Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mașină lângă mașină în zona Padina-Peștera din Bucegi. VIDEO

Publicat

pe

În atâția amar de ani, autoritățile dâmbovițene nu au reușit să construiască măcar o parcare în zona turistică Padina- Peștera, cunoscută, mai nou ca stațiune de interes național. Odată cu relaxarea de după izolare și alte restricții ale drepturilor de a ne preumbla prin țară, dâmbovițenii și nu numai ei au luat cu asalt muntele. Numai că aici ce să vezi. Nu ai și tu măcar o parcare ca lumea! Mașinile stau încolonate cu zecile de-o parte și de alta a drumului de acces.

Asociația turistică Peștera-Padina, condusă de omul de afaceri Valentin Calcan, patronul Complexului Hotelier Peștera, susține înființarea unei parcări în zona Padina. Totodată, crede că accesul în perimetrul turistic Peștera ar trebui să se facă numai cu vehicule electrice. Acest ultim deziderat este plăcut, civilizat, util în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, eliminarea poluării, dar greu de atins. Românii nu au încă forța financiară pentru a se dota cu autoturisme electrice. Dacă ar fi să urmăm această restricție, puțini ar mai urca la munte și, eventual, doar barosanii. Nu sunt pe platoul Padina- Peștera niște amărâte de toalete publice, iluminat nocturn, darămite să vezi instalate stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Așa că, momentan, haideți să facem o parcare cu tot ceea ce presupune un altfel de obiectiv aflat într-o zonă montană și apoi mai vedem.

VIDEO

ACTUALITATE

Butimanu și Glodeni au intrat în scenariul roșu COVID. Vezi incidență cazuri pe fiecare localitate din Dâmbovița!

Publicat

pe

Comunele Butimanu și Glodeni, din județul Dâmbovița, au depășit, astăzi – 20 octombrie 2020, rata de incidență 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în următoarele 14 zile, se vor aplica măsurile de prevenire prevăzute de HG 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă în România. DETALII AICI.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a inclus unitățile de învățământ din cele două unități administrativ-teritoriale în planul roșu de funcționare (online). Aceeași decizie și pentru:
– clasa a IX-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Târgovişte
– clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Vulcana Pandele
– clasa a III-a B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 IL Caragiale.

Incidența cazurilor COVID-19 pe fiecare localitate din Dâmbovița. Sursa: Instituția Prefectului

Citește în continuare

ACTUALITATE

Observații astronomice nocturne la Bilciurești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Copiii de la Centrul Social „Şansa Ta”, din Bilciureşti, județul Dâmboviţa, vor participa, miercuri – 21 octombrie 2020, de la ora 18:00, la observații astronomice nocturne. Ei vor putea privi Luna, principalele stele din constelațiile cerului de toamnă şi planetele Saturn, Jupiter și Marte.

Acțiunea, care va continua joi, 22 octombrie 2020, de la ora 11:00 până la ora 13:00, este organizată de Asociația „Șansa Ta”, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad cu scopul de a-i familiariza pe copii cu astronomia şi cu instrumentele performante de observare a spaţiului cosmic.

„Telescopul solar Lunt este conceput în aşa fel încât să observăm în condiţii de siguranţă cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanţe, filamente şi erupţii solare. De asemenea, instrumentul va fi folosit pentru fotografierea suprafeţei Soarelui, cu scopul promovării ştiinţei şi cercetării în rândul copiilor. Acest proiect a fost posibil cu sprijinul financiar al Rostar SA”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!