Connect with us

ACTUALITATE

Polițist, eliminat din sistem fiindcă a vorbit despre nedreptăți!

Publicat

pe

Starea de urgență în care toată lumea s-a preocupat de coronavirus a permis guvernanților liberali, care făceau pe imaculații pe vremea social-democraților, să treacă la abuzuri cu duiumul. Invocă dumnealor necesitățile existente pentru a-și plasa oamenii în diferite funcții și poziții. De acest sistem neprincipial nu a scăpat se pare nici Poliția Română.

Valer Kovacs, liderul Filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România, eliminat din sistem după ce a făcut unele declarații deranjatoare pentru putere în perioada stării de urgență, a postat astăzi pe pagina sa de Facebook un mesaj care ne pune pe gânduri și care arată că, în România, indiferent cine vine la putere, bagatul pumnului un gură, încălcarea valorilor libertății și democrației rămân în vigoare.

Kovacs s-a adresat ministrului de Interne, Marcel Velea, încercând să-l determine să facă ordine în Poliția Română. Titlul textului său se cheamă „Ai comentat, ai deranjat, ai zburat„. Spune fostul polițist că după un asemena principiu s-a acționat și în cazul său.

„Eu am deranjat conducerea IPJ Timiș, eu trebuia să dispar urgent, să nu mai fie și alții care să spună adevărul despre incompetența șefilor și lipsurile unui sistem corupt în care a fost promovat cine a avut pillele cele mai tari, în care șefii de inspectorat sunt aleși aleși politic, nicidecum pe merite.

ȘEFII CARE L-AU TRIMIS PE COLEGUL MEU CRISTIAN AMARIEI, ANUL TRECUT, LA MOARTE SIGURĂ SUNT TOȚI PE FUNCȚII, NICI UNUL NU A FOST DAT AFARĂ, NICI UNUL NU A PRIMIT SANCTIUNI DISCIPLINARE ATÂT DE GRAVE CUM AM PRIMIT EU. NICI UNUL NU E VINOVAT. ACEL COLEG CARE ESTE ÎN PĂMÂNT ACUM A MURIT CU UN PISTOL ÎN MANA, VECHI DE 40 ANI, CU PIEPTUL GOL, TRIMIS LA MOARTE SIGURĂ DE NIȘTE ȘEFI INCOMPETENȚI CARE AU PILE ȘI TIN CU DINȚII DE FUNCȚII.

EU AM DERANJAT CONDUCEREA IPJ TIMIȘ, EU TREBUIA SĂ DISPAR URGENT, SĂ NU MAI FIE ȘI ALȚII CARE SA SPUNĂ ADEVĂRUL DESPRE INCOMPETENȚA ȘEFILOR SI LIPSURILE UNUI SISTEM CORUPT ÎN CARE A PROMOVAT CINE A AVUT PIELE CELE MAI TARI, IN CARE ȘEFII DE INSPECTORAT SUNT ALEȘI POLITIC, NICIDECUM PE MERITE. EU AM CERUT DOTAREA POLIȚIȘTILOR, SA NU MAI MERGEM ȘI LA ALTE INMORMANTARI ALE COLEGILOR, NU AM CERUT NIMIC PENTRU MINE.

DOMNULE MINISTRU DE INTERNE, VENITI LA TIMIȘOARA SA VEDEȚI UNDE LOCUIESC EU CU FAMILIA MEA (ÎNTR-O GARSONIERĂ), DUPA 18 ANI DE ACTIVITATE. VENIȚI SĂ VEDEȚI UNDE LOCUIESC ȘEFII MEI CARE M-AU DAT AFARĂ (TOȚI LA VILE). TOTI AU AFACERI. VENIȚI SĂ VEDEȚI SITUAȚIA MEA FINANCIARĂ, VENITI SA ÎNTREBAȚI COLEGII VECHI CARE MA CUNOSC DE MULȚI ANI, DACA AM FOST SAU NU UN OM CORECT DE DAT AFARĂ DIN POLIȚIE PENTRU PREJUDICII DE IMAGINE.

VENIȚI SĂ ANALIZAȚI SITUAȚIA MEA, DUPA CARE SA PERMITEȚI UNOR PILOȘI SA FACĂ ABUZ DE PUTERE. NU ASCULTAȚI DOAR VOCEA ȘEFILOR CARE AU FOST MONTAȚI ACOLO DE CĂTRE ALȚI POLITICIENI. VORBIȚI CU NOI, AGENȚII DIN LINIA 1. DOAR ASA VEȚI AFLA ADEVĂRUL DIN POLIȚA ROMÂNĂ, DOAR ASA VOM EVOLUA DUPA 30 ANI DE LA REVOLUȚIE. SEFII VA VOR SPUNE DOAR CE VOR EI.

VA ROG SA REVOCAȚI DOSPOZITIA DE DESTITUIRE A MEA DIN POLIȚIE, DATA DE UN ȘEF CARE ARE O OBSESIE OARBĂ DE RĂZBUNARE IMPOTRIVA MEA, UN OM CARE ȚINE CU DINȚII DE ACEA FUNCȚIE. NIMENI NU E VEȘNIC. TOT CE AM FĂCUT A FOST PENTRU COLEGII MEI, PENTRU TOȚI ROMÂNII DE PRETUTINDENI. OAMENII VOR O POLIȚIE NORMALĂ, MODERNĂ, CA AFARĂ, NU CONDUSĂ DE PILOȘI.

AȘTEPT SA VĂD CE VA URMA, ASTEPT SA VAD CE SE VA DECIDE LA NIVELUL MINISTERULUI REFERITOR LA CAZUL MEU. DEMNITATE, ONOARE, CINSTE ȘI CORECTIDUDINE”.

Tot Valer Kovacs a atras atenția asupra faptului că, în perioada stării de urgență, s-au făcut angajări in Poliție din sursă externă a unor persoane fără nici un fel de pregătire.

Între timp, a fost iniţiată şi o petiţie online pentru susţinerea poliţistului demis pentru că a avut curajul să vorbească1

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Liviu

    mai 17, 2020 at 12:39 pm

    Este grav ce se întâmpla in politia din România.!!!
    Sa dai afara un polițist care este corect și-di face datoria, pentru mine ca cetățean roman plătitor de taxe și impozite este INACCEPTABIL ACEST LUCRU.!!!!
    Polițistul dat afara din sistem sa dea in judecata pe cei din conducerea IPJ TIMIȘ și sunt Co vina ca va câștiga in justiție.!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, un film-simbol pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Publicat

pe

Aseară. Cinematograful Independența din Târgoviște. O premieră cinematografică. „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”. Un film impresionant, în care joacă și actorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Liviu Cheloiu. Spectatori mulți, dar nu destui! În vremurile Netflixului, este probabil greu să mai aduci omul în sala de cinema.

Totul pleacă de la o poveste pe care bătrânul comisar Popilian i-o relatează marelui sculptor Constantin Brâncuși, în preajma șantierului unde se înălța printre schele „Coloana Infinitului”. La final, comisarul pleacă alene, ca un vis, spre Poarta Sărutului, pregătindu-se să intre parcă într-o fantă a timpului…

Producătorii au numit pelicula a fi una istorică. Este prin esență, prin momentul dramatic surprins, prin relatarea unui eveniment unic, eroic, cu accente de patriotism. Dar, filmul nu este musai istoric, ci unul care prezintă mai multe ecuații existențiale. Tare de caracter, de nație, mult umor, ironie, moravuri, caracteriologie neaoș românească, tradiție, curajul acelea simplu, naiv. Naturalețea unei comunități care trăiește între arhaic și modern.

Eroismul născut din întâmplare și necesitate, tratat firesc, normal, ca o prelungire apărută brusc în existența de zi cu zi și căreia trebuie să îi faci față cu orice mijloace. Chiar improvizând! Vezi scena când toată suflarea orașului pune mâna pe armele uitate într-un depozit al muzeului orășenesc de vreo 40 de ani, de pe vremea războiului din 1877, și, fără nicio umbră de teamă, pornesc spre pod, pentru a opri intrarea în oraș a trupelor austro-ungare înarmate și echipate ca la carte.

Ba ca să fie complexul identității noastre complet, au luat cu ei și lăutarii. Nu să tragă cu arma, ci să cânte la instrumentele lor. Folclor, bineînțeles! Să audă nemții, printre șuierul gloanțelor, că românii au ieșit la bătălie, veseli, fără teamă, neabandonând firescul vieții, obișnuitul.

Nevoia i-a adunat acolo pe localnici, pe cercetașii în sufletul și trupurile cărora abia mijise adolescența. Eroismul lor este unul întâmplător, curat. A fost adus la pod și un tun. La fel de bătrân ca și puștile! Cu zgomotul lui, i-au speriat pe nemți. Ghiulele, lipsă!

Nu am mai văzut de mult timp un film românesc în care să fie concentrate atâtea forțe umane. Un film cu accente istorice nu poate fi realizat într-un apartament sau pe un colț de stradă sau de parc. Este nevoie de mai multe locații, figurație suficientă, decor adecvat, cazarmamentul necesar scenelor de război.

Filmul nu are un interpret principal. Un erou care duce greul de la început până la sfârșit. Aici, parcă întreaga comunitate se află în prim-plan. De la cercetași, la comisarul Popilian, oamenii din oraș, până la Fane Nebunu’ care se afla mereu cu polițiștii pe urmele sale. În final, și acesta, în mâinile nemților, unde a ajuns prin voia sa, pentru a-i abate pe cotropitori de la planurile lor, afișează o doză de patriotism…

Se poate identifica în film și o poveste de dragoste discretă, naivă, dar pe care nu s-a pedalat prea mult, pentru a nu exista o depărtare de tema centrală.

Un joc actoricesc impresionant l-au avut cei doi frați, Emanuel și Robert Cercelaru. Dezinvolți, netrădând nici un firicel de emoție. Erau din acea lume veche și îmbâcsită de metehne. Spirite libere, deschise, dornice de aventură. Așteptau războiul ca pe o curiozitate, ca pe o formă prin care poți consuma energia tinereții.

După film, în aplauzele publicului, pe scena de la „Independența” au urcat actorul Liviu Cheloiu, regizorul Silviu Tripăduș și frații Emanuel și Robert Cercelaru, care au interpretat, cu o naturalețe și o stăpânire de sine impecabilă, rolurile lui Grigore și Aristică. Băieți simpli, caractere modeste, chiar timizi. Nu afișau deloc dezinvoltura din film. Comportament tipic actoricesc. Când nu sunt acolo, în mediul și în aerul lor, unde se pot manifesta, sunt oameni tăcuți, care se strecoară discret prin viață și atât.

Regizorul Silviu Tripăduș și Liviu Cheloiu au povestit publicului despre „facerea” acestui film. Cum a pornit de la o poveste publicată într-o carte pentru copii din România anilor 70. Au dezvăluit câteva întâmplări inedite, comice, petrecute pe platou sau în locațiile de filmare. Tripăduș a mai spus că seria dedicată cercetașilor nu de oprește aici, vor mai urma altele.

Distribuția filmului
Liviu Cheloiu: Comisarul Popilian
Emanuel Cercelaru: Grigore
Robert Cercelaru: Aristică
Catalina Romanet: Polina
Daniel Nuță: Fane Nebunu’
Mihai Tuca: Crusher of Transylvania
Radu Botar: Dragoș Stroie
Regia: Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

Urmărește programul pentru luna decembrie 2022 la Cinematograful „Independența” din Târgoviște și nu rata filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats