Connect with us

Giurgiu

Atenție cum manevrați buteliile! Vă puteți da foc locuinței!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Pompierii din Giurgiu au intervenit, azi-noapte, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă din localitatea Ghionea. Se pare că focul a izbucnit de la o scânteie mecanică produsă în momentul montării unei butelii la un boiler instant, pe gaz. Din fericire, nu au fost persoane surprinse în interior. În urma incendiului au ars: baia, bucătăria, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, acoperișul pe aproximativ 20 mp, trei butelii, mobilier și electrocasnice.

În acest context, pompierii vă reamintesc că utilizarea necorespunzătoare a buteliilor sau a instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca incendii sau deflagrații. De aceea este foarte important să respectați următoarele reguli și măsuri menite să vă protejeze viața și bunurile:
– înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
– după deschiderea robinetului buteliei, utilizați principiul „gaz pe flacără” (întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz);
– este recomandată utilizarea aprinzătorului electric;
– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți de urgenţă robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute; nu utilizaţi întrerupătoare electrice care ar putea declanşa o scânteie;
– nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
– umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.

Sursa foto: ISU Giurgiu

În cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice:
– folosirea buteliilor de gaze lichefiate fără ceasuri de presiune, având garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului: verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– așezarea sau păstrarea buteliilor de gaze în apropierea oricăror surse de căldură ori sub acțiunea directă a razelor solare;
– încălzirea buteliilor ori folosirea acestora în poziție culcată, răsturnată sau înclinată;
– trecerea (transvazarea) gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Două case în flăcări, în municipiul Giurgiu

Publicat

pe

Incendiu, în această seară, pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Giurgiu. Au fost cuprinse de flăcări două case. Pompierii acționează la fața locului cu patru autospeciale de stingere.

„La fața locului, pompierii au constatat faptul că ardeau violent o magazie și acoperișurile a două case.

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a suferit arsuri la mâna dreaptă și în zona feței, fiind preluat de echipajul SAJ și transportat la spital.

În curtea în care a izbucnit incendiul au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, o magazie din lemn, aparate electrocasnice, mobilier și materiale textile. De asemenea, s-au deteriorat tavanele și parchetul în camerele de locuit, baia, bucătăria și holul.

La cel de-al doilea imobil a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp, s-au deteriorat tavanele și parchetul din camere, un aparat de aer condiționat și instalația electrică.

Cel mai probabil incendiul s-a produs după folosirea unui aparat de sudură, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor. Scânteile mecanice au aprins materialele combustibile din apropiere, incendiul fiind observat cu întârziere”, precizează ISU Giurgiu.

Citește în continuare

Giurgiu

Au rămas fără garaj și foișor din cauza unui scurtcircuit

Publicat

pe

Azi-noapte, pompierii Detașamentului din Bolintin Deal, județul Giurgiu, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Ghionea. Flăcările cuprinseseră un foișor din lemn și garajul din curte. Focul a fost văzut de vecini, care i-au alertat pe proprietari și au sunat și la 112.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Salvatorii s-au luptat cu flăcările care ardeau violent, ba chiar exista riscul să se extindă și la casă.

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de către un echipaj SAJ, cu arsuri minore in zona membrelor inferioare.

Din primele cercetări la fața locului, cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit (cablu electric defect sau neizolat corespunzător).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT