Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cel mai mare proiect derulat vreodată în Dâmbovița merge înainte

Publicat

pe

Foarte interesantă şi demnă de apreciat poziţia preşedintelui PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, care a adoptat o tactică primită cu simpatie de electoratul sătul de conflicte şi mârlănii în interiorul clasei politice. Liderul social-democrat se concentrează pe problemele ce ţin de binele comunităţilor, de implementarea unor proiecte care să asigure o viaţă mai bună cetăţenilor acestui judeţ. Pe agenda de lucru a tânărului deputat se află, printre multe altele, şi proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, investiţie finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Există oarece întârzieri în implementare, însă lucrările merg mai departe.

Corneliu Ştefan a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre acest program de importanţă vitală pentru judeţul Dâmboviţa. Preşedintele PSD i-a asigurat pe cetăţenii judeţului că, în ciuda comentariilor negative apărute în spaţiul public, proiectul merge mai departe iar banii europeni, circa 222 de milioane de euro, necesari materializării investiţiei colosale de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de apă şi apă uzată în Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, vor ajunge în judeţ.

„Este cel mai important proiect de la nivelul județului Dâmbovița. În ultimul timp, a avut câteva întârzieri, dar astăzi vă pot spune că, împreună cu primarul municipiului Târgoviște, împreună cu colegii mei din PSD, am deblocat acest proiect și acum suntem în grafic. În data de 31.05.2017, a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, având ca obiect sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru acest proiect, cu o valoare de 27.617.334 lei.

În data de 10 mai 2018, a fost semnat contractul de servicii „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru acest proiect pentru perioada 2014-2020”. Serviciile care fac obiectul acestui contract se împart în patru activități.

Prima activitate este de sprijin pentru elaborarea aplicației și finanțarea tuturor documentelor suport; studiu de fezabilitate. Prin POIM se vor realiza investiții de reabilitare, extindere și înființare rețele de alimentare cu apă și canalizare în 53 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița. În concluzie, sunt 53 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru care vor beneficia acest proiect.

Activitatea a doua se referă la elaborarea documentelor de atribuire pentru contractele de lucrări, servicii și furnizare echipamente, inclusiv elaborarea de proiecte tehnice și detaliile de execuție. Aceste documente au depuse la termen, respectiv la data de 16.11.2019.

Activitatea a treia, organizarea de seminarii și prezentarea studiului de fezabilitate, respectiv a documentațiilor de atribuire;

Activitatea a patra, asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor conform Legii 10/1995.

Astfel, perioada de execuție pentru serviciile subscrie activităților 1, 2 și 3 este de 29 de luni de la data Ordinului de începere, respectiv 16 octombrie 2020. În concluzie, suntem în termen.

Perioada activităților subscrise activității 4 de la emiterea Ordinului de începere a acestei activități este până la data de 31 decembrie 2023. Și pentru această activitate suntem în termen.

Conform acestui plan de investiții pe termen lung, în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în perioada 2014-2020 au fost prevăzute investiții estimate pentru alimentare cu apă în valoare de 41.351.374 euro, investiții pentru apă uzată estimate într-o valoare de 174.333.870 de euro, iar pentru furnizare echipamente, utilaje, dotări s-a estimat o valoare de 6,4 milioane de euro.

Valoarea total estimată a acestui proiect este de peste 222 milioane de euro, iar valoarea finală a investiției se va stabili o dată cu aprobarea studiului de fezabilitate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadru Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul este în grafic, are o întârziere, dar anul acesta, în luna septembrie, așa cum conducerea Companiei de Apă și-a asumat în fața reprezentanților UAT-urilor și în fața dâmbovițenilor, acest contract va fi semnat de către CATD, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene.

În concluzie, vă asigur că împreună cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, împreună cu conducerea CJD, cu conducerea CATD, am scurtat aceste întârzieri. Pentru dâmbovițeni acest proiect este primordial și îi asigur că ne vom ocupa pentru a-l semna anul acesta, în luna septembrie 2020, și va fi un real succes.

Am vrut să vin în fața dâmbovițenilor cu această temă pentru că am văzut în ultimul timp foarte multe abordări referitoare la acest proiect și cred că dâmbovițenii trebuie să știe adevărul. Am făcut această prezentare în sinteză, pentru a ști realitatea și stadiul în care se află cel mai mare proiect din județul Dâmbovița”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Primar Târgovişte: Liberalii au dus dezbaterea electorală în derizoriu

Publicat

pe

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și candidat PSD pentru un nou mandat, spune că liberalii au dus în derizoriu o posibilă dezbatere electorală. Provocarea pe care PNL-iștii au lansat-o, într-o conferință de presă la sfârșitul săptămânii trecute, s-a dovedit a fi o cacialma – spune Daniel Cristian Stan.

„Am crezut că răspund unei propuneri serioase, nu unei miștocăreli ieftine. Candidatul PNL și circul din jurul lui au crezut că mă sperie cacealmaua pe care au lansat-o cu dezbaterea electorală. Or fi crezut, în capul lor, că voi refuza și au motiv să facă puțină gălăgie. Ghinion!

Am acceptat și le-am spus că aștept detaliile. Atunci, au dus subiectul în derizoriu. Drept pentru care le spun și acum că sunt niște impostori, niște neserioși care-i tratează pe târgovișteni cu dispreț și superioritate. O dezbatere nu poate avea loc într-un șantier deschis, pentru că ar fi ilegal, contrar normelor de protectie a muncii etc. Dar pentru PNL nu e deranjant să fii în ilegalitate. Eu nu-mi permit asta. Eu nu-mi permit să fac mișto de locutorii orașului pe niciun subiect. Dacă așa cred ei că vor câștiga voturi, vor avea o mare surpriză duminica viitoare”, spune primarul Daniel Cristian Stan – candidat PSD pentru un nou mandat.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200019

Citește în continuare

Dâmboviţa

”România educată” a lui Johannis este România în care se închid bibliotecile școlare

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia a sancţionat-o dur pe ministra Educaţiei, Monica Anisie, care nu pierde nicio săptâmână fără să-şi dea în petic cu câte o decizie năstruşnică. Lidera femeilor social-democrate din Dâmbovița este indignată de măsura abuzivă, să nu o numim chiar stalinistă, anticulturală, anti educaţie prin care se dorește închiderea bibliotecile şcolare.

„Sunt un om al cărții, iar declarațiile ministrului Educației din ultima vreme sunt îngrijorătoare în ceea ce privește viitorul cărții și al lecturii. Permiteți-mi să vă citez doar câteva fraze: “Există în majoritatea şcolilor şi biblioteca şcolară şi postul de bibliotecar. Cum, în această perioadă, ştim foarte bine, că ordinul comun interzice copilului să mai intre în contact cu foarte multe persoane (…) nu vor mai putea să meargă la bibliotecă. Deci, în felul acesta, colegii noştri ar putea să îi ajute pe profesori”. Practic, ministrul Educației din România recomandă închiderea bibliotecilor școlare. Este, fără doar și poate, unul din cele mai triste momente ale învățământului românesc.

Mi-am exprimat, de mai multe ori, părerea despre ministrul Anisie. Nu am avut și nu am așteptări de la acest ministru, dar această idee lansată în spațul public este prea mult. Personal, în mandatul de deputat, dar mai ales de om care iubește cartea, am încercat cu toate puterile să încurajez elevii să citească. Am oferit cărți copiilor, dar și bibliotecilor, am mers și am citit elevilor, i-am premiat pe cei aplecați spre lectură. Nu m-am gândit niciodată că, la vârful educației românești, va ajunge cineva care va recomanda închiderea bibliotecilor. Elevii au nevoie de cărți, au nevoie de informare, au nevoie de lectură pentru a-și îmbogăți vocabularul, dar și pentru a descoperi lumea prin intermediul lecturii.

Meseria de bibliotecar este una nobilă. Actualii guvernanți au trimis bibliotecarii să măsoare temperatura copiilor, să supravegheze circuitele de intrare-ieșire, ca și cum activitatea lor de până acum era una neînsemnată. Nimeni nu a ținut cont de faptul că foarte multe biblioteci au organizat, în această perioadă, diferite activități, unele online, pentru a ține copiii aproape de carte. Nu s-a ținut cont nici de eforturile unor biblioteci de a procura echipamente pentru a asigura dezinfecția cărților. Pare că totul este premeditat, iar scopul final este punerea pe butuci a sistemului de învățământ românesc.

”România educată” a lui Johannis este România în care se închid bibliotecile școlare. Poate vi se va părea prea dur, dar când am auzit-o vorbind pe doamna Anisie pe acest subiect, mi-a venit în gând o imagine dintr-un film celebru în care cărțile erau scoase în stradă și arse. Oare, cât mai este până acolo”, se întreabă deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!