Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Primar Voinești: Este inuman să-i ținem pe credincioși în afara bisericilor!

Publicat

pe

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, vicepreședinte PSD Dâmbovița, consideră că măsura prin care drept credincioșilor nu li se permite, în perioada stării de alertă, să intre în așezămintele de închinăciune, respectând regulile de igienă și distanțare socială, este cel puțin ciudată, în condițiile în care, în alte situații, mult mai riscante, normele nu se aplică.

Deja, în rândul cetățenilor au apărut nemulțumiri în acest sens. Oamenii au voie să participe, respectând restricțiile impuse, doar la slujbe care se țin în curțile bisericilor. Spune primarul Gabriel Dănuț Sandu că este inuman să îi ținem pe românii cu credință și încredere în Dumnezeu, fie ploaie, fie vânt, afară, în fața sfintelor lăcașe.

„Nu înțeleg de ce nu se aplică aceleași reguli de restricție și în cazul supermarket-urilor unde, zilnic, intră mii de cumpărători care zăbovesc în interior, căutându-și cele de trebuință, zeci de minute. Cred că ar trebui să fim mai deschiși, mai atenți la lucrurile sensibile, la ceea ce românul a respectat și cinstit dintotdeauna, și anume credința în Dumnezeu și în Sfânta Biserică”, ne-a precizat Gabriel Dănuț Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. SS

    mai 27, 2020 at 6:41 pm

    Este inuman sa te folosesti in continuare de credinciosi pt propaganda psd-ista! Este inuman sa va folositi voi si biserica ortodoxa de cetatenii nevoiasi si sa-i manipulati! 30 de ani i-ati saracit si prostit si acum vreti sa-i bagati in spitalele promise si nerealizate sau sa-i trimiteti direct la groapa? Pai cine va mai voteaza „crestinilor” daca si cei saraci, carora nu le-a mai ramas decat ruga la ceruri va parasesc? Toate tarile civilizate au inteles sa respecte regulile de igiena ale momentului, catolicii au inlocuit apa sfintita cu dezinfectant, lingurita cu fursecul … numai voi sunteti criminali din „dragoste”! Opriti-va a mai face rau tarii si poporului! Ura ce ati acumulat-o datorita lacomiei nu va mai disparea niciodata! Incetati sa va mai prefaceti ca va pasa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!