Connect with us

Argeș

Primul donator de plasmă umană din Argeș a repetat gestul care ajută bolnavii COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Prefectura Argeș

Florin Popa, în vârstă de 47 de ani, electrician din Pitești, primul donator de plasmă umană din județul Argeș, a răspuns solicitării autorităților și a revenit la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a repeta operațiunea care va ajuta la tratarea bolnavilor de COVID.

Până în prezent, la Pitești, s-a recoltat plasmă umană de la 5 donatori, toți din Pitești: bărbatul despre care am vorbit, o asistentă medicală, în vârstă de 39 de ani, un polițist de 43 ani – care va veni din nou la Centrul de Transfuzie, un jandarm de 33 de ani și o femeie de 45 de ani. De asemenea, de la alți 4 donatori s-a recoltat sânge, din care s-a extras apoi plasmă umană. Dintre pacienții vindecați de COVID din Argeș, 27 nu se încadrează pentru donare, având peste 60 de ani sau boli cronice.

Reamintim că aparatul de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești a fost pus la dispoziție, cu titlu gratuit, pentru un an, în urma unui protocol încheiat pe 15 aprilie între DSP Argeş şi firma Besmax Pharma. Acesta poate ajuta la vindecarea pacienților COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Jandarmii au întrerupt târgul organizat în comuna Dobrești, Argeș

Publicat

pe

În cadrul acțiunilor derulate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, jandarmii din Argeș au întrerupt, ieri – 6 mai 2021, târgul organizat în centrul comunei Dobrești.

„Având în vedere că activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor este suspendată, comercianții au fost sancționați cu 4 amenzi în valoare de 8000 de lei și 5 avertismente, iar târgul a fost întrerupt”, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Argeș.

Tot ieri, jandarmii din Argeș au depistat, la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Pitești, doi bărbați, din Sălătrucu și Merișani, care ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliu, ca urmare a faptului că s-au întors din străinătate. Ambii au fost sancționați contravențional. De asemenea, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.

Citește în continuare

Argeș

O autocisternă a luat foc pe A1, București-Pitești

Publicat

pe

O autocisternă încărcată cu 30 de tone de benzină și motorină a luat foc, în această dimineață, pe Autostrada București-Pitești, la kilometrul 97. Șoferul a reușit să se evacueze.

Potrivit ISU Argeș, focul a pornit ca urmare a producerii de scântei mecanice. Au ars trei anvelope și instalația electrică de încărcare a cisternei. Nu a existat risc de explozie.

Pompierii au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și unul CBRN (specializat pe accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT