Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ordonanțele militare și protocoalele confuze au omorât un tânăr de 21 de ani

Publicat

pe

Foto arhivă

L-am văzut pe domnul ministru Vela, atât cât ne-a permis masca pe care o avea pe față, cum divaga ironic și cum argumenta măsurile luate de Guvernul din care face parte în perioada stării de urgență. Nu este primul politician liberal, membru al Executivului, care sfidează Parlamentul, până la urmă pe cei aduși acolo de popor.

Apropo de măsuri și gestionarea pandemiei, știe ministrul Vela că, din cauza ordonanțelor militare și a unor protocoale confuze, un tânăr de 21 de ani din Văleni de Munte, județul Prahova, a murit? Că un copil de numai câteva săptămâni a rămas fără tată fiindcă autoritățile, într-o cumplită bulibășeală, l-au plimbat pe biletul bărbat, în patru zile, pe la cinci spitale din trei orașe? Că medicii l-au suspectat de COVID-19, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea bieților oameni care au ajuns la spital în această cumplită perioadă? Și cum ordonanțele nu prea le-au permis cadrelor medicale decât să urmeze anumite proceduri, tânărul Sabin Ciucă a murit cu zile. Suferise o complicație generată de o pancreatită. Avea nevoie urgentă de efectuarea unei intervenții chirurgicale. Dar nu s-a putut, fiindcă nu i -au permis protocoalele! Așa că a trebuit să completeze la formulare și a primit un anume tratament prin ambulanțe și prin curțile spitalelor pe unde a fost plimbat. Familia tânărului dispărut este distrusă. La două luni de la deces, nu s-a găsit încă un vinovat de moartea acestuia.

Niciun medic care l-a tratat cu ignoranță și frică de coronavirus, invocând ordonanțele militare, nu a fost audiat. Din câte am aflat, doar Direcția de Sănătate Publică Prahova a reușit să finalizeze ancheta și să aplice sancțiuni la două din cele cinci spitale pe unde a fost plimbat bietul tânăr în numele unor protocoale. Astea sunt adevăratele probleme ale țării. Pentru ca ele să nu mai existe avem democrație, libertate, instituții, alegeri și aleși în funcții. Pentru ca romanul, cu coronavirus sau fără, să nu sufere, să nu fie tratat cu sictir!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

62 de pacienți COVID-19 pot cere externarea din Spitalul Pucioasa

Publicat

pe

La Pucioasa, sunt internate 62 de pacienți cu COVID-19, care, în conformitate cu decizia Curții Constituționale a României, pot solicita externarea și tratamentul la domiciliu. Consideră primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, că spitalul ar trebui să fie scos din sistemul de unități medicale tip suport COVID-19.

Spune edilul că sunt sute de bolnavi din zona de nord a județului Dambovita care suferă de diferite afecțiuni și care au nevoie de tratament și supraveghere medicală. Mai mult, nu mai există în acest spital, neajutat până acum de reprezentanții Ministerul Sănătății, materiale de protecție anti coronavirus.

Citește în continuare

ACTUALITATE

TelVerde pentru sesizarea situațiilor de încălcare a normelor de protecție sanitară

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor și Internelor a înființat o linie telefonică TelVerde – 0800.800.165, la care cetățenii să poată sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19. În numai două zile, s-au primit deja zeci de apeluri, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție în București și în 13 județe din țară.

„În următoarele două săptămâni, se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber. O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar. Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!