Connect with us

Dâmboviţa

Meci Ţuţuianu-Oprea, pe marginea proiectului cu fonduri europene de la Curtea Domnească

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, liderul PRO România Dâmboviţa şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean, critică dur actuala conducere a judeţului pentru faptul că nu a reuşit să ducă la capăt un proiect absolut important pentru păstrarea şi valorificarea patrimonilului cultural şi istoric al judeţului, dar şi pentru dezvoltarea turismului local.

Susţine Ţuţuianu că, din cauza unor carenţe în administraţie, la care se adaugă „nepricepere, dispreţ, rea credinţă din partea celui care conduce astăzi Consiliul Judeţean, Alexandru Oprea”, CJ riscă o corecţie financiară imensă.

Atât în cadrul unei conferinţe de presă, cât şi pe pagina sa de Facebook, senatorul a prezentat povestea unuia dintre cele mai importante proiecte ale judeţului, pe bani europeni, proiect care se poate bloca din cauza unor varii interese şi orgolii, cu riscul primirii unei corecţii de 1 milion de euro.

Este vorba de proiectul privind „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”.

„Nu reiau istoricul proiectului – este început de mine, îl găsiți în hotărârile CJD din anii 2014-2015. În luna decembrie 2017, a fost semnat contractul de finanțare cu ADR Sud-Muntenia, cu o valoare de 19.787.516,94 lei.Au trecut 2 ani şi jumătate și, nici până azi, nu au fost în stare să semneze contractul de execuție de lucrări. Suntem în mai 2020 și mai sunt 2 ani și câteva luni în care trebuie implementat acest proiect (adică executat, finalizat, încheiate toate socotelile).

Ce s-a întâmplat? În data de 28.10.2019 a avut loc deschiderea ofertelor pentru achiziția de lucrări. Din informațiile mele, președintele Alexandru Oprea a făcut presiuni constante și ingerințe repetate în activitatea comisiei de evaluare a ofertelor în vederea atribuirii cu orice preț a contractului de lucrări către singurul ofertant prezent la licitație. Membrii comisiei de evaluare i-au adus în vedere că sunt neconcordanţe majore între caietul de sartcini şi oferta depusă.

Pentru că a refuzat să răspundă la presiunile incredibile ale lui Oprea, comisia de evaluare a fost schimbată prin dispoziția președintelui din data de 02.04.2020. Spre dezamăgirea lui Oprea, și această nouă comisie ezită în atribuirea contractului (semn că lucrurile sunt foarte în neregulă).

Într-o ședință a PSD Dâmbovița în care se făcea analiză proiectelor europene, președintele CJD a recunoscut că sunt probleme în atribuirea contractului, dar că va forța atribuirea contractului chiar dacă va primi corecție financiară de 1 milion de euro‼️

În ce calitate își asumă acest individ o corecție atât de mare? E proiectul lui personal? Sunt bani din buzunarul lui? NU, sunt bani din bugetul CJD, adică din taxele și impozitele locuitorilor acestui județ. E prea mare discrepanța: eu am luptat enorm pentru rezolvarea corecțiilor în timpul mandatului de președinte al CJD (corecții aplicate în perioada 2007-2012) și am fost salvați de faptul că, prin lege, statul a preluat o parte din aceste corecții”

Senatorul Adrian Ţuţuianu le cere în final consilierulor judeţeni de la PSD şi PNL să analizeze modul în care este derulat proiectul de la Curtea Domnească.

„Voi sesiza ADR Sud-Muntenia cu privire la posibilele încălcări ale legislației privind achizițiile de lucrări publice din fonduri europene și sper ca Agenția să intervină prompt”, a mai adaugat preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a dat, pe pagina sa de Facebook, un răspuns cu privire la acest proiect.

„Am revenit la conducerea CJD în luna aprilie a anului 2019, moment în care s-a reluat și procedura licitației pentru contractarea execuției lucrărilor. Din nefericire, procedura a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant. Ulterior, procedura a fost reluată, în vara anului 2019. Nici de această dată, lucrările de execuție nu au fost adjudecate, singurul ofertant fiind respins de către Comisia de Evaluare din cauza faptului că a prezentat documente neconforme cu condițiile impuse. Astfel, s-a ajuns ca în luna octombrie să fie reluată procedura, pentru a treia oară.

Nu înțeleg nici insistența cu care domnul senator acuză că există un interes pentru atribuirea execuției lucrărilor în condițiile în care există o firmă a cărei ofertă îndeplinește condițiile solicitate prin documentația de atribuire, potrivit raportului întocmit de un consultat extern pe marginea acestui subiect. (…)

Cert este că, de la întoarcerea mea la Consiliul Județean Dâmbovița, am reușit să deblochez un proiect cu finanțare europeană și da, voi face tot ce e legal și omenește posibil, pentru a nu pierde banii europeni, chiar dacă asta presupune restituirea unor corecții financiare. Chiar și în acest caz, rămân foarte mulți bani europeni în județ pe care trebuie să îi folosim pentru dezvoltarea sa. Eu consider că e mai bine să îi folosim decât să pierdem întreaga finanțare din cauza faptului că timp de 1 an și 3 luni, orice demers legat de acest proiect a fost blocat, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, motivele nefiind-mi nici azi cunoscute”.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT