Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a primit finanţare europeană pentru alte două proiecte

Publicat

pe

Primăria Pucioasa a semnat, săptămâna aceasta, încă două contracte de finanţare europeană nerambursabilă pentru punerea în practică a două proiecte complexe: reabilitarea, modernizarea şi dotarea bibliotecii orăşeneşti şi construire trei blocuri sociale.

„Clădirea bibliotecii, în care funcţionează şi dispeceratul sistemului de supraveghere video, va fi reabilitată şi modernizată, scopul nostru fiind acela de a-i reda stralucirea acestei cladiri simbol a orasului! Vor fi achiziţionate dotări necesare funcţionării bibliotecii la cele mai inalte standarde.

Totodată, se va amenaja o parcare pentru bibliotecă si se vor asigura utilităţile necesare pentru funcţionarea ei. În plus, se vor amenaja spaţiile publice urbane din jurul clădirii dispeceratului / bibliotecii: alei pietonale, spaţii verzi, mobilier stradal, un suport parcare biciclete. Valoarea acestui proiect este de 3.186.473,3 lei, iar cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%.

Al doilea proiect este si mai important, in conditiile in care nu reusim sa devenim proprietari ai blocului Omnia, iar oamenii de acolo au nevoie de o solutie. Este vorba despre proiectul «Construire trei blocuri cu locuințe sociale în orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor urbane din zonă». 

Așadar, vor fi construite 3 blocuri cu locuinţe sociale în oraşul Pucioasa, cu un număr total de 21 apartamente şi 27 garsoniere.

Se vor amenaja şi: o parcare pentru blocuri, o platformă gospodărească şi un loc de joacă, se vor amenaja spaţiile publice urbane din zona blocurilor, spaţii verzi, vor fi reabilitate strazile Independenţei şi Glodeni 3 (Caloiesti) şi va fi construita o punte pietonală care leagă cele două străzi!

Valoarea proiectului este de 20.252.517,32lei din care cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este tot de 2%.

Concluzia mea este simplă: Pucioasa începe sa arate a oras, spre satisfactia noastra, a tuturor celor care am muncit «pe brânci» aproape patru ani de zile!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

ADMINISTRAŢIE

Se toarnă asfalt pe 9 străzi din satele Voinești și Mânjina

Publicat

pe

Edilii de la Voinești profită de vremea bună din aceste zile, astfel că sunt în toi lucrările de asfaltare a 9 străzi din satele Voinești și Mânjina, care măsoară 2,6 km.

Investiția se derulează în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, iar termenul de execuție este de 90 de zile de la momentul semnării ordinului de începere, undeva la jumătatea lunii septembrie.

Reamintim faptul că Primăria Voinești are în diferite stadii de implementare și alte proiecte care vizează modernizarea drumurilor locale, după cum urmează:

– Asfaltare strada Muret, proiect în valoare de 1 milion de euro, depus prin GAL Valea Ialomiței. Se vor realiza, de asemenea, șanțuri betonate și podețe de acces în gospodării. Primăria Voinești va contribui cu 550.000 de lei. Strada Muret este singura din satul Voinești care a rămas neasfaltată.

– 7,4 km de drumuri agricole care deservesc 620 hectare de teren între Gheboieni și Voinești. Proiectul a fost depus la AFIR în vederea obținerii finanțării.

– În luna septembrie, au fost finalizate lucrările de betonare a pantelor acces în DJ 412A, în satul Manga, pentru străzile Peste Gârlă, Costel Mănescu și Carva – punctul Nabârjoiu. De asemenea, s-a turnat beton pe o porțiune de 100 metri în prelungirea străzii Valea Adâncă, din satul Suduleni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Titu a premiat cei mai buni elevi din oraș

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria și Consiliul Local Titu au recompensat și anul acesta performanța în educație. Premiile au fost înmânate, astăzi – 20 octombrie 2021, de viceprimarul Gabriela Chițu.

Cei cinci elevi din Titu cu rezultate deosebite la învățătură sunt:
– Cojocaru Amelia Andreea – 10 la Evaluarea Națională (Școală Gimnazială Pictor Nicolae Grigorescu – prof. diriginte Sandu Nicoleta)
– Stan Adriana Maria – Locul II la Concursul Național de Fizică PHI (lLiceul Teoretic I.C. Vissarion – prof. Băjănaru Mădălina)
– Andrei Mihai Cosmin – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I.C Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Barbu Andrei Cristian – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Șerban Raluca – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT