Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mașină lângă mașină în zona Padina-Peștera din Bucegi. VIDEO

Publicat

pe

În atâția amar de ani, autoritățile dâmbovițene nu au reușit să construiască măcar o parcare în zona turistică Padina- Peștera, cunoscută, mai nou ca stațiune de interes național. Odată cu relaxarea de după izolare și alte restricții ale drepturilor de a ne preumbla prin țară, dâmbovițenii și nu numai ei au luat cu asalt muntele. Numai că aici ce să vezi. Nu ai și tu măcar o parcare ca lumea! Mașinile stau încolonate cu zecile de-o parte și de alta a drumului de acces.

Asociația turistică Peștera-Padina, condusă de omul de afaceri Valentin Calcan, patronul Complexului Hotelier Peștera, susține înființarea unei parcări în zona Padina. Totodată, crede că accesul în perimetrul turistic Peștera ar trebui să se facă numai cu vehicule electrice. Acest ultim deziderat este plăcut, civilizat, util în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, eliminarea poluării, dar greu de atins. Românii nu au încă forța financiară pentru a se dota cu autoturisme electrice. Dacă ar fi să urmăm această restricție, puțini ar mai urca la munte și, eventual, doar barosanii. Nu sunt pe platoul Padina- Peștera niște amărâte de toalete publice, iluminat nocturn, darămite să vezi instalate stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Așa că, momentan, haideți să facem o parcare cu tot ceea ce presupune un altfel de obiectiv aflat într-o zonă montană și apoi mai vedem.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!