Conectați-vă cu noi

ROMANI IN LUME

Românii se infectează pe capete cu COVID-19 în abatoarele din Germania

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://actualdecluj.ro)

Veștile dinspre Germania curg gârlă. Am aflat că alți muncitori români au fost depistați pozitiv la un test pentru coronavirus. Infectații, deocamdată asimptomatici, își desfășurau activitatea la un abator din Diessen, în nord-vestul Germaniei. Nu se cunoaște încă numărul românilor contaminați cu COVID-19.

„Toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici și beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă. Potrivit datelor comunicate de misiunea diplomatică, demersurile autorităților germane competente pentru investigarea și gestionarea situației sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autoritățile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context”, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

57 de români care lucrează la un abator din Dissen, Germania, sunt infectaţi cu COVID-19

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.fair-arbeiten.eu/)

Vin informaţii noi de la abatorul din localitatea Dissen, din nord-vestul Germaniei. În urma testelor efectuate, 57 de muncitori români sunt infectaţi cu COVID-19.

Autorităţile germane au transmis că niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Toţi cei 57 de lucrători se află în carantină, iar de asigurarea hranei şi a celor de trebuinţă vieţii de zi cu zi se ocupă compania pentru care munceau.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Operaţiunea sparanghelul fâsâie! Românii, protest în Germania

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.general-anzeiger-bonn.de/

Vedem că românii plecați la muncă în Germania, la cules de sparanghel și căpșuni, în plină stare de urgență, printr-un culoar bine determinat și tolerat de putere, au simțit acum că au fost păcăliți. Credeau bieții muncitori că dacă se sacrifică în pandemie și sunt lăsați să plece e de bine, e hotărât de sus și vor câștiga bani frumoși iar nemții vor avea grijă de ei.

Uite că nu s-a întâmplat tocmai așa! În ultimele săptămâni, nemulțumirea românilor zilieri pe plantațiile germanilor a erupt. Zilele trecute, zeci de români zilieri în zona Bornheim din Germania au oprit lucrul și au ieșit la protest, susţinând că patronul neamț i-a păcălit. Nu le-a oferit nici salariile promise, iar condițiile de cazare sunt sub orice limită, mai ales acum când se impun anumite standarde anticoronavirus.

Se precizează în media germană că peste 100 de români au întrerupt lucrul, nemaivrand să intre la cules. Spun oamenii că s-au trezit că li s-au dat 250 de euro pentru o lună de muncă, în loc de 1.800 de euro cât li se promisese.

Românii nu mai suportă nici condițiile de cazare, care dispun de instalații sanitare infecte iar în camere stau câte cinci persoane. Mă întreb dacă, până la urmă, vreun pui de guvernant liberal va răspunde pentru această bătaie de joc care s-a chemat „operațiunea sparanghelul”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!