Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a primit finanţare europeană pentru alte două proiecte

Publicat

pe

Primăria Pucioasa a semnat, săptămâna aceasta, încă două contracte de finanţare europeană nerambursabilă pentru punerea în practică a două proiecte complexe: reabilitarea, modernizarea şi dotarea bibliotecii orăşeneşti şi construire trei blocuri sociale.

„Clădirea bibliotecii, în care funcţionează şi dispeceratul sistemului de supraveghere video, va fi reabilitată şi modernizată, scopul nostru fiind acela de a-i reda stralucirea acestei cladiri simbol a orasului! Vor fi achiziţionate dotări necesare funcţionării bibliotecii la cele mai inalte standarde.

Totodată, se va amenaja o parcare pentru bibliotecă si se vor asigura utilităţile necesare pentru funcţionarea ei. În plus, se vor amenaja spaţiile publice urbane din jurul clădirii dispeceratului / bibliotecii: alei pietonale, spaţii verzi, mobilier stradal, un suport parcare biciclete. Valoarea acestui proiect este de 3.186.473,3 lei, iar cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%.

Al doilea proiect este si mai important, in conditiile in care nu reusim sa devenim proprietari ai blocului Omnia, iar oamenii de acolo au nevoie de o solutie. Este vorba despre proiectul «Construire trei blocuri cu locuințe sociale în orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor urbane din zonă». 

Așadar, vor fi construite 3 blocuri cu locuinţe sociale în oraşul Pucioasa, cu un număr total de 21 apartamente şi 27 garsoniere.

Se vor amenaja şi: o parcare pentru blocuri, o platformă gospodărească şi un loc de joacă, se vor amenaja spaţiile publice urbane din zona blocurilor, spaţii verzi, vor fi reabilitate strazile Independenţei şi Glodeni 3 (Caloiesti) şi va fi construita o punte pietonală care leagă cele două străzi!

Valoarea proiectului este de 20.252.517,32lei din care cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este tot de 2%.

Concluzia mea este simplă: Pucioasa începe sa arate a oras, spre satisfactia noastra, a tuturor celor care am muncit «pe brânci» aproape patru ani de zile!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Pasajul Petru Cercel va fi redat circulației integral săptămâna viitoare

Publicat

pe

Pasajul Petru Cercel de pe centura municipiului Târgoviște (zona Dâmboviţa Mall) devine funcțional integral, săptămâna viitoare, după mai bine de zece ani de când se circulă pe un singur sens – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

„De asemenea, la podul de la Teiș se lucrează la rosturi. Mai avem foarte puțin și dăm drumul circulației pe ambele poduri acolo, și pe cel vechi – reabilitat integral, și pe cel nou – construit prin proiect. Mai este puțin de asfaltat și se va finaliza și turnarea stratului doi pe Bulevardul Eroilor, zona dintre pasajul de la Aninoasa și podul de la Teiș. Strada Cornel Popa este gata, cu tot cu pasarelă.

Mai avem foarte puțin până când vom finaliza acest proiect de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște, de natură să conducă la depășirea unor probleme majore pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră a municipiului Târgoviște. Centura municipiului Târgoviște, 15 km de drumuri, se vede cu ochiul liber, este radical schimbată”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Târgoviște, sufocat de mașini. Apelul primarului Daniel Cristian Stan

Publicat

pe

Intrările în municipiul Târgoviște sunt efectiv sugrumate la anumite ore, în special dimineața. De asemenea, zona centrală este sufocată de mașini, fiind aproape imposibil să găsești un loc de parcare între orele 10:00-14:00. Traficul revine la normal, fără ambuteiaje, abia după ora 17:00 și în zilele de weekend.

În acest context, primarul Daniel Cristian Stan a lansat un apel către locuitorii municipiului, dar și către cei din zonele limitrofe, să folosească mijloacele de transport în comun, mai ales că, de luna trecută, au la dispoziție o flotă de autobuze noi, moderne. În plus, spune edilul, administraţia locală este deschisă sugestiilor de modificare curse, trasee etc.

„Zona centrală este foarte-foarte aglomerată. Nu găsești un loc de parcare. Ne vom gândi în viitor și la o modalitate de taxare, cel puțin pe anumite zone și în anumite intervale orare, pentru că este imposibil în acest moment să găsești un loc de parcare între orele 10:00-1400 în centrul municipiului Târgoviște. Va trebui să găsim o soluție.

Primul pas acesta este. Folosirea transportului în comun și să lăsăm acasă mașinile personale. Este și mai ieftin și suntem deschiși la orice fel de solicitări, la orice fel de modificări de curse, de trasee, în special pe zonele limitrofe municipiului Târgoviște, astfel încât să determinăm oamenii să folosească autobuzele.

Avem o flotă de autobuze noi, la standarde de calitate deosebite. Cred că prețul biletului nu este unul mare. Nu s-au mai modificat tarifele de ani de zile, tocmai în ideea de a încuraja folosirea transportului public, ca alternativă pentru mașina personală.

După ora 17:00 și în zilele de weekend, veți vedea că în oraș se circulă bine, fără probleme deosebite, fără ambuteiaje. În schimb, mai ales de când s-a reluat școala, intrările în oraș sunt efectiv sugrumate. Sunt probleme deosebite”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT