Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu vor primi, din nou, măşti de protecţie de la Primărie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Gazeta de Titu)

Consiliul Local Titu a aprobat, la iniţiativa primarului Traian Niculae, achiziţionarea de măşti sanitare de protecţie în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 în rândul populaţiei, personalului medical, poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor, personalului clerical care îşi desfăşoară activitatea în oraş şi, evident, în rândul angajaţilor administraţiei publice locale. S-a luat această decizie având în vedere că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de mâine – 15 mai 2020, în toate spaţiile publice închise.

Reamintim că Primăria Titu a distribuit către populaţie, în luna aprilie, kit-uri de protecţie constând în: 2 litri de clor, 500 ml alcool sanitar, 10 perechi de mănuşi, 5 măşti de protecţie refolosibile, 1 bizieră şi 1 gel dezinfectant. De altfel, primăria Titu este singura autoritate publică din judeţul Dâmboviţa care a asigurat populaţiei un pachet atât de consistent cu produse care să-i ajute în lupta cu noul coronavirus.

Măştile sanitare de protecţie care vor fi achiziţionate în baza Hotărârii Consiliului Local Titu din data de 12 mai vor distribui astfel:

– Câte 10 măşti pentru fiecare familie din oraș;

– Câte 10 măşti/persoană pentru următoarele categorii: personalul medical (UPU; medici și personal cabinet medicină de familie, cabinet TBC, Centru Multifuncțional Titu; medici, personal și șoferi Ambulanță – substația Titu); personalul Poliției Titu; personalul IGSU Titu (formațiune de pompieri); personalul Jandarmeriei Titu; personalul Primăriei.

– Câte 100 măşti pentru fiecare parohie din Titu și 100 măşti către Protoieria Titu, în vederea distribuirii în rândul personalului clerical.

Consiliul Local a aprobat, de asemenea, achiziționarea a 8 termometre medicale digitale non-contact pentru unitățile de învățământ (câte 2 pentru fiecare).

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de milioane de euro, promovate de Primăria Conțești

Publicat

pe

În comuna Conțești, procesul de dezvoltare și modernizare a comunității nu se derulează în ritmul dorit de primarul Marian Nicolae Alexandru, fondurile fiind insuficiente și procedurile de urmat mult prea birocratice, însă s-au făcut pași importanți și se continuă în această direcție. Administrația publică de la Conțești nu ratează programele de finanțare nerambursabilă – europene, guvernamentale sau județene, având în vedere că bugetul propriu al localității este foarte mic și nu poate susține investiții. Este, practic, singura șansă pentru a ridica nivelul de trai în comună.

2,5 milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor locale

Primăria Conțești, din județul Dâmbovița, a depus la finanțare prin Programul Național Anghel Saligny un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează reabilitarea și modernizarea a 16 km de drumuri comunale principale, asfaltate cu 25 de ani în urmă și care sunt acum foarte degradate. Investiția presupune, de asemenea, dalarea șanțurilor și podețe de acces în gospodării.

Ne-a mai spus primarul Marian Nicolae Alexandru că administrația publică locală urmează să scoată la licitație în câteva zile un proiect pentru modernizarea a 18 km de străzi adiacente, realizat în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan în premieră națională. Investiția se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro și va fi derulată în următorii 3 ani.

De precizat că au fost incluse în aceste două proiecte toate drumurile locale din comuna Conțești, ceea ce înseamnă că, la finalul perioadei de implementare, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

Proiectul POIM pentru apă și canalizare este în licitație

În acest moment, este în procedură de licitație, investiția care vizează extinderea rețelei de apă potabilă (10 km) și realizarea sistemului de canalizare (20 km) în satele Crângași, Conțești și Boteni – care nu au fost incluse în proiectul început în 2019, cu fonduri AFIR, și recepționat în februarie 2021. Lucrările, spune edilul Marian Nicolae Alexandru, vor demara în 2022. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile prin POIM a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Primăria Conțești urmează să contribuie cu 700.000 de lei.

Introducerea gazelor naturale, altă prioritate a administrației locale

Administrația publică locală de la Conțești a promovat la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2020, un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente ale comunei. Este vorba despre o rețea de aproximativ 30 de km, în valoare de 6,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Marian Nicolae Alexandru, documentația a intrat recent în etapa de evaluare tehnico-financiară. Marele atuu al comunei Conțești este acela că, în anul 2006, Distrigaz a realizat aici o Stație de Reglare-Măsurare. Din păcate, investiția nu a mai continuat, dar SRM-ului este funcțional și astfel a dus la reducerea costurilor proiectului actual de introducere a rețelei de gaze naturale în comună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT