Connect with us

ACTUALITATE

Coronavirus – Măsuri de protecție în supermarket-urile din România

Publicat

pe

În ultimele două luni, magazinele au fost silite să respecte măsurile de protecție impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului. Lanțurile de supermarketuri din România au pus în aplicare reguli și măsuri pentru a proteja atât angajații, cât și clienții.

În primul rând, au delegat responsabili pentru a se asigura că persoanele poartă masca de protecție. Clienții care nu poartă masca nu sunt lăsați să intre în supermarket Protecția gurii și a nasului este necesară și în comerțul cu amănuntul, și în magazinele sau în piețele din orașe.

Unele magazine mai mici au făcut excepții pentru clienții care nu aveau încă mască de protecție, deși aceasta este obligatorie în spații închise. Totuși acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar, românii par să adere la noul regulament. O asemenea obligație probabil va rămâne în vigoare o perioadă îndelungată de timp, deci oamenii trebuie să se obișnuiască. Așa cum medicii poartă masca chirurgicală ore în șir când sunt în sala de operație și nici nu mai bagă de seamă că o au, pentru că s-au obișnuit cu ea, tot așa și oamenii sunt nevoiți să se obișnuiască.

O mască de protecție nu costă prea mult, deci ar putea fi achiziționată de oricine. Purtarea măștii în spații publice este o măsură importantă în lupta împotriva extinderii ulterioare a coronavirusului. Prin folosirea lor se poate reduce răspândirea germenilor, prin infecția cu picături de salivă de la persoanele care sunt deja infectate. De asemenea și respectarea altor măsuri de igienă poate ajuta în prevenirea răspândirii virusului corona.

În magazine deja se comercializează măști de protecție de unică folosință sau din material textil, din bumbac, la diferite prețuri. Acestea pot fi cumpărate de clienții care sunt în căutarea unor astfel de produse. De asemenea, nu lipsesc produsele de dezinfectare a mâinilor, alcoolul medicinal și alte articole de acest fel.

La anumite raioane (de legume-fructe, panificație) există un dispenser mănuși de unică folosință cu senzor infraroșu care umflă cu aer mănușa, astfel ea se poate aplica ușor pe mână. Metoda este utilă, conferă protecție maximă și previne contaminarea produselor.

Centrele comerciale și supermarket-urile au pus în aplicare măsurile de salubrizare, consolidarea circulației aerului din interior, eliminarea gunoiului, asigurarea curățeniei mediului în toate zonele. Acum mai mult ca niciodată se acordă o mai mare atenție curățării și dezinfectării suprafețelor, a coșurilor de gunoi și a obiectelor sanitare. Personalul din supermarket, personalul de lucru și casierele acordă o atenție deosebită igienei mâinilor și altor activități de protecție a sănătății proprii.

În ultimile două luni au fost vândute foarte multe mănuși de unică folosință pentru protecția mâinilor în farmacii. Despre acestea s-a spus că au rolul de a împiedica răspândirea infecției cu noul coronavirus. Dar oare este chiar așa? Unii spun că ele ar putea crește riscul de infecție pentru că nu sunt utilizate corespunzător. Foarte mulți români poartă mănuși de unică folosință în magazine. Ei vor să se protejeze de infecția cu virusul corona, însă ulterior fac greșeala de a-și atinge fața cu mâinile și astfel virusul poate ajunge prin gură sau căile nazale în corp.

Personalul medical folosește mănuși de unică folosință doar pentru a evita contaminarea cu sânge și lichide ale corpului. După folosirea lor, urmează o etapă de dezinfectare și spălare a mâinilor. Prin urmare, oamenii trebuie să înțeleagă că mănușile de unică folosință nu oferă protecție foarte bună și nu pot înlocui regulile de igienă.

Un alt lucru pe care oamenii trebuie să-l știe este că mănușile de unică folosință produc un disconfort la mâini. Probabil oamenii deja au observat că după puțin timp mâinile transpiră din cauza purtării mănușilor. Căldura și mediul umed sunt factori care facilitează condiții de viață ideale pentru dezvoltarea bacteriilor.

Mai mult decât atât, s-a spus despre mănușile de unică folosință că trebuie schimbate de câteva ori pe zi. Prin purtarea lor, într-o scurtă perioadă de timp, pe mănuși există mai multe bacterii decât pe mâini. Specialiștii spun că microbii se lipesc de mâini și încheieturi. Cel mai bine este să vă spălați în mod frecvent pe mâini cu apă și săpun sau să vă dezinfectați cu gel de igienizare, decât să purtați mănuși de unică folosință.

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Leroy Merlin a deschis în 14 mai magazinul din Târgoviște. 5 motive pentru care poate deveni magazinul tău preferat de bricolaj

Publicat

pe

de

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a deschis, vineri – 14 mai 2021, cel de-al 19-lea magazin din România, în municipiul Târgoviște.

Noul magazin este situat pe strada Laminorului numărul 93 și va fi deschis de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta și care te vor ajuta la organizarea cumpărăturilor tale pentru casă și grădină.

1. Ce produse vei găsi?

În noul magazin Leroy Merlin Târgoviște vei avea la dispoziție o ofertă diversificată de peste 25.000 de produse din categorii de interes precum: materiale de construcții, produse pentru grădină, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Astfel, vei avea posibilitatea de a găsi cât mai multe produse pentru casă și grădină într-un singur loc, în condiții de maximă siguranță, evitând nevoia mai multor deplasări.

2. Ce servicii vei avea la dispoziție?

În cadrul magazinului vei putea beneficia și de alte servicii utile pentru tine, precum: serviciul gratuit de mixare vopsea, serviciul de închiriere unelte sau cel de debitare a lemnului, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări eficiente oferite de partenerul Oney, pentru achiziția de produse direct în magazin, prin cardul de credit Leroy Merlin sau credit de nevoi personale.

În plus, dacă vei face cumpărături în noul magazin, vei avea prilejul de a obține un card de client cu numeroase beneficii, printre care: retur extins la 365 de zile, livrare gratuită la cumpărături de minimum 4.000 lei și la o distanță maximă de 15 km față de magazin, dar și verificarea rapidă a stocului produselor din magazin.

3. Ce soluții alternative de cumpărături sunt disponibile?

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru o vizită mai lungă în magazinul nostru, poți apela cu încredere la una dintre soluțiile alternative de cumpărare, precum: Rezervă și Ridică, prin care îți poți rezerva produsele dorite din magazin cu ridicare personală ulterioară, Comanda telefonică – dacă îți dorești să plasezi rapid o comandă cu ridicare din magazin sau cu livrare la domiciliu sau Comanda online cu livrarea produselor la domiciliu.

4. Cu ce oferte te întâmpinăm la deschidere?

În perioada 14-31 mai, am pregătit oferte promoționale pentru zeci de produse cu ocazia deschiderii noului magazin. Te așteptăm să le descoperi!

În plus, până pe 31 mai, te invităm să îți creezi cardul de client LEROY MERLIN pe www.leroymerlin.ro/cont-card, să selectezi magazinul preferat Târgoviște și intri în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 10 vouchere de cumpărături în valoare de 500 lei fiecare.

5. Ce suprafață are noul magazin și ce zonă deservește?

Magazinul Leroy Merlin Târgoviște se desfășoară pe o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 2.000 metri pătrați vor fi alocați sectorului de materiale pentru construcții și 500 metri pătrați sectorului dedicat produselor pentru grădină. Magazinul dispune și de un număr de 264 de locuri de parcare.

Noul magazin Leroy Merlin din Târgoviște beneficiază și de o poziție avantajoasă, aflându-se în proximitatea orașelor Moreni, Pucioasa sau Găești, dar și cu acces direct din județele Argeș, Prahova și Ilfov, fiind o alternativă în plus pentru cei interesați de produsele comercializate de retailerul francez.

În plus, magazinul Leroy Merlin Târgoviște are peste 100 de angajați bine pregătiți și instruiți, care îți vor asigura consultanță pentru a beneficia de o experiență de cumpărături cât mai eficientă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT