Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Țuțuianu a prezentat încă 10 candidați PRO România pentru funcțiile de primar în Dâmbovița

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa, în a doua zi de Rusalii, când toată lumea bugetară este în vacanţă, a mai prezentat o echipă de candidaţi pentru funcţiile de primar în comunele din judeţ. Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele organizaţiei, a precizat că, în fiecare săptămână, va aduce în faţa presei câte zece posibili viitori primari până ce va epuiza total lista de candidaţi din toate cele 89 de localităţi din Dâmboviţa.

Astăzi, liderul PRO România Dâmbovița l-a scos în prim-plan pe candidatul de la Butimanu, Marian Cristian Liontescu, care dă lumea filmului pe Primărie. Liontescu este actualmente angajat al Sudiourilor Media Pro de la Buftea şi se ocupă cu organizarea evenimentelor. Acesta va avea o misiune grea într-o comună aproape invizibilă în ultimii 25 de ani în planul imaginii, al comunicării, dar şi al realizărilor. Cei care au tot candidat aici de-a lungul timpului nu au impresionat cu nimic, nici în campaniile electorale, nici după ce au ajuns în prima poziţie. Liontescu, crede senatorul Ţuţuianu, dacă va câştiga alegerile, va rupe acest ritm neproductiv pentru localitate. A spus Ţuţuianu că, în această comună aflată la câţiva paşi de cetatea filmului românesc, nu există reţele de apă, de canalizare, școli și grădinițe moderne.

Iulian Alin Stoican, absolvent de Ştiinţe Economice, referent la Primăria Dragodana, a mai candidat în anul 2016 ca independent, a scos un scor frumos, dar a fost bătut de candidatul PSD, pe vremea aceea susţinut de Adrian Ţuţuianu, care era lider al social-democraţilor dâmboviţeni. Acum şansa îi surâde din nou.

La Vulcana Pandele, din partea PRO România, se va arunca în vâltoarea campaniei electorale pentru alegerile locale Romeo Manea. Acesta este pensionar. A lucrat 36 de ani la Oţelinox Târgovişte şi vrea să aducă o undă de schimbare în comuna natală.

Constantin Toader, de la Finta, nu este pentru prima dată introdus în jocul electoral. A mai candidat acolo şi a mai activat politic. Omul de afaceri, fost director adjunct la APIA Dâmboviţa, fost funcţionar al Prefecturii Dâmboviţa, este convins că va câştia postul de primar, ocupat acum de liberalul Florentin Oprea a cărui vizibilitate a fost spre zero în mandatul 2016-2020.

Mihăiţă Berechet candidează la Dobra şi vrea să-l scoată la pensie pe bune pe actualul primar social-democrat. Berechet este om de afaceri şi se află la prima încercare în zona politică.

Răzvan Bănaru, absolvent de studii superioare, fost viceprimar al comunei, se va lupta la Vârfuri cu primarul liberal Petru Iuga, care conduce localitatea, şi nu tocmai cu rezultate notabile, de vreo 20 de ani. Faptul că a fost în două mandate viceprimar al comunei este un avantaj, denotă că îl cunoaşte bine pe actualul edil şi capacitatea de reacţie a acestuia.

Gheorghe Popescu candidează la Lunguleţu. Primul său atuu în confruntarea electorală este că, în momentul de faţă, îndeplineşte funcţia de viceprimar al comunei.

Robert Dumitru, un tânăr fost campion la arte marţiale, actualmente om de afaceri, candidează la Mătăsaru.

Surpriză la Runcu. Florin Catană, fost viceprimar al acestei comune, se va confrunta cu actualul edil, Gheorghe Brebeanu, cu care, o vreme, a colaborat foarte bine. Catană a fost şi director adjunct la CarpatMontana, societate a Consiliului Județean Dâmbovița.

La Vulcana Băi va candida pentru funcţia de primar din partea PRO România consiliera locală Maria Ioniţă. Preşedintele Ţuţuianu este convins că reprezentanta partidului său va face o mare surpriză la Vulcana Băi, unde primarul în exerciţiu, Emil Drăghici, ocupat foarte mult cu problemele Asociaţei Comunelor din România, în cadrul căreia a făcut treabă bună, a cam fost uitat de localnici.

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!