Connect with us

Giurgiu

Atenție cum manevrați buteliile! Vă puteți da foc locuinței!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Pompierii din Giurgiu au intervenit, azi-noapte, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă din localitatea Ghionea. Se pare că focul a izbucnit de la o scânteie mecanică produsă în momentul montării unei butelii la un boiler instant, pe gaz. Din fericire, nu au fost persoane surprinse în interior. În urma incendiului au ars: baia, bucătăria, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, acoperișul pe aproximativ 20 mp, trei butelii, mobilier și electrocasnice.

În acest context, pompierii vă reamintesc că utilizarea necorespunzătoare a buteliilor sau a instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca incendii sau deflagrații. De aceea este foarte important să respectați următoarele reguli și măsuri menite să vă protejeze viața și bunurile:
– înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
– după deschiderea robinetului buteliei, utilizați principiul „gaz pe flacără” (întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz);
– este recomandată utilizarea aprinzătorului electric;
– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți de urgenţă robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute; nu utilizaţi întrerupătoare electrice care ar putea declanşa o scânteie;
– nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
– umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.

Sursa foto: ISU Giurgiu

În cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice:
– folosirea buteliilor de gaze lichefiate fără ceasuri de presiune, având garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului: verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– așezarea sau păstrarea buteliilor de gaze în apropierea oricăror surse de căldură ori sub acțiunea directă a razelor solare;
– încălzirea buteliilor ori folosirea acestora în poziție culcată, răsturnată sau înclinată;
– trecerea (transvazarea) gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Tragedie în Giurgiu. O familie întreagă a fost răpusă de coronavirus

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Au murit un bărbat de 36 de ani și părinții săi. Niciunul nu era vaccinat. Bieții oameni au fost internați de urgență cu o formă foarte gravă de COVID și nu au răspuns la tratament.

„Aveau afectare pulmonară majoră. Li s-au acordat îngrijirile medicale corespunzătoare. Cel de 36 de ani a fost internat la ATI COVID, a fost intubat, dar nu a răspuns la tratament. Părinții au murit și ei. În interval de 24 de ore au decedat toți trei”, a povestit Dragoș Chivu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Giurgiu.

Situația este deosebit de dificilă la spitalul din Giurgiu. În ultimele 72 de ore, au fost cazuri în care nu mai era niciun loc liber. Ambulanțele așteptau în curte cu pacienții conectați la oxigen.

„Ieri nu aveam nici măcar scaune disponibile, erau 78 de pacienți în UPU, 100 pe secția COVID. Situația e gravă, încercăm să triplăm garda cu alte specialități ca să facem față. Toată această suferință ne afectează”, a mai precizat managerul spitalului, pentru DIGI24.

A mai mărturisit acesta că peste 90% dintre pacienții care sunt internați în spital sunt nevaccinați.

Citește în continuare

Giurgiu

Accident rutier pe DN5, în localitatea Daia. Un tânăr de 21 de ani a fost găsit inconștient

Publicat

pe

Accident rutier, azi-noapte, pe DN5, pe teritoriul localității Daia, județul Giurgiu. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a intrat cu mașina în parapetul metalic care desparte sensurile de mers și a pătruns pe contrasens.

Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență de echipajele ISU, SMURD și SAJ care au sosit la fața locului. Victima a fost transportată la spital.

Pompierii au asigurat măsurile PSI și au sablat partea carosabilă, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT