Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Şofer de autobuz din Dâmboviţa, prins băut la volan în judeţul Călăraşi

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Călăraşi

Poliţiştii din judeţul Călăraşi au controlat, în zilele de 20 şi 21 mai, 230 de autovehicule, în cadrul unei acţiuni care a vizat respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de COVID-19 în domeniul transportului rutier de mărfuri şi de persoane.

Cu această ocazie, oamenii legii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut un permis de conducere şi au retras un certificat de îmatriculare. A rămas pieton pentru următoarele 90 de zile un şofer de 46 de ani, din judeţul Dâmboviţa. Acesta conducea un autobuz fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, nu a respectat prevederile legale privind utilizarea cartelei tahograf.

Totodată, operatorul de transport a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a achitat taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinietă) și pentru că a permis plecarea în cursă a conducătorului auto sub influența băuturilor alcoolice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Elevii de la Școala Unirea, județul Călărași, au primit tablete și ghiozdane de la Salvați Copiii

Publicat

pe

Organizația Salvați Copiii a asigurat tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, precum și ghiozdane echipate cu materiale didactice, pentru cei 160 de copii de la Școala din comuna Unirea, județul Călărași.

„În școala noastră învață mulți elevi care provin din familii monoparentale, cu greutăți financiare, iar pentru ei școala online presupune costuri pe care familiile nu le pot suporta. Mulți copii fac naveta cu microbuzul până la școală, 20 de kilometri zilnici, dar măcar așa pot participa la ore. Educația online e mai restrictivă pentru ei, de aceea sunt importante tabletele de la Salvați Copiii”, a spus Liliana Alexandru – directorea Școlii Nr. 1 Unirea.

Organizația Salvați Copiii a dotat până în prezent 52 de școli din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Suceava, Timiș, Vaslui și din București cu tablete și ghiozdane pentru elevi, kituri de igienă și protecție și alte materiale necesare, precum și cursuri de pregătire pentru profesori în vederea asigurării lecțiilor online.

Alte 38 de școli au făcut apel la sprijinul Salvați Copiii, pentru a asigura acces egal și nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii. Acestea au nevoie de tablete și alte dispozitive de predare online, măști și produse dezinfectante. Ne puteți ajuta să ajungem și la ei, printr-o sponsorizare sau donație.

Companiile care vor să își ofere suportul pot completa contractul de sponsorizare și trimite la secretariat@salvaticopiii.ro.

„Datele provizorii prelucrate de INS arată că, la începutul acestui an, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală, iar criza pandemică agravează abandonul școlar. Neparticiparea școlară are efecte sociale dramatice și afectează o generație întreagă, de aceea am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală.Educația copiilor nu poate fi sacrificată, în nicio situație!”, a declarat Gabriela Alexandrescu – președinte executiv Salvați Copiii România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul în funcție al municipiului Călărași a murit din cauza COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Digi FM

Daniel Drăgulin, primarul în funcție al municipiului Călăraș, a murit în această dimineață, după ce a fost infectat cu coronavirus. Edilul avea 59 de ani și a contactat SARS-Cov-2 în timpul campaniei electorale. Daniel Drăgulin suferea de diabet.

Trupul neînsuflețit va fi depus marți, 13 octombrie, la ora 16:00, la Capela Cimitirului Central.

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu sunt rugați să folosească măști de protectie și să respecte regulile de distanțare. Accesul se va face din strada Sloboziei, ieșirea urmând a se realiza pe strada I.H. Rădulescu. Accesul publicului la capelă (în exteriorul ei) se va putea face până miercuri, 14 octombrie, ora 10:00.

Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sfânta Anastasia, miercuri, 14 octombrie, de la ora 12:00. Slujba de înhumare va fi un eveniment privat”, precizează Primăria Călărași într-un mesaj postat pe Facebook.

Alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Călărași au fost câștigate de Marius Grigore Dulce, candidatul PSD.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!