Connect with us

Dâmboviţa

Cele trei evenimente ale lunii mai care au marcat istoria, în viziunea liderului PNL Târgoviște

Publicat

pe

Mare noroc au liberalii dâmboviţeni cu Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestui partid pentru postul de primar al municipiului, cu faptul că, din când în când, apare în faţa presei pentru a păstra vie imaginea formaţiunii liberale ocupată acum cu guvernarea.

Trebuie să amintim că, în ultimele luni sau cel puţin de când este conjunctural la putere, PNL Dâmboviţa a uitat de comunicare sau cel puţin o practică deficitar. Bafta lor că îi mai scoate din încurcătură Cotinescu, aşa cum a făcut-o şi astăzi pe platforma zoom.

Liderul liberal, cu obişnuita-i vervă, a pus pe tapet probleme de ordin local, a „muşcat”, aşa cum procedează un „animal politic pur sânge” din adversari, respectiv din reprezentanţii administraţiei social-democrate târgoviştene, şi a evidenţiat, nici nu se putea altfel, rezultatele guvernării liberale în zodia pandemiei.

Aurelian Cotinescu a mai scos în relief trei evenimente mari sau mici, care au marcat evoluţia partidului, pe unele le-au sărbătorit liberalii pe altele doar le-au amintit. A vorbit întâi despre celebrarea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, despre rolul liberalilor, al Brătienilor, în înfăptuirea Marii Unirii, în crearea României moderne. A precizat Cotinescu că sunt „mândri de trecutul nostru, de rădăcinile noastre şi ne propunem să fim la înălţimea istoriei noastre”.

Tot la capitolul evenimente importante, a fost clasificat şi mitingul cu parole organizat acum un an de PSD în municipiul Târgovişte. Manifestare amplu comentată şi criticată, de la care a pornit o reacţie în lanţ împotriva social-democraţilor, care a avut ca rezultat, cel puţin în municipiul Tâtgovişte, un scor prost la alegerile europarlamentare pentru PSD.

Spune preşedintele PNL Târgovişte că, din păcate, municipiul nostru a devenit celebru nu datorită frumuseţii sale, nu pentru dezvoltarea economică, turistică sau universitară sau pentru nivelul de trai ridicat, ci pentru mitingul la care au participat Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, când „oraşul a fost amanetat pentru o zi”. A precizat liderul liberal că nici până astăzi nu s-a aflat cine sunt cei care se fac vinovaţi de închiderea oraşului şi de organizarea acelui miting cu parole. Nici noi nu am aflat oficial, domnule Cotinescu, dar ştim cine sunt, persoane care sunt bine mersi, cu bani, afaceri şi pensii barosane.

Expozeul online al lui Aurelian Cotinescu a continuat cu un alt eveniment considerat important: alegerile europarlamentare, când PNL a câştigat detaşat scrutinul, debusolând PSD până în ziua de azi.

„A fost o revenire la normalitate, o armonizare a lucrurilor, a societăţii, a situaţiei politice din România. A fost momentul de la care PSD a coborât constant în preferinţele electoratului român”, a adăugat Aurelian Cotinescu.

Aceste lucruri, a spus preşedintele PNL Târgovişte, nu trebuie uitate, pentru că au o importanţă deosebită în conştiinţa locală şi naţională.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT