Connect with us

Dâmboviţa

Cele trei evenimente ale lunii mai care au marcat istoria, în viziunea liderului PNL Târgoviște

Publicat

pe

Mare noroc au liberalii dâmboviţeni cu Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestui partid pentru postul de primar al municipiului, cu faptul că, din când în când, apare în faţa presei pentru a păstra vie imaginea formaţiunii liberale ocupată acum cu guvernarea.

Trebuie să amintim că, în ultimele luni sau cel puţin de când este conjunctural la putere, PNL Dâmboviţa a uitat de comunicare sau cel puţin o practică deficitar. Bafta lor că îi mai scoate din încurcătură Cotinescu, aşa cum a făcut-o şi astăzi pe platforma zoom.

Liderul liberal, cu obişnuita-i vervă, a pus pe tapet probleme de ordin local, a „muşcat”, aşa cum procedează un „animal politic pur sânge” din adversari, respectiv din reprezentanţii administraţiei social-democrate târgoviştene, şi a evidenţiat, nici nu se putea altfel, rezultatele guvernării liberale în zodia pandemiei.

Aurelian Cotinescu a mai scos în relief trei evenimente mari sau mici, care au marcat evoluţia partidului, pe unele le-au sărbătorit liberalii pe altele doar le-au amintit. A vorbit întâi despre celebrarea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, despre rolul liberalilor, al Brătienilor, în înfăptuirea Marii Unirii, în crearea României moderne. A precizat Cotinescu că sunt „mândri de trecutul nostru, de rădăcinile noastre şi ne propunem să fim la înălţimea istoriei noastre”.

Tot la capitolul evenimente importante, a fost clasificat şi mitingul cu parole organizat acum un an de PSD în municipiul Târgovişte. Manifestare amplu comentată şi criticată, de la care a pornit o reacţie în lanţ împotriva social-democraţilor, care a avut ca rezultat, cel puţin în municipiul Tâtgovişte, un scor prost la alegerile europarlamentare pentru PSD.

Spune preşedintele PNL Târgovişte că, din păcate, municipiul nostru a devenit celebru nu datorită frumuseţii sale, nu pentru dezvoltarea economică, turistică sau universitară sau pentru nivelul de trai ridicat, ci pentru mitingul la care au participat Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, când „oraşul a fost amanetat pentru o zi”. A precizat liderul liberal că nici până astăzi nu s-a aflat cine sunt cei care se fac vinovaţi de închiderea oraşului şi de organizarea acelui miting cu parole. Nici noi nu am aflat oficial, domnule Cotinescu, dar ştim cine sunt, persoane care sunt bine mersi, cu bani, afaceri şi pensii barosane.

Expozeul online al lui Aurelian Cotinescu a continuat cu un alt eveniment considerat important: alegerile europarlamentare, când PNL a câştigat detaşat scrutinul, debusolând PSD până în ziua de azi.

„A fost o revenire la normalitate, o armonizare a lucrurilor, a societăţii, a situaţiei politice din România. A fost momentul de la care PSD a coborât constant în preferinţele electoratului român”, a adăugat Aurelian Cotinescu.

Aceste lucruri, a spus preşedintele PNL Târgovişte, nu trebuie uitate, pentru că au o importanţă deosebită în conştiinţa locală şi naţională.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT