Connect with us

ACTUALITATE

Cazuri COVID-19, confirmate printre angajații unui abator de păsări din Dâmbovița

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a primit, săptămâna aceasta, confirmarea că testele pentru COVID-19 au ieșit pozitive în cazul a două femei de naționalitate vietnameză, angajate ale unui abator de păsări din comuna Crevedia.

Ieri – 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică şi în acelaşi timp s-a efectuat şi un control igienico-sanitar, care a evidenţiat că, la nivel de fabrică, au fost implementate măsurile de prevenire impuse de autorități, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor, ceea ce a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Pentru acest motiv, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei.

„În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate, din care 3 de la locul de muncă si 69 din spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală.

S-a impus efectuarea dezinfecţiei terminale a spaţiilor de cazare, a celor de lucru şi a spaţiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar şi întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri operaţionale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmbovița.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat: Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

De

Premieră realizată în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

În data de 17 aprilie 2024 s-a efectuat o intervenție chirurgicală ce a constat în artroplastie totală inversată de umăr, act intervențional cu o complexitate ridicată.

Pacienta, în vârstă de 70 de ani, victima unui accident rutier soldat cu o fractură de col chirurgical de humerus în patru părți Neer i s-a implantat această proteză de umăr.

Se internează în data de 16 aprilie 2024, este optimizată preoperator din punct de vedere medical și benefIciază de investigații preoperatorii paraclinice de înaltă specialitate (incidențe radiologice specifice, examen computer tomograf cu reconstrucție 3-D).

Pacientei i-a fost implantată o proteză totală de umăr inversată, ale cărei componente constau într-o plăcuță fixată la omoplat cu o ancoră și doua șuruburi auto-blocante- după o preparare în prealabil a glenei humerale, o glenosferă (o bilă metalică RMN -compatibilă ce se articulează cu cupa humerală prin intermediul unui insert de polietilenă înalt cross – linkată) și o tijă humerală necimentată de fracturi ( fracture stem) din titan poros prevăzută cu un orificiu ce permite
re- atașarea tuberculilor humerali pe care se inseră cei patru mușchi ai coafei rotatorii a umărului, la această tijă conectîndu-se cupa și insertul mai sus menționat.
Evoluția postoperatorie clinico-radiologică este favorabilă, pacienta urmând a fi externată la 48 de ore cu recomandarea de reevaluare prin ambulatoriul de specialitate în vederea stabilirii programului specific de recuperare.

Protezarea de umăr la pacienții ce au astfel de indicație chirurgicală aduce beneficii mult superioare în ceea ce privește recuperarea funcțională ulterioară cu impact asupra imbunătățirii calității vieții pacientului.

Echipa chirurgicală ce a realizat această intervenție a fost condusă de domnul doctor Mertic Ionuț, medic primar în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie, supervizat de mentorul său, domnul doctor Hera Alexandu, medic primar ortoped din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni București și doamna doctor Ecaterina Petrescu, medic primar ATI.

De asemenea, demn de menționat și lăudat este și profesionalismul echipei din cadrul Secției de Chirurgie Generală a spitalului nostru. În ultimul an, s-au diversificat intervențiile chirurgicale laparoscopice ce se realizează la nivelul unității noastre. Pe lângă colecistectomia laparascopică ce se efectuează de peste 30 ani în această unitate, în urmă cu an s-a realizat prima apendicectomie laparoscopică și în urmă cu o săptămână s-a realizat prima hernie inghinală laparoscopică.

Cu siguranță nivelul de performanță este într-o continuă creștere la nivelul unității noastre datorită nivelului de pregătire și interesului personalului medical de a acorda un act medical de calitate.

Ne mândrim și există un interes continuu din partea conducerii de a susține corpul medical, de a a diversifica serviciile medicale ce sunt oferite și de a îmbunătăți calitatea actului medical oferit pacientului ce se adresează unității noastre.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite