Connect with us

ACTUALITATE

Semnal. Lipsa unor medicamente esenţiale pune în pericol viaţa bolnavilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: blogspot.com)

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa şi membru în Comisia pentru Familie şi Sănătate din cadrul Parlamentului României, a atras atenţia actualei puteri că mulţi bolnvi din ţara noastră, dependenţi de anumite medicamente, au de suferit.

Este vorba de zeci de mii de omeni care suferă de afecţiuni ale tiroidei şi care au nevoie de medicamentul numit „Euthyrox”, indispensabil în astfel de boli şi care, de mai bine de trei luni, a dispărut din farmacii.

Spune parlamentara că viaţa acestor pacienţi este pusă în pericol, în condiţiile în care persoanele asigurate şi care suferă de afecţiuni ale glandei tiroide au dreptul să obţină „Euthyrox” în regim de gratuitate.

„Se vorbeşte că s-a făcut un import masiv de Euthyrox. Această cantitate pare foarte mare când se ia în calcul numărul de cutii. Dar, dacă împărțim numărul de cutii la numărul de farmacii existente în România, se ajunge ca în fiecare unitate să ajungă 2-3 cutii. Gândiți-vă că pe o rețetă, pe o prescripție medicală, care se poate elibera pe o perioadă de trei luni, pacientul trebuie să ia 90 de comprimate. Este imposibil ca pacienții care au nevoie de Euthyrox să aibă acces la acest medicament.

Problema am semnalat-o și am discutat-o de nenumărate ori cu factorii guvernamentali, nu s-a luat nicio măsură până acum. Nu numai Euthyrox-ul este deficitar, există o gamă largă de medicamente care nu se găsesc. Un exemplu ar mai fi tratamentele pentru diabetici, substanţe uzuale până la urmă.

Deși domnul ministru al Sănătății ne promite că va lua măsuri nu am văzut niciuna până acum. Pentru Euthyrox nu există alternativă, nu are înlocuitor, așa cum există pentru alte medicamente”, a declarat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT