Connect with us

ACTUALITATE

Ordonanțele militare și protocoalele confuze au omorât un tânăr de 21 de ani

Publicat

pe

Foto arhivă

L-am văzut pe domnul ministru Vela, atât cât ne-a permis masca pe care o avea pe față, cum divaga ironic și cum argumenta măsurile luate de Guvernul din care face parte în perioada stării de urgență. Nu este primul politician liberal, membru al Executivului, care sfidează Parlamentul, până la urmă pe cei aduși acolo de popor.

Apropo de măsuri și gestionarea pandemiei, știe ministrul Vela că, din cauza ordonanțelor militare și a unor protocoale confuze, un tânăr de 21 de ani din Văleni de Munte, județul Prahova, a murit? Că un copil de numai câteva săptămâni a rămas fără tată fiindcă autoritățile, într-o cumplită bulibășeală, l-au plimbat pe biletul bărbat, în patru zile, pe la cinci spitale din trei orașe? Că medicii l-au suspectat de COVID-19, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea bieților oameni care au ajuns la spital în această cumplită perioadă? Și cum ordonanțele nu prea le-au permis cadrelor medicale decât să urmeze anumite proceduri, tânărul Sabin Ciucă a murit cu zile. Suferise o complicație generată de o pancreatită. Avea nevoie urgentă de efectuarea unei intervenții chirurgicale. Dar nu s-a putut, fiindcă nu i -au permis protocoalele! Așa că a trebuit să completeze la formulare și a primit un anume tratament prin ambulanțe și prin curțile spitalelor pe unde a fost plimbat. Familia tânărului dispărut este distrusă. La două luni de la deces, nu s-a găsit încă un vinovat de moartea acestuia.

Niciun medic care l-a tratat cu ignoranță și frică de coronavirus, invocând ordonanțele militare, nu a fost audiat. Din câte am aflat, doar Direcția de Sănătate Publică Prahova a reușit să finalizeze ancheta și să aplice sancțiuni la două din cele cinci spitale pe unde a fost plimbat bietul tânăr în numele unor protocoale. Astea sunt adevăratele probleme ale țării. Pentru ca ele să nu mai existe avem democrație, libertate, instituții, alegeri și aleși în funcții. Pentru ca romanul, cu coronavirus sau fără, să nu sufere, să nu fie tratat cu sictir!

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT