Connect with us

OPINII

Cheful premierului, ca un păcat iertat…

Publicat

pe

Sunt un pic dezamăgit de reacția opiniei publice, a presei, în general, vizavi de episodul grotesc, cinic, sfidător al premierului Orban care, în plină pandemie, își sărbătorea în obiectivul de înaltă securitate numit Palatul Victoria, ziua de naștere. Era Ludovicul înconjurat de câțiva miniștri, care stăteau răsturnați pe fotoliii, unii chiar fumau trabuc, ca semn al grandorii.

Întâmplarea a făcut câteva valuri. S-a aprins ușor focul pe rețelele de socializare, câteva comentarii și editoriale scoase de anumiți jurnaliști. Televiziunile, nici măcar cele la care ne-am fi așteptat, nu prea au băgat în seamă subiectul. Ce mai, s-a pus batista pe țambal! A devenit gafă impardonabilă, un banal can-can.

Am constatat, ulterior, că mai important decât fenomenul deosebit de sfidător și arogant al celor întâmplate era să se afle cine a produs fotografia. Prezenta mai mult interes persoana care a imortalizat penibilul moment. Ce importanță mai avea dovada intensă a ciocoismului, a încălcării unor norme chiar de către cei care le-au emis? Să dăm de urmă fotografului! Și, uite așa, a fost manipulat cetățeanul și ocolită problema esențială…

Într-o țară civilizată, după o asemenea scenă, ar fi urmat demisia Cabinetului, valuri de nemulțumiri, poate chiar proteste stradale. La noi, nimic. Bășcălie! Am înghițit-o și pe asta. Ne-am mulțumit cu scuzele premierului Orban. Nu au fost suficiente și nu ar fi trebuit acceptate. Să apară și să spună așa, sec, fără nicio jenă, fără remușcare, că greșeala este omenească.

Păi, tovarășe Orban, noi nu te-am trimis la putere să greșești și să te scuzi apoi! Acolo trebuia să fii spumă de exemplu. Ești plătit regește din bani publici să gestionezi așa cum trebuie țara. Nu să transformi Palatul Victoria, biroul de Premier, în loc de petrecere sfidătoare!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vremurile lui… Dumnezeu cu mila!

Publicat

pe

Ciudate vremuri mai trăim și parcă toate calate pe interes! Orgoliul, ambiția, dorința de putere, de parvenire, de înavuțire cu orice preț sunt cele mai pregnante elemente ale societății. De aici și haosul în care începem să ne bălăcim. Mulți dintre cei puși pe funcții, pe diferite poziții pe care le tot clocesc de ani și ani degeaba, cred că democrația și libertățile de orice tip le aparțin și pot să le distribuie după bunul plac. Dacă apare ceva ce nu le convine, imediat găsesc soluții de contracarare, de scoatere pe tușă, cu orice preț, a celui care nu face parte din nomenclatură. Nu mai contează, de dreapta sau de stânga! De mai mulți ani, vorbim de un tot politic. Instituțiile statului care, în mod normal, ar trebui să vegheze la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, la democrație, devin simple unelte în mâna celor fără de scrupule. Apărându-i, se apără pe ele!

Trăim într-un cerc vicios, din care nu se poate ieși decât prin ceea ce unii numesc protest, revoltă, revoluție. România, din vina unora care se cred mai presus de orice, care ne-au demonstrat că democrația, de fapt, funcționează după regulile lor, este în pragul unei explozii sociale. Și nu este bine deloc! Cei care ne conduc ne-au arătat cât de mult contăm în fața lor Nici cât o ceapă degerată!

Pe bună dreptate, deputatul Victor Ponta solicită Consiliului Suprem de Apărare a Țării să se implice rapid pentru a salva țara de la colapsul economic. Criza energetică se accentuează, prețurile au luat-o spre aiurea, aproape necontrolabil, și nimeni nu face nimic. Apropo de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, când a fost vorba de alegeri, de ieșit lucrurile într-un mod nu tocmai pe placul celor care conduc, s-a întrunit imediat, la convocarea președintelui cu prelungire Klaus Iohannis, și a decretat că scrutinul electoral a fost viciat, lucru care a dus la anularea alegerilor prezidențiale și la declanșarea unor proteste fără de precedent. Când este vorba de siguranța economică, de viața de zi cu zi a celor mulți, CSAT nu mai are treabă. Nu interesează! Și ce înțelege omul simplu din toată treaba asta? Că reprezentanții puterii sunt pregătiți să intervină, să adopte măsuri urgente, dure, doar dacă le sunt pozițiile puse în pericol. În rest, Dumnezeu cu mila!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Am intrat în 2025 cu trenulețul deznădejdii…

Publicat

pe

Am intrat în noul an. Purtăm cu noi oarece urme de speranțe că va fi mai bine. Avem chiar și Guvern. Cu mici excepții, dar nedemne de băgat în seamă, același. În fruntea executivului – Marcel Ciolacu. Probabil, omul vrea să fie sigur că va duce PSD spre zona aceea de unde nu îl mai poate salva nimic. Așa cum s-a întâmplat cu PNȚcd. Drumul celor aflați la putere, pavat nici măcar cu bune intenții, duce spre nimic. Haosul și incertitudinea ne înconjoară. Nici în Occident lucrurile nu stau mai bine. Se conturează tot mai mult acel ideal ca fiecare să își vadă de propria ogradă. Numai noi nu știm cum să acționăm! Stăm cu ochii pe Bruxelles. Să vedem ce indicații vin de acolo. Mai nou, ca să fie starea de amețeală completă, privim și peste Ocean. Trump urmează să se întroneze și vine cu alte idei și viziuni despre lume și ordine.

Anularea alegerilor de către cei 9 maeștri ai constituționalității ne-a făcut și bine fiindcă a păstrat echilibrul acela firav, într-o rână cum zice românul, dar ne-a făcut și rău, ne-a adus în zona nisipurilor mișcătoare. Societatea se află într-un soi de derivă. Străzile sunt din nou inundate de proteste, de mitinguri, de oameni care cer ceva. Probabil nici ei nu știu sigur ce. Doar o undă de speranță! Și acest crez este investit în Călin Georgescu. Confuz. A rămas, din păcate, pentru mulți români, singurul reper. Și nu este deloc bine. Este un moment propice pentru anihilarea libertăților, se poate claca, strivi democrația cu însuși cel cu fața blândă ce s-ar putea să nu fie deloc blând. Și de ce am ajuns aici? Simplu. Actuala clasă politică, alcătuită într-un procent înseamnat de personalități tip „Dinu Păturică”, din indivizi puși doar pe căpătuială, invocând fals interesul comun, binele națiunii, a dezamăgit. Și nici acum nu pare să își revină. Politica a devenit un soi de meserie profesată rudimentar, fără har, fără acel simț patriotic. Suntem acolo fiindcă trebuie, fiindcă suntem cei mai tari. Consideră unii că țara și pozițiile pe care le ocupă, deloc vremelnic, li se cuvin de drept, sunt un dar, că nimic nu se mai poate fără ei… Constați cu tristețe, în varii ipostaze și situații, că sunt doar ei cu ei.

Și am ajuns aici. În acest punct mort. Iar gările existenței noastre sunt tranzitate rând pe rând, aducând deznădejde, panică, rumoare, nesiguranță, de așa-zisa Ordonanța trenuleț. Cadou de Anul Nou! O bucurie pe care ne-au făcut-o cam aceiași oameni care ne-au promis, cu câteva luni în urmă, în campaniile electorale, că nu se va întâmpla nimic rău.

Și suntem acum din nou în vâltoare. De 35 de ani ne căutăm rostul și nu l-am găsit! Nu am avut un drum sigur, bine calculat. Au ales alții pentru noi mai multe. Și i-am lăsat. Am investit încredere. Pe la jumătatea fiecărui drum, ne-am împotmolit. Așa suntem acum, la început de an 2025. Prinși din nou în mocirla deznădejdii. Iar la vârf, aceleași capete luminate…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite