Connect with us

Dâmboviţa

Cosmin Bozieru de la PRO România, atac în rafală scurtă asupra executivului târgoviştean

Publicat

pe

Cosmin Bozieru, vicepreşedinte PRO România Dâmboviţa şi fost membru al echipei primarului PSD Daniel Cristian Stan, a ieşit astăzi la atac. Ne-a convins că, în politică, armele pot fi întoarse uşor. Este primul discurs al lui Bozieru în care îmbină soluţii, proiecte, planuri de viitor şi critici dure, uşor camuflate într-un limbaj pertinent, dar deranjator, la adresa puterii locale social-democrate.

Tânărul politician a insistat pe necesitatea materializării proiectului privind inelul doi de centură al Târgoviştei şi pe dezvoltarea zonei metropolitane a municipiului, în jurul şi în interiorul inelului de centură. Consideră Bozieru că aceste zone metropolitane, conform studiilor elaborate de specialişti, reprezintă viitorul dezvoltării economice, motoare generatoare de prosperitate. Din păcate, spune Cosmin Bozieru, la Târgovişte, aceste motoare nu funcţionează. Acesta a prezentat o hartă cu zonele metropolitane din România, cu amploarea dezvoltării din jurul marilor municipii. Târgoviştea, pe documentul respectiv, spune Cosmin Bozieru, este izolată, nu are nicio viziune.

Vicepreşedintele PRO România Dâmbovița a dat ca exemplu de proiect care, din punctul său de vedere, nu este în ton cu ceea ce ar trebui să reprezinte zona metropolitană transportul comun de călători, care, în opinia sa, este gândit doar pentru oraş şi nu are în vedere comunele limitrofe: Aninoasa, Şotânga, Văcăreşti, Răzvad şi Ulmi. Evident, au de suferit de pe urma acestei scăpări cetăţenii din localităţile respective. Şi a mai adăugat Bozieru, cu ușoară ironie, că sunt utile în Târgovişte plantarea de panseluţe în giratorii şi amenajarea de locuri de joacă, dar trebuie să primeze proiectele importante, care aduc plus valoare.

A ajuns vicele de la PRO România Dâmbovița şi la Stadionul Eugen Popescu şi lucrările de modernizare şi reabilitare desfăşurate acolo.

„Nu o să mai reiau problemele cu iz penal legate de semnătura falsă a expertului. Nici faptul că, luna aceasta, ar fi trebuit să fie prioritizate lucrările. Înţeleg că nu mai sunt bani fiindcă nu şi-au plătit târgoviştenii impozitele, sunt 10 milioane de lei deficit la încasări, şi că administraţia a avut cheltuieli mari să cureţe stratul gros de virus de pe străzi. Dar nu înţeleg cum poţi compromite dezvoltarea acelei zone, pe următorii 30 de ani, în urma unui impuls emoţional şi a unei abordări a situaţiei în termeni electorali”, a declarat Cosmin Bozieru.

A mai spus fostul consilier al primarului Târgoviştei că nu ar fi trebuit să se repete greşeala făcută de regimul comunist, care a ales să fie construit stadionul într-o zonă de protecţie maximă, împânzită de obiective cu valoare culturală şi istorică, numim aici Complexul Național Curtea Domnească, Casa Armatei, Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul Poliţiei Române, Parcul Chindia.

A precizat Bozieru că Târgoviştea are nevoie de un stadion modern, dar acela să fie construit în zona Gării de Sud, pe terenul fostei unităţi militare.

Atacurile subtile afişate într-un discurs expus calm, au continuat. A mărturisit vicepreședintele PRO România Dâmbovița că, dacă proiectul stadionului pe care autorităţile îl construiesc în inima Târgoviştei nu ar fi fost numit de reabilitare şi modernizare, nu ar fi primit niciodată avizul de la Ministerul Culturii.

„Sunt 36 de mii de mp de teren irosiţi pentru o investiţie de 65 de miliarde, inutilă în condiţiile în care aveam o altă locaţie potrivită. Gândiţi-vă doar la accesul la tribuna întâi, pe sub Poarta Vânătorilor, şi o să vă faceţi o imagine despre cum va arăta zona când vor fi competiţii sportive”.

Cosmin Bozieru a mai spus că, acolo unde se reabilitează stadionul, s-ar fi încadrat perfect un parc tematic, o parcare extrem de utilă, un spaţiu pentru comercializarea produselor de artizanat.

„Dar asta dacă administrezi cu viziune. Dacă te gândeşti doar să bifezi obiective în perspectiva alegerilor, rişti să compromiţi dezvoltarea oraşului pentru o lungă perioadă de timp. Nu ştiu dacă mai putem salva ceva”.

Ieşirea vicepreşedintelui PRO România Dâmbovița, Cosmin Bozieru, de astăzi, loviturile aplicate foştilor săi colegi, ce-i drept permise în politică, chiar dacă pentru unii ar părea jenante, este încă o dovadă că PRO România se distanţează vizibil de PSD, iar eventualele alianţe politice, prea mult vehiculate în ultimul timp, nu ar mai avea sorţi de izbândă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT