Conectați-vă cu noi

POLITIC

Pare sigur! PSD nu va vota pentru prelungirea stării de alertă

Publicat

pe

Se pare că social-democraţii îşi revin şi nu vor să mai acorde nici un fel de circumstanţe liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis care, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă, adică cu aprobarea stărilor de urgenţă și de alertă și a tuturor ordonanţelor militare, au lovit la greu în PSD. Am aflat că între preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, secretarul de stat Raed Arafat şi medicul Alexandru Rafila s-ar purta astăzi oarece discuţii. Probabil cei doi iluştri gestionari ai pandemiei în România doresc să-l convingă pe liderul social-democrat să fie de acord cu prelungirea stării de alertă. Mulţi spun că acest lucru este imposibil şi că liderul PSD ar fi vrut să afle la ce se înhamă.

Ciolacu nu se va mai lăsa din nou momit. În urmă cu o oră, pe pagina de Facebook a PSD a apărut un mesaj dur la adresa Guvernului Ludovic Orban.Tradus simplu este clar că parlamentarii social-democraţi nu vor vota prelungirea stării de alertă. Unii vorbesc şi de faptul că, prin ideea de a prelungi starea de alertă, şeful statului şi PNL doresc de fapt să amâne până la o dată nedefinită alegerile locale şi pe cele parlamentare.

„Prelungirea stării de alertă pune definitiv pe butuci mii de firme şi produce sute de mii de şomeri, dar, în loc de planul relansării economice, Orban face turul berilor pe la terase!

Antreprenorii sunt disperaţi după ce Orban şi Iohannis le-au servit clasica lecţie liberală “una bem, alta fumăm”.

Guvernul s-a bătut cu pumnul în piept că din 15 iunie reporneşte zonele cele mai chinuite ale economiei, turism şi HORECA preşedintele le-a spus ieri, rânjind, NICHT. NU măsuri de susţinere fiscală, NU credite bancare, DA #restricţii în continuare.

Încă 150 de mii de români riscă să rămână pe drumuri din cauza prelungirii stării de urgenţă. Nu sunt doar restaurante, cafenele, cofetării ori patiserii, ci şi de zeci de mii de furnizori din servicii, transport sau agricultură. Asta amplifică criza şi ne duce la milionul de șomeri până în iulie!

PSD nu mai poate vota în orb ce vrea Iohannis fără date epidemiologice concrete şi, mai ales, fără ca Orban să vină cu planul #relansării economice. Un preşedinte care îi priveşte pe români de sus şi un premier care le vorbeşte de sub mese sunt pentru ţară o combinaţie mai letală decât COVID”!

ALEGERI

Consiliul Judeţean trebuie să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu probleme

Publicat

pe

Apariţia în spaţiul public a fostului director general RNP Romsilva şi fost vicepreşedinte şi parlamentar PSD, Ion Dumitru, poate fi considerată o ştire valoroasă, ţinând cont de faptul că, în ultimii ani, Ion Dumitru a refuzat să mai iasă în faţa jurnaliştilor, dedicându-se mai mult activităţii de profesor universitar.

Acum, Ion Dumitru testează din nou apele politicii pe care le cunoaşte destul de bine, acolo a performat şi a făcut multe lucruri bune pentru oameni, pentru comunitate, dar de pe urma cărora a avut şi de pătimit pe nedrept.

Considerând totuşi că mai are multe de spus şi că experienţa sa în materie de politică, de management eficient poate fi încă utilă mai tinerilor politicieni, societăţii, comunităţilor locale, acestui judeţ, Ion Dumitru şi-a asumat, după multă vreme, din nou, un rol politic, militând acum în ALDE. Fostul demnitar social-democrat va candida din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu pentru o funcţie de consilier judeţean la Dâmboviţa.

Primul discurs cu tentă politică al lui Ion Dumitru a fost unul scurt, concis, lămuritor, plin de sintagme tăioase, cu bătaie în realitatea imediată.

„Mă bucur că mă alătur unei echipe de oameni inimoşi, de oameni tineri, oameni care nu poartă pe picioarele lor niciun fel de greutate vizavi de distrugerea judeţului Dâmboviţa.

Constat în precampanie, preocupări ale contracandidaţilor partidului ALDE legate de componenta politică, dar se neglijează dezastrul pe care l-au realizat la nivelul administraţiei locale.

Nu vreau să nominalizez nici formaţiuni politice, nici oameni, în schimb, care sunt ofertele contracandidaţilor noştri? Probabil iarăși patru ani de ceartă, aşa cum s-a întâmplat în aceşti patru ani care se epuizează acum. Luptele interne în formaţiunile politice vor ţine agenda zilnică şi nicidecum cetăţeanul.

Prin formaţiunea ALDE şi mai ales în compania colegilor care ne vom bate în această campanie pentru alegerile locale, nu vrem altceva decât să aducem cetăţeanul să poată intra în Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu foarte multe probleme.

Partidul ALDE nu dispune de acumulări valorice financiare aşa cum au contracandidaţii noştri. S-ar putea ca, în următoarele zile, să riscaţi ca, atunci când ieşiţi din casă, să daţi peste protagoniştii acestei campanii care, însăşi prin dimensiunea panourilor publicitare, dovedesc că sunt în lumea lor şi nu la nivelul cetăţeanului dâmboviţean”, a precizat Ion Dumitru, candidat ALDE pentru funcţia de consilier judeţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Tiberiu Lixandru, candidat PNL pentru Aninoasa: NU am fost și NU sunt confirmat cu COVID -19

Publicat

pe

de

Lupta politică și strategiile de campanie ale unor candidați tind, tot mai des, să ducă discursul electoral către mocirla morală din care se nasc ura și dezinformarea.

După 30 de ani de democrație, sunt, încă, ”politicieni” care aplică fără scrupule metodele bolșevice de dezinformare și de instigare a românilor împotriva românilor, promovând minciuni sfruntate, care nu doar mistifică adevărul, dar crează grave prejudicii atât celor vizați, cât și celor care se lasă păcăliți de aceste manevre.

Dovedindu-se destoinici urmași ai propagandiștilor PCR, iluștri anonimi, care aspiră la demnități publice, răspândesc otrava zvonurilor mincinoase, menite a-i discredita pe competitorii politici.

Eu însumi victimă a acestor manevre reprobabile, mă văd obligat să restabilesc adevărul, făcând următoarele precizări necesare:

Ca urmare a apariției în spațiul public, pe pagina de Facebook a PSD Aninoasa, a informației în care se scrie că sunt un “pericol” pentru comunitate pentru că aș fi confirmat pozitiv cu COVID-19, vă comunic:
– NU am fost și NU sunt confirmat cu COVID -19;
– NU am fost și NU sunt contact al vreunei persoane confirmate cu COVID -19, lucru ce se poate dovedi din anchetele epidemiologice întocmite de DSP Dambovita;
– Vinovații vor da socoteală în fața instituțiilor abilitate.

Înțelegând efectele negative pe care presiunea campaniei electorale le poate avea asupra celor implicați, le cer tuturor competitorilor politici să dea dovadă de reținere și să nu depășească limitele minimei decențe.

Din respect pentru proprii susținători, suntem cu toții obligați să dăm dovadă de echilibru și bun simț!

Tiberiu Lixandru,
Candidat PNL pentru Primăria Aninoasa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!