Connect with us

ACTUALITATE

Șeful PNL Dâmbovița și-a aranjat soția și sora în posturi călduțe și bine plătite la Ministerul Dezvoltării

Publicat

pe

Conducerea PNL Dâmbovița nu mai are treabă cu presa locală, cu cetățenii acestui județul de luni de zile. Știm că mai există deoarece îl tot auzim și vedem pe posturile tv naționale pe președintele Virgil Guran cum găsește scuze și cum își apără șefii și partidul din postura de consilier la Cabinetul premierului Ludovic Orban.

Pe ceilalți din garnitura locală, rareori îi surprindem trăgând din câte o țigară in fața sediului PNL din Târgoviște. Sunt oameni ocupați cu guvernarea și cu funcțiile primite prin varii instituții. Au grijă de activul și pasivul partidului.

Ei, care criticau la greu PSD-ul când erau la putere, fiindcă asigurau rapid apropiaților posturi bine plătite, procedează la fel, ba chiar mai abitir decât aceștia. De pildă, dreptul lider al PNL Dâmbovița, Virgil Guran, căruia îi place să pozeze într-un munte de corectitudine, și-a plasat rudele pe funcții tari chiar în Ministerul Dezvoltării.

Scrie Libertatea că soția lui Virgil Guran, Maria Guran, și sora liderului liberal, Carmen Guran, au fost angajate în ministerul condus de bunul său prieten Ion Ștefan. Înțelegem, doamnele respective or fi extrem de competente, cu știință de carte, dar chiar așa, amândouă?! Și mai vorbim de reguli, domnule Guran, de cât de binefăcător este PNL-ul?! Rușinoasă manevră. Nedemnă. O dovadă în plus că toți cei care se află vremelnic la putere nu se gândesc decât la propriul confort, știu să-și protejeze viitorul.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iunie 9, 2020 at 8:30 pm

  un articol prea elegant pentru un nemernic bun prieten cu „Grindă”
  dacă Țuțuianu și-a rezolvat fiica și nevasta, să ajungă el proasta satului?
  nu se face, moncher!
  vezi ce neamuri ți-au scăpat și vino la vot să-ți dau o palmă cu picioru’! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DIICOT i-a dat cu flit ministrului Drulă care vedea terorism în protestul METROREX

Publicat

pe

Ministrul USR PLUS de la Transporturi, cel care, în viziune nemarxistă, a considerat a fi acțiune teroristă blocarea metroului de către sindicaliștii care își cereau niște drepturi, a fost pus la colț de procurorii DIICOT. Magistrații au analizat temeinic plângerea depusă de conducerea METROREX și au ajuns la concluzia că protestul angajaților nu a presupus fapte care să fie cercetate de DIICOT.

Așa că plângerea cu pricina dorită de Cătălin Drulă, ministrul care a lăsat Dâmbovița fără modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviste, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului IV. Mă întreb dacă acest individ, care taie cu pixul un proiect vital pentru dezvoltarea unui județ, pentru siguranța participanților la traficul deja ultra îngreunat, poate fi acuzat de ceva? Măcar să știm. Se tot vorbește că banii care erau destinați acestui proiect dâmbovițean au fost afluiți spre alte zone ale țării. Pe principiul ia de la săraci și dă la bogați.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Fondurile europene prin PNRR sunt condiționate de reforme structurale

Publicat

pe

În timp ce tot mai multe țări au obținut acordul Comisiei Europene, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) propus de România a fost respins pentru a treia oară. Situația este una dramatică – atrage atenția liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu. Este ca și cum țara noastră „merge la un examen, pentru care încă nu i-a fost primit dosarul de candidatură”.

„Este foarte posibil ca, în 2026, când vom ajunge la momentul de bilanț, să constatăm că România nu a fost în stare să preia nici măcar în parte sumele alocate prin acest program. Ne putem trezi ca, din aproape 30 de miliarde, să nu luăm nimic sau să luăm foarte puțin”, a punctat Adrian Țuțuianu.

Declarația ar putea părea una eminamente politică, dacă nu ar fi fost însoțită și de o analiză clară asupra Programului Național de Redresare și Reziliență, semnată de liberalul Sorin Ioniță, care a evidențiat următoarele aspecte:

1. PNRR nu este un tip de PNDL, prin care să depui un proiect și să primești niste bani;
2. PNRR nu seamănă nici cu fondurile structurale europene, unde, de asemenea, pui proiecte pe axele de finanțare deschise pe diverse programe;
3. PNRR este condiționat de realizarea unor reforme structurale.

„Este un fel de MCV, dacă vreți. Ai făcut reforma, primești banii. Nu ai făcut-o, nu primești banii și, de exemplu, Guvernul României și-a asumat că face câteva reforme în sectoare care sunt importante: Reforma pensiilor – până acum nu s-a făcut nimic; Reforma salarizării – până acum au fost doar vorbe legate de nivelul unor sporuri; Reforma fiscală și, în special, digitalizarea în domeniul fiscal, în așa fel încât să putem să știm mai bine cine și ce are de plătit și să creștem gradul de colectare – s-a făcut un singur lucru, în parte, fiindcă s-a amânat termenul, este vorba de conectarea caselor de marcat la sistemul centralizat care să permită în timp real să cunoaștem ce operațiuni comerciale se fac și, de asemenea, și-a asumat Guvernul României o Reformă a administrației publice.

Ca să înțelegem, nu-i suficient să te duci la Bruxelles să spui că ai o listă de proiecte, trebuie să rezolvi aceste reforme structurale ca și condiție obligatorie pentru a putea atrage banii. Rezultă că ai putea să ai aprobare pe un proiect, să faci lucrări și PNRR să nu-ți deconteze contravaloarea acestora pe motiv că reforma structurală de care ține respectiva măsură nu a fost realizată.

Riscăm, din cauza incompetenței, nepregătirii profesionale, incapacității de a construi proiecte pe termen lung și cu viziune, să înregistrăm încă un eșec. Și este un eșec pe care trebuie să-l punem în dreptul întregului Guvern, dar cu o notă specială pentru ministrul Ghinea.

De fapt, putem constata că toți miniștri care vin de la USR PLUS sunt catastrofali în modul în care gestionează ministerele pe care conduc. Începem cu Ghinea, care nu reușește să facă absorție pe fondurile structurale 2014-2020, continuăm cu același Ghinea, care nu reușește să obțină un acord pe PNRR și continuăm tot cu Ghinea, care nu a făcut nimic pentru pregătirea exercițiului financiar european următor. Apoi, îi adăugăm pe Drulă (Drumuri), pe Năsui (Economie) și pe Stelian Ion (Justiție)”, a declarat Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România la nivel național.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT