vei împrăștia virusul la prietenii tăi. În funcție de situația lor medicală, unii vor muri. Mai scrii undeva pe pagina ta că: «Masca e fatală – oxigenul este diminuat și astfel insuficient la fiecare respirație». Tot «savanții» pe care-i urăști să știi că au determinat cu foarte mulți ani în urma că aerul are 21% oxigen și 78% azot cam orice ai face iar biata mască va lăsa să treacă prin ea exact același procent de 21% oxigen.

2. Nu porți mănuși normale. Dar ce te împiedică să porți mănuși de plastic de unică folosință?

Să știi că la început cei de pe vasul «Diamond Princess» nu purtau nici măști nici mănuși. Știi că din cei 3711 pasageri câți s-au infectat de la un singur pasager cu Covid?: 700 pasageri.

3. Ai îmbrățișa chiar acum pe cineva drag în public.

Să sperăm că nu ai căpătat virusul cu câteva zile înainte, în așa fel încât să nu știi, iar apoi să îl dai mai departe și să îl omori pe cel pe care l-ai îmbrățișat. În orice caz, dacă insiști în continuare, te invităm la o secție de terapie intensivă să îmbrățișezi toți bolnavii de Covid 19 de acolo. Evident, conform principiilor tale, nu vei purta nici mască nici mănuși. Vei putea rămâne în continuare acolo în secție, garantat vei avea nevoie de asistență medicală serioasă.

4. Nu faci vaccinul antigripal și speri în sinea ta că îți vor urma exemplul mulți din cei 12K de simpatizanți ai postărilor tale.

Te-ai gândit că un procent însemnat al acestora este fie în vârstă, fie au o formă de imunodeficiență și îmbolnăvirea lor de gripă ar putea fi fatală?

5. Nu mergi la testări pentru că știi SIGUR că autoritățile vor manipula rezultatul, te vor declara pozitiv, pentru a mări, cum spui tu, «circul».

Dragă Cezar, induci o neîncredere acută în autorități, care va afecta în mod negativ toată societatea. Noi cercetătorii facem tot posibilul să influențăm autoritățile să ia deciziile corecte, pe baza a ceea ce am aflat prin cercetările noastre. Nu ne reușește întotdeauna, însă a spune că autoritățile recomandă și asigură testările doar ca să facă «circ» înseamnă să desființezi întreaga cunoaștere medicală și să invoci o colaborare diabolică între medici și autorități. A propos, ți-ai făcut vreodată ție sau copiilor tăi o antibiogramă? Dacă da, conform convingerilor tale, ai primit rezultatul pozitiv peste tot (de dragul «circului»)? Cu siguranță însă nu ai acceptat administrarea niciunui antibiotic căci e produs de organizații «criminale».

6. Te speli pe mâini pentru că te-a învățat mama.

Corect. Dar ea de ce te-a învățat așa? Pentru a elimina patogenii! Ea știa mai bine decât tine.

7. Nu vei face niciun vaccin, nici membrilor familiei tale, nici copiilor tăi. Sugerezi însă că nimeni nu ar trebui să facă, iar asta este EXTREM de periculos.

La sugestia ta, colegii noștri din cercetarea medicală specializați pe vaccinuri ar trebui să renunțe la cercetare și să caute alt job. Dar ce crezi că se va întâmpla fără vaccinuri pe lumea asta? Cât crezi că va dura până vor reapare epidemiile? Ce le vei spune copiilor tăi când copii lor (nepoții tăi) vor muri de o astfel de epidemie, care înainte era stopată? Știi de exemplu că variola, tot o boală produsă de un virus (care zici că nu exista) a omorât doar în secolul XX 300 milioane de oameni? Și știi cum a fost ea eradicată acum 40 de ani? Vei fi surprins: cu ajutorul unui vaccin! Iar tu vrei să se desființeze vaccinurile!

8. Nu crezi că guvernul și organizațiile internaționale «criminale» lucrează pentru binele tău.

Putem să-ți spunem că unul din autorii acestui mesaj (Stefan Szedlacsek) lucrează într-un institut de cercetare al Academiei, finanțat de Guvernul României. Atât Academia cât și Guvernul României sunt organizații criminale? Dai exemplul că în țările în care e cel mai mic număr de bolnavi de cornavirus, OMS (Organizația Mondiala a Sănătății) nu are acces. Ne-am uitat și noi pe Wordometer, să vedem care e țara asta. Am aflat: Saint Pierre Miquelon, o țară cât o comună mai mare (cam 5000 locuitori) are într-adevăr 1 singur caz pozitiv de Covid 19. Și e drept, nu e în OMS – e normal, aparține de Franța care bineînțeles că e în OMS. Sau poate te referi la Malta, țara din Europa cu cel mai mic număr de Covid 19 pozitivi? Stai liniștit, aparține și ea de OMS.

9. Zici că virusul nu există decât în statistici sau la TV sau în informații.

Propun să facem un experiment atunci; sunt laboratoare în țară care pot purifica virusul SARS-CoV-2. Le plătești reactivii, laboratorul îți va purifica virusul și îți vă arăta și poza lui electrono-microscopică. Apoi, după ce semnezi o declarație ți se vor injecta virușii (pe care i-ai văzut la microscopul electronic). Apoi vei fi monitorizat ca să vedem în cât timp vei face simptomele caracteristice ale Covid 19. De acord? Căci dacă e așa cum zici, că virusul e doar în statistici, atunci nu vei face nicio boală, nu-i așa? Chemăm și televiziunile ca să asiste la eveniment, ești de acord?

10. «Oprește știrile și începe cercetările independente», așa încurajezi pe cei care te urmăresc pe Facebook.

Ai uitat să le spui că, înainte de a începe cercetările, urmăritorii tăi vor trebui să facă facultatea de medicină sau biologie, apoi un doctorat de vreo 5 ani și în fine să dobândească o experiență de laborator de încă vreo 5 ani cel puțin, pentru a ști cum să facă cercetările. Apoi ai uitat să le spui să puna câteva milioane de euro deoparte, pentru cheltuielile experimentale în laboratoare. Ai uitat să le amintești că cercetările durează ani de zile, că au nevoie de echipe de oameni înalt calificați, un efort susținut și nu în ultimul rand de minți luminate care să înțeleagă rezultatele cercetărilor. Dragă Cezar, așa se face o cercetare, ți-o spun doi oameni în domeniu. Cercetarea nu o faci citind câteva articole de pe internet, scrise de oameni incompetenți și inconștienți. Aceea nu este cercetare!

Și, da, în final ai dreptate Cezar, este mai ușor să iei de-a gata informațiile de la TV decât să gândești cu mintea ta educată și formată adecvat. Asta o știe orice cercetător în domeniul medical, care gândește cu mintea luni, zeci de ani pentru a aduce apoi către ceilalți rezultatele cercetărilor sale. Lumea pe care o propui cititorilor tăi, una lipsită de cercetare și cercetători, și pare-se și lipsită de doctori, una fără vaccinuri, fără medicamente (căci sunt produse de «organizațiile criminale» ale Big Pharma), te rog să ne crezi că este o lume sumbră pe care nu credem că o poți dori în mod sincer pentru copiii, prietenii și cititorii tăi”.

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite