Connect with us

ACTUALITATE

Polițist, eliminat din sistem fiindcă a vorbit despre nedreptăți!

Publicat

pe

Starea de urgență în care toată lumea s-a preocupat de coronavirus a permis guvernanților liberali, care făceau pe imaculații pe vremea social-democraților, să treacă la abuzuri cu duiumul. Invocă dumnealor necesitățile existente pentru a-și plasa oamenii în diferite funcții și poziții. De acest sistem neprincipial nu a scăpat se pare nici Poliția Română.

Valer Kovacs, liderul Filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România, eliminat din sistem după ce a făcut unele declarații deranjatoare pentru putere în perioada stării de urgență, a postat astăzi pe pagina sa de Facebook un mesaj care ne pune pe gânduri și care arată că, în România, indiferent cine vine la putere, bagatul pumnului un gură, încălcarea valorilor libertății și democrației rămân în vigoare.

Kovacs s-a adresat ministrului de Interne, Marcel Velea, încercând să-l determine să facă ordine în Poliția Română. Titlul textului său se cheamă „Ai comentat, ai deranjat, ai zburat„. Spune fostul polițist că după un asemena principiu s-a acționat și în cazul său.

„Eu am deranjat conducerea IPJ Timiș, eu trebuia să dispar urgent, să nu mai fie și alții care să spună adevărul despre incompetența șefilor și lipsurile unui sistem corupt în care a fost promovat cine a avut pillele cele mai tari, în care șefii de inspectorat sunt aleși aleși politic, nicidecum pe merite.

ȘEFII CARE L-AU TRIMIS PE COLEGUL MEU CRISTIAN AMARIEI, ANUL TRECUT, LA MOARTE SIGURĂ SUNT TOȚI PE FUNCȚII, NICI UNUL NU A FOST DAT AFARĂ, NICI UNUL NU A PRIMIT SANCTIUNI DISCIPLINARE ATÂT DE GRAVE CUM AM PRIMIT EU. NICI UNUL NU E VINOVAT. ACEL COLEG CARE ESTE ÎN PĂMÂNT ACUM A MURIT CU UN PISTOL ÎN MANA, VECHI DE 40 ANI, CU PIEPTUL GOL, TRIMIS LA MOARTE SIGURĂ DE NIȘTE ȘEFI INCOMPETENȚI CARE AU PILE ȘI TIN CU DINȚII DE FUNCȚII.

EU AM DERANJAT CONDUCEREA IPJ TIMIȘ, EU TREBUIA SĂ DISPAR URGENT, SĂ NU MAI FIE ȘI ALȚII CARE SA SPUNĂ ADEVĂRUL DESPRE INCOMPETENȚA ȘEFILOR SI LIPSURILE UNUI SISTEM CORUPT ÎN CARE A PROMOVAT CINE A AVUT PIELE CELE MAI TARI, IN CARE ȘEFII DE INSPECTORAT SUNT ALEȘI POLITIC, NICIDECUM PE MERITE. EU AM CERUT DOTAREA POLIȚIȘTILOR, SA NU MAI MERGEM ȘI LA ALTE INMORMANTARI ALE COLEGILOR, NU AM CERUT NIMIC PENTRU MINE.

DOMNULE MINISTRU DE INTERNE, VENITI LA TIMIȘOARA SA VEDEȚI UNDE LOCUIESC EU CU FAMILIA MEA (ÎNTR-O GARSONIERĂ), DUPA 18 ANI DE ACTIVITATE. VENIȚI SĂ VEDEȚI UNDE LOCUIESC ȘEFII MEI CARE M-AU DAT AFARĂ (TOȚI LA VILE). TOTI AU AFACERI. VENIȚI SĂ VEDEȚI SITUAȚIA MEA FINANCIARĂ, VENITI SA ÎNTREBAȚI COLEGII VECHI CARE MA CUNOSC DE MULȚI ANI, DACA AM FOST SAU NU UN OM CORECT DE DAT AFARĂ DIN POLIȚIE PENTRU PREJUDICII DE IMAGINE.

VENIȚI SĂ ANALIZAȚI SITUAȚIA MEA, DUPA CARE SA PERMITEȚI UNOR PILOȘI SA FACĂ ABUZ DE PUTERE. NU ASCULTAȚI DOAR VOCEA ȘEFILOR CARE AU FOST MONTAȚI ACOLO DE CĂTRE ALȚI POLITICIENI. VORBIȚI CU NOI, AGENȚII DIN LINIA 1. DOAR ASA VEȚI AFLA ADEVĂRUL DIN POLIȚA ROMÂNĂ, DOAR ASA VOM EVOLUA DUPA 30 ANI DE LA REVOLUȚIE. SEFII VA VOR SPUNE DOAR CE VOR EI.

VA ROG SA REVOCAȚI DOSPOZITIA DE DESTITUIRE A MEA DIN POLIȚIE, DATA DE UN ȘEF CARE ARE O OBSESIE OARBĂ DE RĂZBUNARE IMPOTRIVA MEA, UN OM CARE ȚINE CU DINȚII DE ACEA FUNCȚIE. NIMENI NU E VEȘNIC. TOT CE AM FĂCUT A FOST PENTRU COLEGII MEI, PENTRU TOȚI ROMÂNII DE PRETUTINDENI. OAMENII VOR O POLIȚIE NORMALĂ, MODERNĂ, CA AFARĂ, NU CONDUSĂ DE PILOȘI.

AȘTEPT SA VĂD CE VA URMA, ASTEPT SA VAD CE SE VA DECIDE LA NIVELUL MINISTERULUI REFERITOR LA CAZUL MEU. DEMNITATE, ONOARE, CINSTE ȘI CORECTIDUDINE”.

Tot Valer Kovacs a atras atenția asupra faptului că, în perioada stării de urgență, s-au făcut angajări in Poliție din sursă externă a unor persoane fără nici un fel de pregătire.

Între timp, a fost iniţiată şi o petiţie online pentru susţinerea poliţistului demis pentru că a avut curajul să vorbească1

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Liviu

    17 mai 2020 at 12:39

    Este grav ce se întâmpla in politia din România.!!!
    Sa dai afara un polițist care este corect și-di face datoria, pentru mine ca cetățean roman plătitor de taxe și impozite este INACCEPTABIL ACEST LUCRU.!!!!
    Polițistul dat afara din sistem sa dea in judecata pe cei din conducerea IPJ TIMIȘ și sunt Co vina ca va câștiga in justiție.!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Berăria Vlad Țepeș Târgoviște. Un nou concept, o nouă echipă de maeștri bucătari și o mulțime de bunătăți care vă așteaptă!

Publicat

pe

De

S-a redeschis Berăria Vlad Țepeș din Târgoviște. Cochetul restaurant, care respectă bucătăria tradițională românească, dar care vine și cu preparate culinare după rețete proprii, adevărate delicii, este amplasat în Parcul Chindia, lângă teatrul în aer liber.

Ambientalul este unul excepțional, cum nu prea găsești prin județul Dâmbovița, modernul într-o simbioză perfectă cu tradiționalului, cu aerul solemn, medieval, cu elementele de autentic românesc.

Personalul este unul deosebit, tânăr, profesionist, zâmbitor și pregătit să facă față tuturor exigențelor culinare. Oamenii din spatele mâncărurilor delicioase, dar și al momentelor de bucurie și satisfacție pentru toți cei care trec pragul Berăriei Vlad Țepeș din Târgoviște sunt chefii bucătari Alin Barabancea, Mioara Runcianu, Viorel Iorga și Florin Flo. Maeștrii au grijă ca fiecare preparat pregătit să fie ridicat la rang de artă, fapt datorat experienței acumulate, la care adaugă dedicare, pasiune și dragoste pentru gătit, pentru profesiunea de bucătar.

Nu vă rămâne decât să vă faceți neapărat timp, dar neapărat, și să treceți pragul Berăriei Vlad Țepeș din Târgoviște. Cu siguranță, după clipele petrecute aici savurând gustoasele preparate culinare și răcorindu-vă cu excepționala bere a casei, veți hotărî instant să reveniți!

Și încă un amănunt tare! În fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12:00 și 18:00, sunteți invitați la un adevărat show culinar! Așa că, grăbiți-vă să rezervați o masă pentru un prânz sau o cină savuroasă! Telefon: 0731.763.363. Berăria Vlad Țepeș Târgoviște vă așteaptă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Niculești: Cu emoții, salut militar și invitați de marcă, a fost dezvelit monumentul închinat eroilor neamului

Publicat

pe

Zi de aleasă sărbătoare pentru reprezentanții administrației publice de la Niculești, pentru locuitorii acestei comune situată în sudul județului Dâmboviței, la limita cu Ilfov. Edilul Dorinel Soare a considerat, mânat de puternice sentimente de prețuire pentru trecutul, prezentul și viitorul acestei localități, pentru cei care și-au dat viața în cele două Războaie Mondiale pentru ca nepoții și strănepoții lor să trăiască mai bine, ocrotiți și prosperi, că trebuie să înalțe un monument în inima așezării, să-l pună chiar lângă izvorul de împlinire al Niculeștiului, adică lângă școală și primărie.

Bine inspirat, edilul, după ce s-a sfătuit cu consilierii locali, cu oamenii din sat și cu specialiștii, a „rupt” din terenul școlii o bucățică de teren care nu îi făcea trebuință, a creat un parc cochet, cu flori, verdeață și băncuțe, apoi a plantat adânc rădăcinile monumentului dedicat celor 102 eroi ai comunei care au pierit loviți de gloanțe, de baionetă sau de schijele obuzelor în Primul și în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ieri – 28 mai 2024, pe seară, într-o atmosferă plăcută, ușor răcoroasă, sub un cer presărat cu nori fumurii, de toate soiurile, ce parcă voiau și ei să aducă un omagiu, a fost dezvelit monumentul. Un gen de obelisc, așezat pe o platformă, pavată cu piatră scumpă, purtând în vârful său un vultur, îmbrăcat în marmură fină și având în față, în partea centrală, încrustate parcă cu literă de aur, nemuritoare, numele celor 102 eroi.

 

Dezvelirea monumentului a fost săvârșită, în prezența a numeroși invitați de marcă și a sute de cetățeni, de primarul Dorinel Soare și prefectul Claudia Gilia, într-o atmosferă solemnă, emoționantă, creată și de participarea militarilor din Garnizoanei Târgoviște și a fanfarei. Ostașii, așa cum este tradiția, pe tot parcursul derulării ceremonialului militar-religios, au stat de strajă monumentului cu arma la piept.

Au vrut să fie de față la acest moment solemn care nu se întâmplă prea des în existența unei comunități președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, comandații Garnizoanei Târgoviște, ofițeri în retragere, primarii localităților din sudul județului și numeroși cetățeni. Au mai fost prezenți fostul premier al României – Victor Ponta, consilier onorific al primului ministru Marcel Ciolacu. Ponta a venit însoțit de prietenul său turc, Metin Dogan, omul de afaceri de calibru care a construit pe câmpurile de la Niculești unul dintre cele mai mari și exclusiviste terenuri de golf din Europa, de acum și el considerat un exponent important al comunității.

După oficierea slujbei religioase, a urmat o serie de alocuțiuni prezentate de primarul Dorinel Soare, care a vrut musai să mărturisească este cuprins de emoții puternice. Și, ca noutate excepțională, a precizat că este prima dată, în 30 și ceva de ani de când conduce administrația publică locală de la Niculești, când citește de pe hârtie. Edilul, după ce a trecut în revistă, sumar, anumite date tehnice despre monument, a făcut un expozeu literar al semnificației momentului celebrat.

„Este un prilej de a rememora faptele eroilor noștri și de a le vorbi copiilor, nepoților și strănepoților noștri despre cei care au căzut pe câmpul de bătaie, despre curaj și patriotism. Sacrificiul eroilor reprezintă măsura iubirii absolute pentru patria mamă. Eroii s-au jertfit pentru idealurile înălțătoare, iar noi avem datoria să ne întărim credința și speranța în fiecare zi”, a spus Dorinel Soare

A urmat la cuvânt senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României. Parlamentarul a vorbit celor de față despre importanța acestei zile, a actului săvârșit prin inaugurarea monumentului care onorează memoria ofițerilor, subofițerilor și soldaților români cazuți în Primul Război Mondial și în cel de-al Doilea Război Mondial.

„E o zi specială în care știm să plecăm și fruntea și știm să spunem generațiilor mai tinere că acum 100 de ani au fost eroi în această țară care și-au dat viața pentru ca nouă să ne fie mai bine, în pace și într-o Românie care face parte dintr-o familie europeană și euroatlantică puternice.

Îl felicit pe domnul primar care face un gest deosebit, cu efort pentru că nu este simplu să ridici un astfel de monument. Iată că ne oferă prilejul să onorăm memoria eroilor care și-au jertfit viața pentru noi, pentru generațiile care au urmat. Pentru mine în mod special, este un moment emoționant din două motive. În primul rând, pentru că știu că printre cei o sută doi eroi care sunt menționați pe placă au fost soldați care au căzut la Cotul Donului în cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv bunicul meu a dus această luptă. S-a întors de două ori rănit de acolo cu decorații și, într-o lungă noapte, până spre dimineață, înainte ca să-și termine parcursul efemer de pe pământ, a povestit cum a fost la Cotul Donului și vreau să vă spun că soldații români au arătat bravură, vitejie, în condiții extrem de dificile.

Al doilea motiv este legat de faptul că dumneavoastră, domnule primar și toată comunitatea de aici, din Niculești, anticipați într-un fel o zi stabilită prin lege, și am avut onoarea să fiu autorul acestei legi votate de Parlamentul României: 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon. Este o zi importantă, în special pentru elevi, este bine să rețină acest lucru, faptul că Tratatul de la Trianon din 1920, la 4 iunie, încheiat între 16 puteri aliate și învingătoare în Primul Război Mondial, inclusiv România, în bună măsură datorită bravurii Armatei Române, a permis acest Tratat, recunoașterea Unirii Transilvaniei cu România și recunoașterea frontierelor României Mari fără de care 1 Decembrie 1918, într-un fel, ar fi rămas doar între noi, românii.

Potrivit legii pe care am inițiat-o, 4 iunie înseamnă obligația pentru autoritățile statului român, instituții, inclusiv cele mass-media, de a onora prin depuneri de coroane de flori, la monumentele dedicate soldaților cazuți în Primul Război Mondial. De a face serviciile religioase, de a arbora drapelul național. Iată că aceste lucruri se întâmplă într-un ceremonial oficial cu caracter militar aici, la Niculești, și vreau să vă felicit, domnule primar, pentru faptul că ați avut această sensibilitate de a marca și onora o jertfă românească”, a fost mesajul transmis de senatorul Titus Corlățean.

Prefectul Claudia Gilia a spus că gestul făcut de primarul Dorinel Soare, de administrația de la Niculești, de a înălța un monument nou dedicat eroilor neamului este unul deosebit care onorează întrega comunitate.

„Nu foarte des vedem astfel de evenimente în comunitățile noastre, de aceea este cu atât mai mult de prețuit inaugurarea unui monument destinat ostașilor români care și-au sacrificat viața pentru o Românie independentă, pentru o Românie suverană. Aceasta să fie, dragi copii, o pagină din lecția de istorie a României pe care să o aveți vie în permanență. Vă rog să vă cinstiți eroii și să nu uităm niciodată nici unul dintre noi să îi cinstim pe cei care s-au sacrificat pentru România”, a precizat Claudia Gilia.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a mărturisit, vizibil emoționant de amploarea și solemnitatea momentului, că cele petrecute la Niculești sunt importante nu numai pentru această comună, ci pentru întreg județul.

„Este un semn de recunoștință pentru eroii din Niculești . Îl felicit pe domnul primar și pe reprezentanții Consiliului Local pentru ridicarea acestui monument deosebit. În al doilea rând, și pentru comunitatea din Niculești, și pentru județul Dâmbovița, pentru întrega țară, cred că sunt deosebit de importante astfel de evenimente, pentru că este o zicală veche, românească, pe care o cunoaștem cu toții și care spune că, dacă nu ne cunoaștem istoria, nu avem viitor”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

După consumarea discursurilor, ceremonialul de la Monumentul Eroilor din Niculești s-a încheiat cu un salut în pas de defilare și sunet de fanfară al militarilor din Garnizoana Târgoviște. Un salut emoționant adresat eroilor din Niculești care s-au jertfit pentru patrie și întregii comunități prezente și viitoare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News


Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite