Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cele trei evenimente ale lunii mai care au marcat istoria, în viziunea liderului PNL Târgoviște

Publicat

pe

Mare noroc au liberalii dâmboviţeni cu Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestui partid pentru postul de primar al municipiului, cu faptul că, din când în când, apare în faţa presei pentru a păstra vie imaginea formaţiunii liberale ocupată acum cu guvernarea.

Trebuie să amintim că, în ultimele luni sau cel puţin de când este conjunctural la putere, PNL Dâmboviţa a uitat de comunicare sau cel puţin o practică deficitar. Bafta lor că îi mai scoate din încurcătură Cotinescu, aşa cum a făcut-o şi astăzi pe platforma zoom.

Liderul liberal, cu obişnuita-i vervă, a pus pe tapet probleme de ordin local, a „muşcat”, aşa cum procedează un „animal politic pur sânge” din adversari, respectiv din reprezentanţii administraţiei social-democrate târgoviştene, şi a evidenţiat, nici nu se putea altfel, rezultatele guvernării liberale în zodia pandemiei.

Aurelian Cotinescu a mai scos în relief trei evenimente mari sau mici, care au marcat evoluţia partidului, pe unele le-au sărbătorit liberalii pe altele doar le-au amintit. A vorbit întâi despre celebrarea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, despre rolul liberalilor, al Brătienilor, în înfăptuirea Marii Unirii, în crearea României moderne. A precizat Cotinescu că sunt „mândri de trecutul nostru, de rădăcinile noastre şi ne propunem să fim la înălţimea istoriei noastre”.

Tot la capitolul evenimente importante, a fost clasificat şi mitingul cu parole organizat acum un an de PSD în municipiul Târgovişte. Manifestare amplu comentată şi criticată, de la care a pornit o reacţie în lanţ împotriva social-democraţilor, care a avut ca rezultat, cel puţin în municipiul Tâtgovişte, un scor prost la alegerile europarlamentare pentru PSD.

Spune preşedintele PNL Târgovişte că, din păcate, municipiul nostru a devenit celebru nu datorită frumuseţii sale, nu pentru dezvoltarea economică, turistică sau universitară sau pentru nivelul de trai ridicat, ci pentru mitingul la care au participat Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, când „oraşul a fost amanetat pentru o zi”. A precizat liderul liberal că nici până astăzi nu s-a aflat cine sunt cei care se fac vinovaţi de închiderea oraşului şi de organizarea acelui miting cu parole. Nici noi nu am aflat oficial, domnule Cotinescu, dar ştim cine sunt, persoane care sunt bine mersi, cu bani, afaceri şi pensii barosane.

Expozeul online al lui Aurelian Cotinescu a continuat cu un alt eveniment considerat important: alegerile europarlamentare, când PNL a câştigat detaşat scrutinul, debusolând PSD până în ziua de azi.

„A fost o revenire la normalitate, o armonizare a lucrurilor, a societăţii, a situaţiei politice din România. A fost momentul de la care PSD a coborât constant în preferinţele electoratului român”, a adăugat Aurelian Cotinescu.

Aceste lucruri, a spus preşedintele PNL Târgovişte, nu trebuie uitate, pentru că au o importanţă deosebită în conştiinţa locală şi naţională.

ALEGERI

Corneliu Ştefan, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Publicat

pe

Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, dar ne vin semnale că cel care care a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița este deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița. Târgoviștea rămâne sub administrație PSD. Victoria îi aparține lui Cristian Daniel Stan.

Sunt o serie de localității unde social-democrații au bătut adversarii cu scoruri fabuloase. Razvad, Gura Ocniței, Corbii Mari, Malu cu Flori, cu toată zbaterea candidatului liberal, a fost recâștigat de primarul în funcție, Ion Constantin, Bărbulețu, Râul Alb, Dragomirești au rămas la PSD. Și lista este lungă.

Apar surprize de la Șelaru, unde se pare că Florian Duțică a fost scos pe tușă de candidatul PRO România. La fel și la Vârfuri.

Primarul Pucioasei, social-democratul Constantin Ana a îngenuncheat adversarii. PSD a învins și la Fieni, Buciumeni și Pietroșița.

La Voinești, Dănuț Gabriel Sandu, care a preferat să candideze din postura de independent, a scos peste 90%.

Deputatul Marian Ţachianu revine în fruntea Primăriei Braniștea cu peste 80% din voturile exprimate. Municipiul Moreni rămâne la PSD. Constantin Dinu câștigă într-o luptă crâncenă.

Citește în continuare

ALEGERI

Candidații PSD Dâmbovița reclamă că nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilor

Publicat

pe

de

Candidații PSD din mai multe secții de votare din județ nu sunt lăsați să asiste la operațiunea de numărare a voturilor.

Trebuie să menționăm ca PSD Dâmboviţa a solicitat încă din data de 24 septembrie admiterea în secțiile de vot a candidaților partidului, în acest sens existând și o cerere către Biroul Electoral Județean Dâmbovița.

Chiar dacă cererile sunt făcute în temeiul legii, în acest sens existând și un răspuns al Autorității Electorale Permanente care arată clar că toți candidații pot asista la procesul de numărare a voturilor până la încheierea proceselor verbale, președinții unor secții de votare din județ le refuză reprezentanților PSD acest drept.

PSD Dâmbovița solicită Biroul Electoral Județean Dâmbovița să ia atitudine în acest caz și să ceară președinților birourilor electorale de circumscripție să respecte legea și să permită candidaților PSD să asiste la procesul de numărare a voturilor.

PSD Dâmboviţa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!