Connect with us

Dâmboviţa

Cel mai mare proiect derulat vreodată în Dâmbovița merge înainte

Publicat

pe

Foarte interesantă şi demnă de apreciat poziţia preşedintelui PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, care a adoptat o tactică primită cu simpatie de electoratul sătul de conflicte şi mârlănii în interiorul clasei politice. Liderul social-democrat se concentrează pe problemele ce ţin de binele comunităţilor, de implementarea unor proiecte care să asigure o viaţă mai bună cetăţenilor acestui judeţ. Pe agenda de lucru a tânărului deputat se află, printre multe altele, şi proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, investiţie finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Există oarece întârzieri în implementare, însă lucrările merg mai departe.

Corneliu Ştefan a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre acest program de importanţă vitală pentru judeţul Dâmboviţa. Preşedintele PSD i-a asigurat pe cetăţenii judeţului că, în ciuda comentariilor negative apărute în spaţiul public, proiectul merge mai departe iar banii europeni, circa 222 de milioane de euro, necesari materializării investiţiei colosale de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de apă şi apă uzată în Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, vor ajunge în judeţ.

„Este cel mai important proiect de la nivelul județului Dâmbovița. În ultimul timp, a avut câteva întârzieri, dar astăzi vă pot spune că, împreună cu primarul municipiului Târgoviște, împreună cu colegii mei din PSD, am deblocat acest proiect și acum suntem în grafic. În data de 31.05.2017, a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, având ca obiect sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru acest proiect, cu o valoare de 27.617.334 lei.

În data de 10 mai 2018, a fost semnat contractul de servicii „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru acest proiect pentru perioada 2014-2020”. Serviciile care fac obiectul acestui contract se împart în patru activități.

Prima activitate este de sprijin pentru elaborarea aplicației și finanțarea tuturor documentelor suport; studiu de fezabilitate. Prin POIM se vor realiza investiții de reabilitare, extindere și înființare rețele de alimentare cu apă și canalizare în 53 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița. În concluzie, sunt 53 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru care vor beneficia acest proiect.

Activitatea a doua se referă la elaborarea documentelor de atribuire pentru contractele de lucrări, servicii și furnizare echipamente, inclusiv elaborarea de proiecte tehnice și detaliile de execuție. Aceste documente au depuse la termen, respectiv la data de 16.11.2019.

Activitatea a treia, organizarea de seminarii și prezentarea studiului de fezabilitate, respectiv a documentațiilor de atribuire;

Activitatea a patra, asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor conform Legii 10/1995.

Astfel, perioada de execuție pentru serviciile subscrie activităților 1, 2 și 3 este de 29 de luni de la data Ordinului de începere, respectiv 16 octombrie 2020. În concluzie, suntem în termen.

Perioada activităților subscrise activității 4 de la emiterea Ordinului de începere a acestei activități este până la data de 31 decembrie 2023. Și pentru această activitate suntem în termen.

Conform acestui plan de investiții pe termen lung, în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în perioada 2014-2020 au fost prevăzute investiții estimate pentru alimentare cu apă în valoare de 41.351.374 euro, investiții pentru apă uzată estimate într-o valoare de 174.333.870 de euro, iar pentru furnizare echipamente, utilaje, dotări s-a estimat o valoare de 6,4 milioane de euro.

Valoarea total estimată a acestui proiect este de peste 222 milioane de euro, iar valoarea finală a investiției se va stabili o dată cu aprobarea studiului de fezabilitate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadru Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul este în grafic, are o întârziere, dar anul acesta, în luna septembrie, așa cum conducerea Companiei de Apă și-a asumat în fața reprezentanților UAT-urilor și în fața dâmbovițenilor, acest contract va fi semnat de către CATD, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene.

În concluzie, vă asigur că împreună cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, împreună cu conducerea CJD, cu conducerea CATD, am scurtat aceste întârzieri. Pentru dâmbovițeni acest proiect este primordial și îi asigur că ne vom ocupa pentru a-l semna anul acesta, în luna septembrie 2020, și va fi un real succes.

Am vrut să vin în fața dâmbovițenilor cu această temă pentru că am văzut în ultimul timp foarte multe abordări referitoare la acest proiect și cred că dâmbovițenii trebuie să știe adevărul. Am făcut această prezentare în sinteză, pentru a ști realitatea și stadiul în care se află cel mai mare proiect din județul Dâmbovița”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan.

Dâmboviţa

Percheziții în patru comune din Dâmbovița, la persoane bănuite de furt

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din Pucioasa au pus în aplicare, astăzi – 10 mai 2021, patru mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul localităților Șotânga, Vulcana Pandele, Glodeni și Doicești, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cu această ocazie, au fost indisponibilizate mai multe unelte electrice, telefoane mobile, motoferastraie și obiecte contondente. De asemenea, la domiciliul unuia dintre bănuiți, polițiștii au descoperit un pistol cu aer comprimat cu încărcător și muniție aferentă, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada aprilie-mai, bănuiții ar fi pătruns într-o societate comercială și in doua locuințe din localitatea Vulcana Pandele, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților de cercetare penală, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmand ca pe parcursul zilei de maine, 11 mai, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consilierul județean Ionuț Lăscaie dezvăluie ilegalități din Primăria Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, înainte de a fi consilier judeţean din partea PSD, a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Nu a fost să fie! Cum spun unii după consumarea unui astfel de scrutin, au fost jocuri, înţelegeri, trădări, şi la suprafaţă şi în subteran.

Postul de primar al localităţii Lunguleţu a fost câştigat de reprezentantul PNL, un om de afaceri local, care, spune acum cu năduf Ionuţ Lăscaie, în timp ce tot adună la documente şi dovezi pentru a-și argumenta susţinerile, nu se pricepe deloc la administraţie. Ba chiar a iscat o adevărată furtună în localitatea cultivatorilor de varză şi cartofi.

A mărturisit consilierul judeţean social-democrat că, la Lunguleţu, s-a întâmplat ceva fără precedent în Dâmboviţa ultimilor ani. Actualul edil, probabil din dorința de a avea propria echipă liberală în Primărie, ar fi concediat, în decursul celor câteva luni ce s-au scurs de la alegerile locale din 27 septembrie anul trecut, 11 angajaţi din cadrul administraţiei publice locale. Şi, culmea, nu am auzit ca mai marii Prefecturii să fi luat vreo poziţie împotriva unui asemenea cutremur în administraţie! Corb la corb nu-și scoate ochii – ar zice unii! Asta fiindcă şi prefectul şi primarul provin din aceeaşi găoace politică cu pufi galbeni liberali.

Susţine fostul candidat social-democrat pentru funcţia de primar al Lunguleţului că bugetul localităţii a fost aprobat ilegal şi că aleşii PSD or să conteste acest lucru în următoarele zile.

„Vă spun şi de ce. Aprobarea bugetului s-a făcut în cadrul unei şedinţe extraordinare şi nu am înţeles de ce. Care a fost forţa majoră pentru care s-a întâmplat acest lucru? Şi ceea ce este mai grav, un consilier local PNL a votat bugetul comunei neavând dreptul să voteze, neîndeplinind calitatea de ales întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare. De acest aspect nu a ţinut cont nici secretarul Primăriei”, a precizat Ionuţ Lăscaie.

Consilierul judeţean acuză faptul că un referent care nu deţine nicio funcţie publică în cadrul Primăriei Lunguleţu, adică nu este funcţionar, ci doar personal contractual, ar fi semnat în locul contabilului şef documentele privitoare la bugetul localităţii.

„Ceea ce se întâmplă în administraţia publică de la Lunguleţu eu unul am crezut că este o glumă. Cred că filmul „Las Fierbinţi sau Primăria din Las Fierbinţi este cu zece clase mai sus decât Primăria de la Lunguleţu”, a mărturisit, public, preşedintele PSD Lunguleţu, care a promis că va ieşi public cu alte dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă în comuna verzei şi a cartofului.

Este la modă acum ca primarii de comună să-şi tragă consilieri personali. Au aşa de multă treabă încât nu are cine le căra pixul şi mapa! Nu a făcut rabat de la acest nou curent nici primarul de la Lunguleţu. Ne spune Ionuţ Lăscaie că edilul şi-ar fi angajat, evident pe bani publici, un conslier personal de prin Botoşani.

„Nu l-am văzut nicodată, dar şi-a luat salariul. Statul de plată a fost semnat. Noi ştim de unde a apărut acel consilier personal, domnul Barna îl cheamă. Este un fost angajat al domnului Duvalmă de la PNL”.

Şi a povestit multe Ionuţ Lăscaie despre întâmplăriile legale sau mai puţin legale de prin administraţia de la Lunguleţu pe care a spus că nu are de gând să le lase aşa. Dar ar mai fi ceva tare care ne-a uimit şi pe noi, respectiv cum este alcătuit la Lunguleţu un convocator de şedinţă a Consiliului Local şi în ce mod ciudat şi poate ilogic este expusă ordinea de zi. A fost ceva nu pe vorbe, ci cu documentul în mână.

Nu comentăm prea mult că nu avem de ce. Prezentăm mai jos, în facsimil, mândreţe de convocator. Să îl vadă şi juriştii Prefecturii, dacă nu l-au văzut, şi să-şi dea cu părerea. În rest, despre Lunguleţu vom mai auzi. Acolo sunt oameni destoinici, gospodari, chiar dacă, din ceea ce reiese din spusele lui Ionuţ Lăscaie, la Primărie e jale!

Deputatul Radu Popa, pe tema situaţiei de la Lunguleţu, a transmis un avertisment.

„Dacă se va întâmpla ca în Consiliul Local respectivul consilier să fi votat fără să aibă jurământul depus, vă anunţ că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei Lunguleţu pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Trebuie să înţeleagă şi băieţii ăştia de la PNL și de la USR PLUS, coaliţia asta de centru-noapte, că PSD este cel mai mare partid şi nu te poţi juca cu PSD.

Domnul prefect trebuie să iasă din atitudinea asta boemă de luni până vineri şi să se apuce de treabă. Subprefecta de la USR, care era cu dreptatea în gură în campania electorală, trebuie să aplice legea acum, să facă dreptate şi la Lunguleţu. Că dreptatea este şi pentru USR şi pentru PNL, nu numai pentru PSD! Legea este pentru toţi. Nu vom tolera astfel de comportamente”, a spus Radu Popa.

Parlamentarul l-a dat ca exemplu pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care este la închisoare pentru că a angajat două secretare.

„Dacă domnul primar de la Lunguleţu şi-a angajat un consilier personal care nu vine la muncă trebuie să se ducă după Liviu Dragnea. Le spun eu clar, ca să înţeleagă”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT