Connect with us

Dâmboviţa

PRO România nu va vota pentru restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor

Publicat

pe

Proiectul de lege privind instituirea stării de alertă în România, după consumarea stării de urgenţă, a încins, din nou, scena politică. Şi, după cum se văd lucrurile, actualii guvernanţi au fost prinşi iarăşi pe picior greşit, încercând să impună un act normativ aflat în contradicţie cu prevederile Constituţiei României, încălcând drepturi şi libertăţi fundamentale.

Reprezentanţii PRO România au hotărât să nu voteze acest proiect de lege trimis pe ultima sută de metri în Parlament deşi, susţine senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, trebuia elaborat cu mult timp înainte şi pus pe mesele de lucru ale parlamentarilor în timp util, cu cel puţin 10 zile înainte de dezbatere.

Au găsit parlamentarii PRO România prea multe defecte majore în interiorul acestui act normativ. Spune Adrian Ţuţuianu că, practic, prin instituirea stării de alertă, se continuă restrângerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Au constatat aleşii PRO România că nu există diferenţe majore între reglementările stării de urgenţă şi cele ale stării de alertă.

„Drepturi esenţiale, cum ar fi dreptul la muncă, la libera circulaţie, la viaţa privată, sunt în continuare restricţionate într-o manieră care nu este acceptabilă într-un stat democratic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

În actul normativ trimis Parlamentului spre a fi votat, susţine senatorul PRO România, sunt foarte multe dispoziţii în legătură cu asigurarea stării de sănătate a populaţiei şi combaterea pandemiei care coincid cu interesele Partidului Naţional Liberal. Se pare că guvernanţii au în vedere instalarea în funcţii, rără concurs, a unor înalţi funcţionari publici, prefecţi, subprefecţi, inspectori guvernamentali, persoane care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

„În al doilea rând, este vorba de o încercare disperată a PNL de a înlocui din funcţie manageri de spitale, indiferent de cine sunt gestionate aceste unităţi. În al treilea rând, sunt în această lege dispoziţii care permit angajări fără concurs de funcţionari publici şi personal contractual în instituţiile de stat, în condiţiile în care guvernul ne vorbeşte de existenţa unui număr mare de bugetari.

Şi, ceea ce este foarte grav, sunt multe dispoziţii în proiectul transmis de Guvern care transformă salariaţii din instituţiile publice, dar şi din societăţile comerciale în sclavi, în oameni ale căror drepturi pot fi modificate unilateral, prin deciziile patronatului, lucru care este inacceptabil.

Pentru toate aceste motive şi pentru că nu dorim să fim părtaşi la încălcarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, am decis să nu votăm legea privind instituirea stării de alertă”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Mai arată preşedintele PRO România Dâmboviţa că starea de alertă nu este prevăzută de Constituţia României.

„Ca urmare, este discutabilă însăşi nevoia instituirii unei asemenea stări, în contextul în care nu avem reglementare constituţională. Dacă vor fi persoane fizice sau juridice care vor ataca la Curtea Constituţională acest act, vom asista la un nou episod în care CCR va spune ceea ce a spus şi cu privire la decretele prezidenţiale, şi anume, faptul că încalcă Constituţia.

Guvernul nu a fost în stare să elaboreze un act normativ care să răspundă adecvat cerinţelor prevăzute de art. 53 din Constituţia României, care reglementează restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Consiliul Legislativ a analizat proiectul Guvernului. Sunt 14 pagini de observaţii, toate sunt negative şi arată încălcări ale Constituţiei şi ale directivelor europene pe care România le-a transpus în legislaţia internă în special în ceea ce priveşte relaţiile de muncă”.

A mai spus Adrian Ţuţuianu că PRO România nu a fost de acord cu această prelungire a situaţiei de restrângere de drepturi şi libertăţi fiindcă „milioane de oameni au stat în case timp de 2 luni şi, în această perioadă, economia a înregistrat un regres formidabil. Majoritatea oamenilor, în acest răstimp, şi-a cheltuit resursele. Statul a întârziat plăţile la indemnizaţiile de şomaj tehnic. A revenit foarte puţin cu facilităţi fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

În continuare, România împrumută milioane de euro pentru destinaţii care nu sunt de nimeni ştiute. Probabil că, în următoarele două-trei luni, vom asista la un colaps major al economiei naţionale, la o criză fără de precedent şi care se poate transforma şi într-o criză politică”.

Demnitarul a cerut de trei ori Biroului Permanent al Senatului, deşi nu i s-a răspuns, reluarea activităţii Parlamentului în procedură normală, motivând, pe bună dreptate, că Parlaamentul trebuie să dovedească că este principalul for legiuitor al ţării, principala tribună de dezbatere democratică. Consideră Ţuţuianu că, în această perioadă, s-a produs un transfer al puterii către Guvern, către Executiv în general, în dauna adevăratului for legislativ.

„Au intrat masiv în ceea ce înseamnă atribuţiile Parlamentului de reglementare, dar şi în atribuţiile puterii judecătoreşti. Când cineva va analiza prestaţia parlamentarilor din această sesiune, acest episod va rămâne ca o pată pe imaginea Parlamentului ţării, ca un regres democratic semnificativ”.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT