Conectați-vă cu noi

POLITIC

PSD, 10 întrebări pentru economiştii şi finanţiştii liberali

Publicat

pe

Principala agenţie de rating Standard & Poor`s va anunţa, luna viitoare, care este ratingul de ţară al României. Din cauza derapajelor PNL din ultimele 6 luni, toate marile agenţii de rating au redus perspectiva de la stabil la negativ în cazul ţării noastre. Le aducem aminte ”economiştilor şi finanţiştilor” liberali că, în august 2019, agenţiile de rating au menţinut perspectiva de ţară stabilă în timpul guvernării PSD.

Liberalii trebuie să prezinte public strategia de negociere a Guvernului cu experţii agenţiei de rating. PNL trebuie să răspunda în mod public şi transparent la următoarele 10 întrebări:

1. Care sunt măsurile de austeritate pe care le veţi prezenta agenţiilor de rating – cât tăiaţi din creşterea pensiilor, cât tăiaţi din alocaţiile copiilor şi măririle de salarii ale profesorilor, angajate pentru septembrie?

2. În afară de împrumutul pe care ne-aţi asigurat public că-l luaţi de la FMI, de unde şi la ce costuri pentru români veţi finanţa necesarul record estimat de Consiliul Fiscal la 144 miliarde lei în 2020 şi de unde vor plăti românii această povară în plus?

3. Veţi prezenta experţilor agenţiilor de rating cum aţi reuşit în mod fantastic sa „spargeţi” 80 de miliarde de lei în ultimele 2 luni din 2019, dacă tot invocaţi „greaua moştenire” şi că nu mai erau bani la buget?

4. Cum veţi explica că deja la 1 martie 2020 – când nici nu începuseră problemele cu coronavirus – vă aflaţi deja în incapacitate de plată, deficitul bugetar pe bugetul 100% PNL era unul record în ultimii 30 de ani, iar în aprilie deja aţi ajuns să egalaţi deficitul pe care guvernarea PSD l-a lăsat la 10 luni din 2019?

5. Cum veţi explica că v-aţi împrumutat până acum peste 55 miliarde lei şi că datoria guvernamentală a ajuns deja la 38% din PIB pe un buget 100% marca PNL, după ce noi v-am lăsat 34,6% din PIB şi un buffer de 25 miliarde lei în Trezorerie?

6. Vă veţi face în continuare de râs în faţa experţilor agenţiilor de rating atunci când chiar şi după 6 luni de la preluarea guvernării veţi invoca greaua moştenire, deşi în decembrie aţi afirmat public că aţi plătit datoriile din urmă şi că în 2020 porniţi cu un buget de la zero, curat, care să pună în practică „strategia PNL”?

7. Cum îi veţi putea păcăli pe experţii agenţiilor de rating cu privire la „estimările” Guvernului privind căderea economică de 1,9% în 2020 atunci când FMI, Comisia Europeană şi Consiliul Fiscal calculează o cădere cuprinsă între 5 şi 10% pentru economia românească în acest an?

8. Îi veţi minţi şi pe experţii Standard & Poor`s că vă împrumutati mai ieftin când cifrele MFP din faţa dvs arată cheltuieli cu dobânzile mai mari cu 12,2% iar dobânda la împrumuturi pe aceeaşi maturitate un plus de 12-15%?

9. Cum veţi răspunde la întrebarea agenţiei de rating privind stimularea economică, atunci când la peste 2 luni din starea de urgenţă nu există niciun Plan de Revenire Economică şi prin „cel mai bun program propus” adică IMM Invest s-a reuşit marea performanţă de a acorda finanţare pentru 17 firme, adică 0.0028% din totalul de 600.000 companii active din România?

10. Cunoaşteţi că atunci când aţi înlăturat funcţionarii publici profesionişti care s-au opus la deciziile proaste pe care le-aţi luat şi la privatizarea CEC, aţi dat afară exact acei experţi care erau pilonii de expertiză şi credibilitate în negocierile cu agenţiile de rating?

Aceste întrebări vor rămâne ca întotdeauna fără răspuns. PNL nu are capacitatea să argumenteze deciziile luate de când a venit la guvernare. Guvernarea PNL rostogoleşte economia la vale. Nivelul de trai e în cădere liberă! Conform INS, creșterea economică a scăzut în primul trimestru din 2020, de la +4,1% lăsat de PSD, la +2,4% în guvernarea PNL. Și, din păcate, încă nu au apărut toate efectele pandemiei!

PSD Dâmboviţa

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PRO România Dâmbovița continuă prezentarea candidaților pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2020, senatorul Adrian Ţuţuianu a prezentat încă o garnitură de candidaţi pentru funcţia de primar din partea PRO România Dâmboviţa. O dovadă că liderul acestei formaţiuni se pregăteşte asiduu pentru campania electorală şi că ţinteşte spre o poziţie favorabilă a organizaţiei pe scena politică dâmboviţeană, ocupată acum de PSD şi, într-o oarecare măsură, de PNL. Majoritatea candidaţilor sunt tineri, mulţi încă neantrenaţi în ringul electoral, dar care, crede Ţuţuianu, vor face faţă unei bătălii cu greii politicii locale.

La Găeşti se va lupta cu actualul edil liberal – Grigore Gheorghe, din partea PRO România, Valentin Răzvan Buţă, 32 de ani, absolvent de studii superioare, un tânăr decis să pătrundă în administraţia găeşteană şi să schimbe lucrurile.

PRO România îl va avea candidat în municipiul Moreni pe Răzvan Dumitru Bejan, 32 de ani, absolvent de studii superioare, om de afaceri de succes, motivat în această bătălie de dorinţa sa de a shimba în bine faţa Moreniului.

Lefter Cocuţa, de 57 de ani, de profesie economist, se va lupta pentru fotoliul de primar de la Conţeşti.

Viceprimarul comunei Brăneşti, Florin Dănuţ Ionescu, s-a alăturat echipei lui Adrian Ţuţuianu şi vrea să câştige, la alegerile locale din această toamnă, locul de edil al localităţii.

Tânărul Ionuţ Nicolae, absolvent de studii superioare, va intra în confruntarea electorală pentru funcţia de primar al comunei Hulubeşti. Preşedintele PRO România Dâmboviţa crede că are şanse mari să câştige.

Florea Marian, 52 de ani, de profesie inginer, rodat în politicile de stânga, va candida la Petreşti.

Tânărul învăţător Ovidiu Georgian Bucur va intra în bătălia alegerilor locale 2020 la Ludeşti.

O tânără şcolită în Italia, cunoscătoare a câtorva limbi de circulaţie internaţională, îl va înfrunta la Pietroşiţa pe actualul primar PSD – Leonard Dicu. Ioana Popoviciu, spune Adrian Ţuţuianu, a adunat în jurul ei o echipă de tineri decişi să forţeze schimbarea la Pietroşiţa.

Mihăiţă Dumitru, de 43 de ani, absolvent de studii superioare, funcţionar la Primăria Cornăţelu, va candida pentru ocuparea postului de primar al acestei comune.

Cristian George Lixandru, 41 de ani, studii superioare, manager de firmă în București, revine în comuna natală, Gura Foii, pentru a câştiga fotoliul de primar.

Concluzia ar fi că, în această toamnă, dacă vom avea alegeri locale, se anunţă o campanie electorală interesantă, cu mulţi candidaţi şi cu strategii demne de urmărit.

PRO România, chiar dacă nu va câştiga, aşa cum şi-a propus, fotoliile de primar, fiindcă este greu să te lupţi cu partide mamut, bine structurate, cu redute organizaţionale peste tot, cum sunt PSD şi PNL, cu edilii cu vizibilitate, aşezaţi în funcţii de ani buni, şi cu schema de atac completă, va reuşi, totuşi, să pătrundă în consiliile locale şi să participe clar la jocul politic.

Citește în continuare

ALEGERI

ALDE Dâmbovița își pregătește reprezentanții pentru secțiile de votare

Publicat

pe

Anul acesta, vom avea alegeri locale și parlamentare, chiar dacă, în acest moment, nu se știe exact când. Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, spune că va lua toate măsurile necesare pentru că procesul de vot să se desfășoare în condiții normale.

„Vom fi atenți nu doar la cetățeni, pe care îi vom îndruma, în cazul în care au nevoie de ajutor sau au nelămuriri, fără a-i influența în vreun fel, cât și la politicienii care vor da târcoale. Ne dorim ca votul să fie cu adevărat democratic! Ne dorim ca cetățenii să își exprime alegerea în mod onest, fără a fi ”îmbrobodiți” cu mici atenții electorale. Ne dorim ca numărarea voturilor să se facă în mod corect, așa cum este normal!

Vom fi acolo și vă promitem că vom veghea asupra normalității! Vă invităm să veniți la vot! Vă rugăm să vă exercitați votul democratic și să votați cu mintea și cu sufletul! Ultimele luni ne-au reconfirmat faptul că avem nevoie de politicieni serioși, responsabili, asumați și, mai ales, capabili, în funcțiile publice, avem nevoie de oameni care să știe să gestioneze o situație critică, asemenea pandemiei de coronavirus, fără a îngropa economia, fără a-și bate joc de cetățeni. Avem nevoie de oameni care au simțul răspunderii și care să fie dedicați poporului, nu propriilor interese”, spune liderul ALDE Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!