Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PRO România este împotriva restrângerii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor

Publicat

pe

Peste câteva ore, Camerele reunite ale Parlamentului vor dezbate şi vota Legea privind încuviinţarea stării de alertă în România. Reprezentanţii PRO România au anunţat deja că nu vor vota acest act normativ care, în opinia lor, bine argumentată, continuă politica de restrângere nejustificată a unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Acest lucru se face, spune senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PRO România Dâmboviţa, cu încălcarea articolului 53 din Constituţia României. Se aduce atingere dreptului la libera circulaţie, dreptului la viaţă familială şi privată, libertatea conştiinţei, dreptul la învăţătură, accesul la cultură, dreptului la ocrotirea sănătăţii, libertatea întrunirilor şi dreptului la muncă. Toate aceste elemente, care compun sistemul democratic, sunt puternic alterate de instalarea stării de alertă.

„În mod nejustificat, se continuă restrângerea dreptului la libera iniţiativă şi de restrângere a activităţilor economice. Activitatea hotelurilor, a restaurantelor, activităţile turistice, comercializarea cu amănuntul a produselor şi serviciile din centrele comerciale, serviciile de transport aerian sunt în continuare restrânse ca mod de exerciţiu. Anumite activităţi sunt închise total, în pofida crizei economice grave care este deja instalate”, a precizat liderul PRO România Dâmboviţa.

Reprezentanţii PRO România nu pot tolera faptul că actuala putere liberală a continuat în aceiaşi manieră de sfidare a Parlamentului, să adopte, „noaptea ca hoţii”, două ordonanţe de urgenţă, cu 10-15 minute înainte de ziua de 15 mai, fără ca acestea să fie publicate în termen util în Monitorul Oficial al României, astfel încât cetăţenii ţării să ia la cunoştinţă de obligaţiile pe care le au. Este vorba de OG 60 şi OG 70 din 14 mai.

„De asemenea, vă semnalez şi faptul că au adoptat în aceste zile Hotărâri de Guvern şi Hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care modifică regulile stabilite pentru situaţia de alertă. Guvernul ignoră, sfidează din nou, modificând prin Ordonanţe de Urgenţă legile adoptate de Parlament. Se continuă prin aceste acte normative măsurile de instalare a clientelei politice a PNL în funcţii publice de conducere şi execuţie, personal contractual, ori preluarea conducerii spitalelor, indiferent de subordonare, fără concurs. Ministrul Sănătăţii poate numi şi demite directori fără concurs. În continuare, Guvernul poate numi înalţi funcţionari publici fără concurs şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Analzând situaţia existentă, senatorul PRO România consideră că PNL continuă, în fapt, politica de cadre a PSD de pe vremea lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă.

„Vă aduc în atenţie faptul că, la un spital din Ardeal, a fost numit la conducere un ospătar. La conducerea Spitalului din Neamţ a fost aşezat un antreprenor de pompe funebre. PNL devine astfel un partid de ciocli. Probabil, nu sunt preocupaţi de starea de sănătate a populaţiei, ci de îngroparea ţării şi a cetăţenilor ei”, a mai adăugat demnitarul PRO România.

A mai amintit Ţuţuianu şi de ultima găselniţă în materie de cadre a liberalilor. O frizeriţă din Vâlcea, patroană de saloane de coafură, a fost numită secretar general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene!

Adrian Ţuţuianu a mai spus că nu înţelege politica ciudată pe care o fac social-democraţii, care au anunţat că vor vota legea privind încuviinţarea stării de urgenţă, gest care arată că, de fapt, merg pe mâna Guvernului Ludovic Orban.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    mai 20, 2020 at 3:18 pm

    cînd lupul își schimbă părul (ProRo) dar năravul (PSD) ba, crede că uităm de COLECTIV și (dez)organizarea alegerilor prezidențiale în diaspora, ca să mă rezum la atît.
    NU, tovarăși, NU! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A aruncat un butoi de la balcon și a rănit grav un trecător

Publicat

pe

Un incident petrecut în astăzi în Târgoviște ar fi putut fi inclus la capitolul întâmplări comice, dacă nu ar fi avut consecințe dramatice.

Un cetățean dintr-un bloc situat pe strada Moldovei a găsit de cuviință să arunce de la balcon apartamentului său de la etajul patru butoiul în care a ținut peste iarnă varză.

Recipientul, din fericire gol, a lovit un bărbat care se afla în zonă. Omul rănit de butoiul zburător se află la spital în stare de inconștiență.

Citește în continuare

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!