Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mașină lângă mașină în zona Padina-Peștera din Bucegi. VIDEO

Publicat

pe

În atâția amar de ani, autoritățile dâmbovițene nu au reușit să construiască măcar o parcare în zona turistică Padina- Peștera, cunoscută, mai nou ca stațiune de interes național. Odată cu relaxarea de după izolare și alte restricții ale drepturilor de a ne preumbla prin țară, dâmbovițenii și nu numai ei au luat cu asalt muntele. Numai că aici ce să vezi. Nu ai și tu măcar o parcare ca lumea! Mașinile stau încolonate cu zecile de-o parte și de alta a drumului de acces.

Asociația turistică Peștera-Padina, condusă de omul de afaceri Valentin Calcan, patronul Complexului Hotelier Peștera, susține înființarea unei parcări în zona Padina. Totodată, crede că accesul în perimetrul turistic Peștera ar trebui să se facă numai cu vehicule electrice. Acest ultim deziderat este plăcut, civilizat, util în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, eliminarea poluării, dar greu de atins. Românii nu au încă forța financiară pentru a se dota cu autoturisme electrice. Dacă ar fi să urmăm această restricție, puțini ar mai urca la munte și, eventual, doar barosanii. Nu sunt pe platoul Padina- Peștera niște amărâte de toalete publice, iluminat nocturn, darămite să vezi instalate stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Așa că, momentan, haideți să facem o parcare cu tot ceea ce presupune un altfel de obiectiv aflat într-o zonă montană și apoi mai vedem.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Femeie de 73 de ani a murit la câteva ore după vaccinarea anti-COVID

Publicat

pe

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informează că, în această seară, DSP Bacău a anunțat decesul unei femei de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-COVID.

„În perioada de supraveghere post vaccinală, persoana în cauză nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca <evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia>. La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, precizează sursa citată.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei centre de vaccinare anti-COVID pentru prahovenii care fac dializă

Publicat

pe

Cei 466 de prahoveni care sunt supuși procedurii de dializă vor putea să se vaccineze anti-COVID, dacă doresc acest lucru, la trei dintre centrele de vaccinare amenajate în unități sanitare din județ – se arată într-un comunicat remis de Instituția Prefectului.

Astfel, pacienții care urmează tratamentul la Fresenius NephroCare Ploiești și Premium Medical Clinic se vor putea imuniza anti COVID-19 la Spitalul Municipal Schuller, cei aflați în evidențele Centrului Medical Reper vor putea primi serul la Spitalul CF Ploiești, iar cei înscriși la Diaverum Bușteni vor fi arondați pentru vaccinare la Spitalul Orășenesc Sinaia.

Vaccinarea pacienților se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea ședinței de dializă, (astfel încât intervalul de timp de așteptare pentru vaccinare să fie redus la minimum); transportul persoanelor la centrele de vaccinare va fi asigurat prin mijloacele proprii ale centrului de dializă.

Programarea pacienților se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de către personalul medical din centrul de dializă pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare.

În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reușește programarea prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare și va transmite lista pacienților care se vaccinează cu 48 de ore înainte de ziua vaccinării; în această situație, pacienții dializați vor fi vaccinați fără programare și înregistrați direct in RENV.

Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât și persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă și se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituții rezidențiale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!