Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu vor primi, din nou, măşti de protecţie de la Primărie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Gazeta de Titu)

Consiliul Local Titu a aprobat, la iniţiativa primarului Traian Niculae, achiziţionarea de măşti sanitare de protecţie în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 în rândul populaţiei, personalului medical, poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor, personalului clerical care îşi desfăşoară activitatea în oraş şi, evident, în rândul angajaţilor administraţiei publice locale. S-a luat această decizie având în vedere că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de mâine – 15 mai 2020, în toate spaţiile publice închise.

Reamintim că Primăria Titu a distribuit către populaţie, în luna aprilie, kit-uri de protecţie constând în: 2 litri de clor, 500 ml alcool sanitar, 10 perechi de mănuşi, 5 măşti de protecţie refolosibile, 1 bizieră şi 1 gel dezinfectant. De altfel, primăria Titu este singura autoritate publică din judeţul Dâmboviţa care a asigurat populaţiei un pachet atât de consistent cu produse care să-i ajute în lupta cu noul coronavirus.

Măştile sanitare de protecţie care vor fi achiziţionate în baza Hotărârii Consiliului Local Titu din data de 12 mai vor distribui astfel:

– Câte 10 măşti pentru fiecare familie din oraș;

– Câte 10 măşti/persoană pentru următoarele categorii: personalul medical (UPU; medici și personal cabinet medicină de familie, cabinet TBC, Centru Multifuncțional Titu; medici, personal și șoferi Ambulanță – substația Titu); personalul Poliției Titu; personalul IGSU Titu (formațiune de pompieri); personalul Jandarmeriei Titu; personalul Primăriei.

– Câte 100 măşti pentru fiecare parohie din Titu și 100 măşti către Protoieria Titu, în vederea distribuirii în rândul personalului clerical.

Consiliul Local a aprobat, de asemenea, achiziționarea a 8 termometre medicale digitale non-contact pentru unitățile de învățământ (câte 2 pentru fiecare).

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT