Connect with us

ACTUALITATE

Semnal. Lipsa unor medicamente esenţiale pune în pericol viaţa bolnavilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: blogspot.com)

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa şi membru în Comisia pentru Familie şi Sănătate din cadrul Parlamentului României, a atras atenţia actualei puteri că mulţi bolnvi din ţara noastră, dependenţi de anumite medicamente, au de suferit.

Este vorba de zeci de mii de omeni care suferă de afecţiuni ale tiroidei şi care au nevoie de medicamentul numit „Euthyrox”, indispensabil în astfel de boli şi care, de mai bine de trei luni, a dispărut din farmacii.

Spune parlamentara că viaţa acestor pacienţi este pusă în pericol, în condiţiile în care persoanele asigurate şi care suferă de afecţiuni ale glandei tiroide au dreptul să obţină „Euthyrox” în regim de gratuitate.

„Se vorbeşte că s-a făcut un import masiv de Euthyrox. Această cantitate pare foarte mare când se ia în calcul numărul de cutii. Dar, dacă împărțim numărul de cutii la numărul de farmacii existente în România, se ajunge ca în fiecare unitate să ajungă 2-3 cutii. Gândiți-vă că pe o rețetă, pe o prescripție medicală, care se poate elibera pe o perioadă de trei luni, pacientul trebuie să ia 90 de comprimate. Este imposibil ca pacienții care au nevoie de Euthyrox să aibă acces la acest medicament.

Problema am semnalat-o și am discutat-o de nenumărate ori cu factorii guvernamentali, nu s-a luat nicio măsură până acum. Nu numai Euthyrox-ul este deficitar, există o gamă largă de medicamente care nu se găsesc. Un exemplu ar mai fi tratamentele pentru diabetici, substanţe uzuale până la urmă.

Deși domnul ministru al Sănătății ne promite că va lua măsuri nu am văzut niciuna până acum. Pentru Euthyrox nu există alternativă, nu are înlocuitor, așa cum există pentru alte medicamente”, a declarat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT